יש דרך להרחיב נעלי ספורט מבד?

יש דרך להרחיב נעלי ספורט מבד?

רכשתי אתמול זוג נעלי ספורט מבד (ניו בלאנס) אבל כפי שקורה בדר"כ עם נעליים, גם הנעליים האלה שנחשבות יחסית רחבות, לא מספיק רחבות בשביל כף הרגל הרחבה שלי והיא עדיין לוחצת.
מכיוון שזאת בעיה מוכרת וכבר נואשתי מלחפש נעליים רחבות מספיק בשביל הרגל שלי, תהיתי האם יש דרך להרחיב נעל שאינה מעור מבלי להרוס אותה?

trilliane

Well-known member
מנהל
למיטב ידיעתי רק בשימוש שוטף, הבד נמתח קצת עם הזמן

זה לא טיפול מתיחה שאפשר לעשות אצל סנדלר כמו בנעלי עור.
&nbsp
אם הנעליים לוחצות, חבל שרכשת אותן... הייתי ממליצה להחזיר אם את יכולה (לא ציינת היכן קנית ואם כבר נעלת אותן מעבר למדידה). אם ההיצע בארץ לא מתאים לך, הזמיני מחו"ל. בישראל זה לא מקובל, אבל בארה"ב, לדוגמה, מוכרים נעליים לא רק לפי מידות אורך אלא גם רוחב. אם את כבר יודעת את מידת האורך שלך ורק זקוקה לנעליים רחבות יותר, קני אותן במידת רוחב גדולה יותר (אולי לא יהיה בדגם המסוים הזה, אבל בטוח תמצאי משהו).
&nbsp
ארון חביב, אם גם זה לא מתאים ויש לך כף רגל חריגה, יש (גם בארץ) בתי מלאכה/סנדלרים שמכינים נעליים בהזמנה אישית. היה על כך שרשור לאחרונה בפורום צרכנות אאל"ט.

תודה

כמובן שמדדתי בחנות אבל מ-2-3 צעדים שעושים בחנות קשה לקבוע אם זה מתאים, רק אחרי הליכה רצינית מרגישים את הלחץ. ומכיוון שכבר הלכתי איתן אי אפשר להחזיר.
אפשר רק לקוות שקצת יתרחבו עם הזמן.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנתי. זו הסיבה שממליצים למדוד נעליים בערב ואחרי הליכה

כלומר אחרי שכף הרגל כבר עייפה ונפוחה מכל היום.
&nbsp
אם רק אחרי הליכה רצינית מרגישים את הלחץ, אלה כנראה לא נעליים להליכה רצינית... יש להניח שהמצב ישתפר עם הזמן כשהבד יתרכך קצת. עד אז שמרי אותן לשימושים קצת פחות אינטנסיביים וקני לך נעליים טובות באמת להליכה רצינית.

למעלה