יש דבר כזה ספר

חלוקות

אני לא מכיר ספר. איזו חלוקה אתה צריך? אני מוצא בעצמי שיטות רבות לחלוקה מסובכת ממש מהר (כל עוד זה לא חלוקה ל-47, 53 וכו'). דוגמה: אני רוצה לחלק נייר ל-36. אני מחפש למה המספר מתחלק והכופלים הכי גדולים יהיו בהתחלה כך: קודם אחלק את הנייר ל-3. אחר כך עוד פעם ב-3. אחר כך ב-2. אחר כך עוד פעם ב-2. החלוקה גמורה. אז אלירן, איזו חלוקה בדיוק אתה צריך?

גילה או

New member
חלוקות

בספר קסמי אוריגמי של קונהיקו קאסאהארה יש פרק של חלוקות שוות של דף למיספרים אי זוגיים. בפרקים הקודמים יש הסבר להפקת משולשים שווי צלעות ומחומשים משוכללים. גלעד איילון קיבץ אינפורמציה בנושא באתר שלו-קישור מצורף.

Eliran g10

New member
החלוקות שאני צריך זה באופן

כללי לא משהו ספציפי ובקשר לקסמי אוריגמי אחרי שראיתי את הפרק בספר חשבתי שאולי יש ספר כזה אבל בכל אופן תודה רבה

bshuval

New member
חלוקות באופן כללי

ל-BOS יש חוברת שנקראת GEOMETRICAL DIVISION מאת מיק גאי, שמכילה שתי שיטות כלליות לחלוקה למספרים אי זוגיים (זוגיים לא מעניינים כי ניתן לחלק לאי-זוגי המתאים ולחלק ב-2). לקאזואו האגה יש שיטת חלוקה מעניינת. אני פרסמתי מאמר בספר הכנס עם שיטה כללית לחלוקה מכל סוג אפשרי (כולל מספרים אי-רציונליים). רוברט לאנג כתב סדרה של מאמרים לעיתון הטנטיידן, שאחר-כך פורסה באנגלית בעיתון האגודה האמריקאית לאוריגאמי, עם שיטות שונות לחלוקה גאומטרית. רוברט לאנג גם כתב תוכנה שנקראת reference finder שמאפשרת למצוא כל חלוקה. (וכל נקודת ייחוס, למעשה) באתר המצורף מתוארת שיטת חלוקה פשוטה וכללית. קל לזכור את השיטה הזו ועל כן היא פופולרית. יש עוד שיטות, אך זה מספיק לבינתיים. ג'וליה פאלפי רצתה בעבר להוציא ספר המכיל את כל החלוקות ועוד מידע נוסף שימושי לחובבי אוריגאמי. אינני יודע מה מצב הספר.

גילה או

New member
חלוקות למתחילים

בכנס האוריגמי הראשון שהשתתפתי בו בשנה שעברה הגעתי עם רקע די בסיסי באוריגמי .ידעתי לקפל מיתוך החוברות של מירי וקצת מיתוך הספרים בעברית שהיו לי .בכנס בועז לימד קופסה מדף A4 שצריך היה לקפל אותה ל8 חלקים.נישמע קל.לחלק דף למיספר זוגי.התחלתי לקפל .קיפלתי ל4.קיבלתי 4 רבעים ועכשיו התחלתי לקפל את הרבע הראשון ל2 והמשכתי תוך כדי גלגול של השמינית על עצמו.מריאנו שישב על ידי תיקן אותי והראה לי איך לקפל במדויק ל8 חלקים. ביום האחרון פול לימד דגם נע שצריך היה לקפל דף ל32 חלקים ומימנו למדתי איך לקפל זאת.אני חושבת שלימוד הקיפולים האלו היווה נקודת מפנה ביכולת הקיפול שלי של דגמים גאומטרים.לפני זה לא יכולתי לקפל במדויק להרבה חלקים לכן גם לא ניסיתי לקפל דגמים שמתחילים מחלוקות רבות. מה שרציתי להדגיש שלמתחילים גם לימוד של קיפול ל8 יכול מאוד לעזור.

למעלה