יש דבר כזה יותר מדי פירות ירקות ושיבולת שועל בתפריט?

יש דבר כזה יותר מדי פירות ירקות ושיבולת שועל בתפריט?

שלום
בחור בן 34. בריא. מתאמן בצורה ממוצעת בחדכ"ש + 5 קמ פעמיים בשבוע.
187/81
הדיאטה שלי היא ללא פחממות ריקות. משתדל לאכול מאוד בריא. אבל כמותית אוכל הרבה.
הלכתי לייעוץ אצל תזונאית. אני מבין שתזונאית ספורט מתאימה לי יותר ובכל זאת הייתי קצת בשוק ממה שאמרה לי התזנואית של קופח.
היא בעיקר נתנה לי ציטוטים מאיזה ספר שלמדה פעם על כמה חשוב לגוון (בפחמימות כולל פסטה ולחם וחובה לאכול גם חלמון...).
לא ככ הצלחתי להבין ממנה למה המפחמימות שאני צורך בפירות, בירקות, בשיבולת שועל שאני אוכל הרבה במהלך היום - בכל זאת דורשות גיוון.

אני יכול להבין שילוב של שומן מן הצומח. ועוד. אבל הגיוון באמת חשוב בפחמימות? (גם המיתוס של מג'דרה כבר ניפצו)
מצ"ב את התפריט שלי (לא מצפה לניתוח אישי. אבל אם מישהו רוצה לחו"ד - אשמח).
הוא בעיקר כולל מלא מלא ירקות ופירות. חזה עוף נקי. מוצרי חלב. ושיבולת שועל לאורך כל היום.

היא המליצה לי להוריד כמויות בחצי. בלי להגיד מה המטרה (אני בחור רזה והפתיע אותי שהיא לא הייתה מוכנה לדבר איתי על מטרה אלא רק על חינוך לאכילה נכונה כמותית).
האם יש באמת סיבה להוריד כמיות אם אני לא מרגיש מפוצץ? אם אני מרגיש שאני נהנה מהתפריט שלי?
עודף סיבים. עודף סוכר פירות. עודף חלבון (יכול להפוך לשומן. כמובן).
המטרה שלי היא לאכול בריא. להתחטב ביחד עם האימוני כח ואירובי. ולעזור לגוף להראות שרירי.

אשמח לחו"ד. כי אני יודע שאני אוכל הרבה אבל לא חשבתי שהיא תגיד לקצץ בחצי.
מה גם שהתשובות שלה היו: צריך עד 3 פירות ליום (למי? לאדם בגילי? בBMI שלי? לאורח חיים שלי?) - הכל נשמע מצוטט מאיזה ספר שהיא קראה פעם. בלי הרבה אדפטציה למטופל.
 
למעלה