יש דבר כזה "יותר מידי הנקה"?

יש דבר כזה "יותר מידי הנקה"?

נעם יונק המון, עושה המון גרעפצים ופולט הרבה. לפעמים נדמה לי שכל אי-נוחות הוא מפרש בתור רעב ומיד מחפש את הציצי. תהיתי לעצמי אם אני מציעה לו לאכול כשהוא לא צריך. האם יכול להיות שאני דוחפת יותר מידי? אולי אם אנסה להרגיע אותו בדרך אחרת (איך?) אני אחסוך לו חלק מהפליטות? כל זה גם לאור העליה הגדולה במשקל שאולי מראה שהילד לא רעב (???). אני רוצה לציין שעדי כמעט לא פולטת ועושה גרעפץ פה ושם. שיר בכלל לא הכירה את המושגים האלה.

אי אפשר לדחוף ציצי...

ילד שלא רוצה לינוק, לא ינק... יכול להיות שהוא מסוג הילדים שנרגעים על הציצי. זה ממש לא דבר רע. יש ילדים שנרגעים בצורות אחרות. יכול להיות שעדי היא כזו. גם אצלי שירה פלטה יותר מרוני. עכשיו הזכרת לי את זה כי היא גם עשתה יותר גרעפסים ממנה. היום היא לא פולטת בכלל. מתישהו זה עבר לה ולא שמתי לב. בקיצור - תני לילד מה שהוא רוצה, הוא יודע מה טוב בשבילו. אם זה לא בשבילך, אז אפשר לדון מה אפשר לעשות. זה מפריע לך שהוא יונק הרבה?

לא. ממש לא מפריע לי

אבל לפעמים אני רואה שממש לוחץ לו ובמקום לתת לעצמו לשחרר את הגרעפץ הוא מחפש שוב ציצי ומתעצבן נורא. אני ממש מרחמת עליו.

avibug3

New member
יש לי בעיה דומה

ולי דוקא כן מפריע שההנקות נמשכות כל-כך הרבה זמן, ועוד שאחר-כך הן פולטות כל הזמן. איך אפשר לקצר את ההנקה? ואיך אני אדע שהן לא עדיין רעבות? ובעיה שניה שיש לי היא שיש הנקות שהן נרדמות באמצע ולא מתעוררות או עושות גרעפס עד שאני מחליטה להוריד אותן ואז אחרי כמה דקות הן מתעוררות ורוצות להמשיך. יש פעמים כאלה, ויש פעמים כאלה, ובכל מקרה ההנקה נמרחת ונמרחת... איך מייעלים את העסק?

דבורה1

New member
משך ההנקה

אני אתחיל בהתנצלות. אין לי הרבה זמן ואני מעדיפה תמיד להקדיש אותו לתשובות מאשר לחיפושים: תוכלי להזכר לי בנות כמה הבנות? נדמה לי שאצלך הן עוד צעירות ולכן ההנקות הארוכות. לאט לאט הן תתיעלנה וההנקות יתקצרו. ועדיין יש ילדים שזה האופי שלהם לינוק הרבה. יש דרך לנסות ו"לאמן" אותם להנקות קצרות יותר. אבל לא ממליצה על תשובה כזו דרך האינטרנט אלא רק בליווי צמוד של יועצת הנקה. האם התפיסה שלהן תקינה? יכול להיות שהנקה ארוכה נובעת מבעיות תפיסה (לא מקבלות מספיק חלב - דורשות יותר מהמשק- נשארות יותר על הציצי). אם הן יונקות הרבה ופולטות אולי כדאי ליזום הפסקות? לעשות גרעפס ורק אז להמשיך. ייתכן שפשוט "תקוע להן בגרון". מה שאת מתארת לגבי ההרדמות על הציצי הוא חלק מהדפוס. אם הן היו יונקות כמו שאת רוצה בדיוק- ישנות כמו שאת רוצה וכו', היה לך מאוד משעמם לא? קצת אקשן

avibug3

New member
בנות 8 שבועות

אני יודעת שזה קשור לגודל ולגיל. בינתיים הגענו ל-3.510 ול-3.600. המעצבן הוא במריחה של ההנקה עם השינה באמצע, וגם אני לא יודעת מתי היא סוף סוף הסתימה, אולי הן שוב יתעוררו. התפיסה תקינה, נראה לי, (היתה אצלי יועצת הנקה) וגם הזרימה טובה. כל בעיה באה בנפרד. הבוקר היו הנקות ארוכות עם הרבה פליטות, והערב היו הנקות מרוחות עם שינה. בהנקה שהיא כביכול רציפה הן עוצרות לבד, וכשאני מרימה אותן לגרעפס הן מתעצבנות ורוצות להמשיך. וגם לוקח לגרעפס מלא זמן לצאת. בכל מקרה, זה לא משאיר לי הרבה זמן לישון או לשום דבר אחר.
וגם זה גומר לי את הסבלנות. היה לי מספיק קשה עם הבכורה שלקחה בהתחלה 45 דק' עד שעה כל הנקה. אמרו לי שזה רק ככה אצל הבכורים. ועכשיו זה כפול...
לכן אני מחכה שכבר יתיעלו.

ממה מיה

New member
אם את לא לבד-תעבירי אותו לידיים

אחרות. שליאור למשל ייקח אותו לטיול על מנשא או להשכיב אותו בטן לבטן. אני מודה שעם דורון נשברתי וכשאני לבד וזה בלתי נסבל אני פשוט מציע מוצץ. כי הוא מחפש למצוץ, הציצי מניב חלב וזה גורם לו לעוד גזים, הוצץ מספק לו את הצורך.

ניסיתי מוצץ

למרות שציינתי בשרשור אחר שאני לא מנסה, ניסיתי לתת לו מוצץ כדי שיספק לו את הצורך למצוץ. עזר ל 5 דקות אבל רגיעה ממש השגנו רק עם ציצי.

דבורה1

New member
וניסית את שיטת הזרת?

זוכרת שדיברנו על זה בסדנה? יש ילדים כמו אופק, שלמרות שרצה מאוד למצוץ לא הסכים בשבועות הראשונים לשום מוצץ. יועצת ההנקה לימדה אותנו את שיטת מציצת הזרת ואנחנו הסתובבנו כולנו עם זרת כחולה ונפוחה עד שהוא הסכים להחליף אותה במוצץ. ראי בתמונה המצורפת. זו הייתה הדרך היחידה להרגיע אותו. אח זמנים קשים. אם זה מעודד היום הוא ילד מקסים ואינטילגנטי, ואין לי ספק שזה מה שהוא מצץ מהזרת
אה כן, אולי איזה פליק יעזור?
~דבורה שעכשיו כשהיא כחולה צריכה ללמוד להרגיע את עצמה~

דבורה1

New member
יותר מדי חלב

אח אח אח. איזה שאלה כיפית... חנה קודם כל שחטיקה על העלייה במשקל. רואים שהם אוכלים טוב. מסכימה עם נועה. ילד לא רעב לא אוכל. ומצד שני ילד שסובל יותר מגזים, או בואי נקרא לזה כאבי בטן מחפש הקלה. לא זוכרת איפה קראתי שהחלב גורם לרגיעה זמנית. יכול להיות שאת זה הוא מחפש. וגם עצם המציצה עוזרת למעיים לעבוד ולשחרר. אצלי שביט הייתה יונקת ומיד היינו שומעים את הצד השני מתחיל לעבוד. זה המשיך גם במוצקים, על כל כפית היינו שומעים אותה מפליצה ועושה קקי בקצב. האם הוא מוציא גזים או עוש קקי תוך כדי הנקה? אולי זה קצת מקל עליו. לגבי הפלטות, קטונתי. שלי כמעט ולא פלטו. מה עם לנסות לעשות לו גרעפס שלא על הכתף. חברה שהבן שלה פלט המון (היא תפרה לו סינרים מיוחדים מרוב שזה היה הרבה) הצליחה להפחית חלק מהפלטות ע|"י החזקת הילד במעין חצי ישבה כשהפנים שלו כלפיה, בלי לטפוח רק לחכות קצת עד שהגרעפס יצא לבד. מקווה שהצלחתי להסביר את הכוונה.

אולי יש לו גזים ?

אצלי שני הבנים סבלו מגזים. הקטן סבל יותר ואני זוכרת שהציצי היה מרגוע מצוין לצורך העניין וגם אצלי הבן נמצא על הציצי יותר מהבת. הוא גם עולה יותר במשקל. לא נשמע לי שיש יותר מדי. ילד שלא רוצה לינוק לא ינק !

למעלה