יש דבר כזה? מעניין לדיאלוג,,,

• פותח הנושא skay5
  • פורסם בתאריך

skay5

New member
יש דבר כזה? מעניין לדיאלוג,,,

ברשותכם,כשקראתי את כותרת הפורום, ברכתי על התעוזה והכנות וסקרנות פעמה בי בדיאלוג פנימי, לפעולת האדם, כבודו, כוח הרצון והבחירה. מקריאה מרפרפת השכלתי ולו במעט, מנסה להבין נפשות לתכלית החיים מהן המניעים לרציונאל? האם מניסיון האינטגרצייה בקולקטיב החברתי מתגלעים שאלות, כמו לאיזה עולם אביא את הילוד? עד כמה יהיה לי או לילוד אושר? כמובן זה מתחלק לשנים קודם אני, לשחרר את עצמי מתלות ודאגה. החוויה הכואבת של הגוף בצערי ללדת. ואת הילוד אמנע מראש, להביא לעולם של אולי אומללות? ,,,,,,,כשבחלקן הנפשות כאן בטרום חיים, הרי צריכה להיות אחווה מוחלטת, לנפש הפנימי, להכיר את הייקום מבנה החיים וזה קורה, רק כשאנו מגיעים לפרשות דרכים, יש לנו מצבי תודעה שונים, כדי להצליח לספק את הרצונות האנוכיים אם הגדרתי נכונה. אולי מנעתן דור המשך, של עוד איינשטיין, לא דוגמא, אולי האדם הנשגב מבינתנו שיידע לוגיקה אחרת, לאושרה של האנושות. יתכן וחלקכם יסכימו שעניתי לשאלות ויהיו שיחלקו עליי, כמתבקש שבוע טוב!

Kalla

New member
אני חושבת שכל ההתפלספות הזאת

יפה בדיעבד, אחרי שההחלטה לכאן או לכאן נופלת וצריך למצוא לה הסברים. תכל'ס, נראה לי שמה שקובע זה הרצון או הצורך הרגשי האישי של כל אדם: מי שמרגיש שהוא רוצה ילדים, שום שיקולי "טובת האנושות" כאלה ואחרים לא ימנעו ממנו להביא אותם לעולם. ומי שלא רוצה ילדים, שום מחשבות על "אינשטיין פוטנציאלי" לא יגרמו לו ללדת אותם (בהנחה שלא נכנעים ללחץ החברתי, כמובן). זה לאין מקרים כאלה, אך לדעתי הם חריגים כי כולנו בסך הכל אנשים אגואיסטיים ומנסים לעשות מה שטוב לנו באופן אישי, וטובת האנושות, שכבודה במקומה מונח, בכל זאת נמצאת רק במקום השני.

prizman

New member
לא ברור לי מה אתה רוצה לומר

שאולי אני מונע מהאנושות את אושרה? לא ממש מטריד אותי.

עינת12

New member
מונעים מהאנושות עוד איינשטיין......

מר סקיי5 כל פעם שאתה מקיים יחסי מין מוגנים אתה מונע מהאנושות מישהו. חשבת על זה? זה יכול להיות איינשטיין וזה יכול להיות היטלר וזה יכול להיות אדם ממוצע לגמרי. אז את מי אתה מונע מהאנושות?

magicgirl1983

New member
היום איינשטיינים

כבר לא מספקים אושר לאנושות... חוצמזה הרבה אנשים מפורסמים מוצאים עצמם לא מאושרים בגלל הפירסום. האם כל זה (הפירסום שגורם אושר לאחרים) חשוב יותר מהאושר של המפורסם?? תלוי מאיזו נקודת מבט אתה מסתכל. בפעם הראשונה שראיתי את ההודעה שלך חשבתי...למה לי להתאמץ לענות למשהו מתפלסף להחריד. רק לאחר שהבטחתי לעצמי כי כל משפט אחר שתאמר לאחר שאומר את דבריי לא יזיזו לי ב
החלטתי לענות לך... יום טוב..

עינת12

New member
חיי נפשי, מג'יק!

ולא חשבת לרגע מה את מונעת מקוראי הפורום הזה כאשר במקום להגיב את חושבת... למה לך להתאמץ לענות למשהו מתפלסף להחריד????

magicgirl1983

New member
האמת אמת?

לא יודעת... חוצמזה, עדיף לחשוב על מה שכותבים לפני שכותבים אותו. כבר נוכחתי שאם אני לא עושה את זה, זה יוצא מבולבל והמסר שאותו אני מעבירה אינו עובר בכלל. ולמה לענות על דבר כה מתפלסף להחריד?? אין סיבה אמיתית...אולי כי בכל זאת היתה לי תגובה לשאלות המוזרות שנשאלו.

skay5

New member
ערב טוב! רגע אחבוש ../images/Emo61.gif

קודם תודה על הסובלנות, אכן אולי טעיתי בשאלות, הרבה מידי, לי הפורום חדש וגדשתי אתכם בשאלות, מתוך סיפוק מיידי להבהרה, כי איני יושב רק מול צג המחשב. לא בכדי, מצא חן בעיני להיכנס הנה, ציפיתי לתרום מניסיוני, ולהשכיל לדיאלוג המקנן בי לעמדותיכם. אם זו פילוסופייה, אל תדירו מנוחתכם! להית' ושבוע טוב!

עינת12

New member
אם היית כותב את הודעתך הראשונה

בשפה מובנת אולי היה יכול להיווצר דיאלוג. האמת היא שככל שניסיתי לא הצלחתי להבין כמעט אף משפט. לכן עניתי למה ש(נראה לי) שהבנתי. לחלוטין לא מובן: "כשבחלקן הנפשות כאן בטרום חיים, הרי צריכה להיות אחווה מוחלטת, לנפש הפנימי, להכיר את הייקום מבנה החיים וזה קורה, רק כשאנו מגיעים לפרשות דרכים, יש לנו מצבי תודעה שונים, כדי להצליח לספק את הרצונות האנוכיים" אם תוכל להסביר, אולי נוכל להתייחס בצורה רצינית. כי המשפט הזה סתום לחלוטין בשבילי.

magicgirl1983

New member
פיי ואני חשבתי שאני היחידה

שלא מבינה על מה לעזאזל הוא מדבר...כנראה הוא כתב של "הארץ" או משהו כזה...או לפחות יש לו מנוי לאחד....

skay5

New member
אוקיי תיקון להבנה נהירה

אנסח זאת כך, כשאנו מחליטים לתכלית חיינו אנו באנו חשבון, אחרי דיאלוג פנימי, האצילי (הנעלה) שבתוכנו, כשכל נפש מהווה פוטנציאל אינסופי טהור לאנושות, הבינותי כי בחלקכם, זה לא מעניין והינכם שלמים בכך, אוקיי מה מביא בקולקטיב להחלטה שכזו. ללא קשר לנושא. מג'יק אכן יש לך אינטואיצייה, סיימתי לימודי תקשורת, אצל יריב בן אליעזר אך עדיין ניחנתי בכתיבה ווברלית.

magicgirl1983

New member
הסיבה שלי?

שאני לא מאמינה שהאדם הוא טהור. וכך בעצם אין לי את המחשבה שאני מונעת מן היקום המסריח שלנו איזה גאון שעלול בטעות להיטיב עם בני האדם. כעיקרון - אני לא מעוניינת לא בתהליך הלידה וההריון וכמובן שלא בתוצר שמהווה נזק (מבחינתי)

עינת12

New member
אם כך, נותר לי רק לחזור על שאלתי:

סקאי5, כל פעם שאתה מקיים יחסי נפש מוגנים אתה מונע מנפש לבוא לעולם. למה אתה מונע זאת ממנה?

skay5

New member
עינת, אני שאלתי קודם!

ולא רק, תשובתה של מג'יק
חיזקה, אם תרצי

עינת12

New member
מכיוון שהמושג נפש הוא לא מובן לי

ולא נראה לי שזרע וביצית לא מופרים מהווים נפש שאלתי את שאלתי, ולכן גם אין לי ברירה אלא לחזור עליה בשלישית - מהי הגדרתך לנפש? ואיך זה מסתדר עם מה שאני מתארת לעצמי שקורה גם אצלך - קיום יחסי מין מוגנים? אם אכן נפש קיימת (נראה לי שאתה מתכוון לכך אך אינני בטוחה) גם בתור זרע וביצית לא מופרים? אם אבין את זה, אולי תהיה לי דרך לענות לך. בנוסף אין לי מושג איך תשובתה של מג'יק חזקה אותך - במה היא חזקה אותך?

marish

New member
שלא לדבר על כל הנשמות הטהורות

שמתות במהלך אוננות...

עינת12

New member
מתות או שהמאונן "מונע אותן

מהאנושות"? אני עדיין מחכה לתרגומו של סקאיי5. הרי אם הייתי חושבת שהגבר שאיתי ממית נפשות כשהוא מקיים עמי יחסי מין הייתי מתנזרת ממין לחלוטין. רוצחת אני לא. אבל מה זה לעזאזל למנוע משהו לא קיים מהאנושות??????? זרע לא מופרה וביצית לא מופרה! הרי ברור שגם סקאיי5 עושה זאת כשהוא מקיים יחסי מין מוגנים, אז למה הוא שואל אותנו? סקאיי5 אני לא רוצה לדרדר את רמת הדיון, אבל האם ייתכן שמאחורי הכתיבה הכל כך נפוחה והארוכה שלך מסתתרת שאלה קצרה ביותר: "למה אתן לא רוצות ילדים"? ואם כן, למה לא לשאול ישירות? שאל שאלה ישירה, קבל תשובה ישירה.

magicgirl1983

New member
../images/Emo16.gif לזכרם של מליוני הרוגים

שלי ושל החבר שלי...עכשיו כולנו נעמוד דקה דומיה....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... אפשר לחזור לשיגרה....יאללה איפה החבאתי את הגלולות??? קוש קוש מצאת את חבלית הקונדומים החדשה?!?!?

למעלה