יש דבר כזה פגישת אימון לא מוצלחת?

tlingit

New member
יש דבר כזה פגישת אימון לא מוצלחת?

קרה לכם? יצאתם מפגישת אימון, שבעיקרון עבדתם בה ופעלתם באופן שנראה לכם נכון, והמתאמן יצא עם מטען של מחשבות וכדומה, אבל אתם מרגישים ש"זה לא היה זה"? שלא השגתם את מלא האפקט שאתם רגילים להשיג, או שציפיתם לעשות. מה אתם עושים כשאתם מרגישים תחושת "נפילה" כזו?

תלוי...

תחושה כזו יכולה לנבוע מהאגו של המאמן. יכול לנבוע מכך שהמטרה או החזון שהוגדרו הם לא "הדבר האמיתי". יכול לנבוע מהבדלי אישיות בין המאמן למתאמן. ויכול כמובן להיות עוד מיליון דברים. מה שאני עושה זה קודם כל, כמובן, לבדוק את עצמי...
נכון, בנאלי, אבל זו הכתובת הראשונה. האם רציתי שהוא יתרגש ויתפעל ממני, או מהאימון? האם אני "מכור/ה" לתחושת ה"היי" ההדדית שנוצרת לעתים באימון? זה אגו. האם המתאמן נלהב? קשור בבחירת המטרה, בעד כמה שאלתי את השאלות האימוניות הנכונות, ויכול להיות גם הסגנון שלו (יש אנשים שלא מתרגשים כל כך מהר, או פחות מבטאים מחשבות ותחושות). האם יש תחושה של אמון בינינו? קשור להבדלי אישיות, לשלב בתהליך האימון, ולדבר המסתורי הזה שנקרא "כימיה". השלב הבא - לבדוק עם המתאמן. לערוך שוב תיאום ציפיות למשל. או לשתף אותו בתחושה ולבקש משוב. בקיצור, לא להילחץ - זו הזדמנות ללמידה.

tlingit

New member
../images/Emo51.gif

אני תמיד זוכרת שאת מפנה לבדיקה עצמית לפני הכל... הפנמתי
ואיזה יופי לראות אותך, נעלמת קצת וחסרת לנו. התגעגעתי

שיחת אימון לא מוצלחת

אני צטרפת בהחלט למה שכבר נאמר.ומוסיפה: בהחלט יש שיחות אימון שמסתימות בהרגשה שזה לא היה מוצלח. שאלה מה המדד להצלחה. והאם ההרגשה שלנו בסיום האימון היא הדרך היחידה למדוד. בסוף כל אימון אני שואלת את המתאמן איך הוא מסכם את האימון ועם מה הוא יוצא/ מה הוא קבל. כבר קרה שהמתאמן אמר שנראה לו שלא היה שום חידוש והוא יוצא כפי שנכנס. אני משקפת את דבריו ונפרדת ממנו באהבה. והמבחן הוא במה שקורה עד האימון הבא. לא פעם קרה שאחרי אימון כזה, הדברים שקעו והתבהרו כעבור זמן ובפתיחת השיחה הבאה הסתבר שבינתיים קרו דברים ומה שנראה שלא עבד, ומה שלא עשה את ה"הי", כפי שנאמר כאן קודם, כן פתח פתח לפעולה. וזה העיקר. זה באשר למתאמן. ובאשר לי, אני עושה את עבודת האימון שלי כדי לרדת מהאגו, כדי לבחון איך ניהלתי את שיחת האימון וכדי להמשיך ללמוד ולהתפתח. תודה, לכם!

למעלה