יש דרך להשיג את דואר ישראל?

יום חמישי האחרון, קיבלתי הודעת SMS מדואר ישראל על דבר דואר שנשלח עבורי לכתובת לא נכונה, נתבקשתי להזין את הכתובת הנכונה ולשלם 2 ש"ח לשליחה נוספת עם שליח. מילאתי את הפרטים + אמצעי תשלום וקיבלתי הודעה שנציג יחזור אליי תוך 48 שעות.
לא רק שזה לא קרה, גם אין שום עדות לכך שהעיסקה אכן נקלטה. לא רואים את העיסקה באתר האשראי, לא קיבלתי אימייל הודעה על העיסקה, כלום.
ניסיון להשיג את דואר ישראל בטלפון (171) לא צלח. אחרי המתנה ארוכה השארתי מספר טלפון לחזרה ולא חזרו.
אגב, עיסקה אחרת שעשיתי באותו יום כבר נקלטה, כך שזה לא עניין שהיה סופשבוע או סיבה הגיונית אחרת שלא לראות את העיסקה.

עשו עליך עוקץ |נחמה|

מציע לך בחום, לבדוק בימים הקרובים את החיובים בכרטיס האשראי שנתת.
אני אבדוק, אבל לא בטוחה שזו תרמית.
הדואר היחיד שאני יודעת שצריך להגיע אליי זה כרטיס אשראי חדש במקום כרטיס אשראי שהתוקף שלו עומד לפוג.
לפני כחודשיים, שיניתי באתר של חברת האשראי את הכתובת שלי לכתובת אחרת כי אליי לא מגיע דואר אף פעם. נתתי כתובת של קרובת משפחה, כדי שכאשר ישלחו לי כרטיס אשראי חדש, זה יגיע אליה והיא תביא לי אותו.
באותו יום שקיבלתי את ההודעה מהדואר ביררתי עם חברת האשראי ומסתבר שהם באמת שלחו לי כרטיס חדש, אז הגיוני שזה מקרה אמיתי.
פשוט השירות של הדואר על הפנים.
נשאר רק לחכות שהכרטיס יחזור לחברת האשראי ואני מקווה שתהיה אפשרות שהם ישלחו לי אותו שוב עם שליח עד הבית.
בכל אופן, גם אם זאת רמאות, זה לא מסביר למה אי אפשר להשיג את הדואר בכלל.
בעבר (לפני כמה שנים) כשהשארתי להם טלפון לחזרה הם חזרו אליי. היום גם זה כבר לא קורה.
הסיכוי שהם יחזרו אליי זה כמו הסיכוי שפעם אחת יגיע אליי דואר.

אני אבדוק, אבל לא בטוחה שזו תרמית.
הדואר היחיד שאני יודעת שצריך להגיע אליי זה כרטיס אשראי חדש במקום כרטיס אשראי שהתוקף שלו עומד לפוג.
לפני כחודשיים, שיניתי באתר של חברת האשראי את הכתובת שלי לכתובת אחרת כי אליי לא מגיע דואר אף פעם. נתתי כתובת של קרובת משפחה, כדי שכאשר ישלחו לי כרטיס אשראי חדש, זה יגיע אליה והיא תביא לי אותו.
באותו יום שקיבלתי את ההודעה מהדואר ביררתי עם חברת האשראי ומסתבר שהם באמת שלחו לי כרטיס חדש, אז הגיוני שזה מקרה אמיתי.
פשוט השירות של הדואר על הפנים.
נשאר רק לחכות שהכרטיס יחזור לחברת האשראי ואני מקווה שתהיה אפשרות שהם ישלחו לי אותו שוב עם שליח עד הבית.
בכל אופן, גם אם זאת רמאות, זה לא מסביר למה אי אפשר להשיג את הדואר בכלל.
בעבר (לפני כמה שנים) כשהשארתי להם טלפון לחזרה הם חזרו אליי. היום גם זה כבר לא קורה.
הסיכוי שהם יחזרו אליי זה כמו הסיכוי שפעם אחת יגיע אליי דואר.

עשו עליך עוקץ |נחמה|

מציע לך בחום, לבדוק בימים הקרובים את החיובים בכרטיס האשראי שנתת.
חוזרת בי. הצדק איתך. עכשיו קיבלתי מייל מדואר ישראל שכתבו שה-SMS לא נשלח מהם ומדובר בזיוף.
אני אפנה לחברת האשראי כדי להקפיא את הכרטיס.

k-don

Well-known member
יום חמישי האחרון, קיבלתי הודעת SMS מדואר ישראל על דבר דואר שנשלח עבורי לכתובת לא נכונה, נתבקשתי להזין את הכתובת הנכונה ולשלם 2 ש"ח לשליחה נוספת עם שליח. מילאתי את הפרטים + אמצעי תשלום וקיבלתי הודעה שנציג יחזור אליי תוך 48 שעות.
לא רק שזה לא קרה, גם אין שום עדות לכך שהעיסקה אכן נקלטה. לא רואים את העיסקה באתר האשראי, לא קיבלתי אימייל הודעה על העיסקה, כלום.
ניסיון להשיג את דואר ישראל בטלפון (171) לא צלח. אחרי המתנה ארוכה השארתי מספר טלפון לחזרה ולא חזרו.
אגב, עיסקה אחרת שעשיתי באותו יום כבר נקלטה, כך שזה לא עניין שהיה סופשבוע או סיבה הגיונית אחרת שלא לראות את העיסקה.
קודם כל דואר ישראל הוא איננו צבי, הוא צב, אז ניתן להשיג אותו במרוץ שליחים:p

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אין סוף להודעות הפישינג מהסוג הזה.
לאחרונה קיבלתי גם הודעה מ"חברה שמשחררת סחורות במכס".
אבל אני יודע שאיני מחכה לשום חבילה ואין מצב שאצטרך לשלם 200 ש"ח מכס עבור חבילה שלא נשלחה לי.
בדקתי:
א. את מס' החבילה שצויין שם. זוהי חבילה שנשלחה לאיזה מוחמד, שקיבל אותה כבר בחודש יולי...
פשוט התלבשו על מס' משלוח אמיתי, אבל משלוח שלא נועד לי ומשלוח שכבר נמסר.
ב. פניתי בדוא"ל לאותה חברה שבשמה כביכול נשלחה לי ההודעה.
החברה השיבה לי בנימוס רב, שאכן נעשה פישינג על שמם, והם רשמו לי את הדוא"ל שלהם, שדרכו הם פונים כשהפנייה היא פניית אמת.
אז כן. צריך להיזהר מאד ולא לחלק פרטי אשראי.

אין סוף להודעות הפישינג מהסוג הזה.
לאחרונה קיבלתי גם הודעה מ"חברה שמשחררת סחורות במכס".
אבל אני יודע שאיני מחכה לשום חבילה ואין מצב שאצטרך לשלם 200 ש"ח מכס עבור חבילה שלא נשלחה לי.
בדקתי:
א. את מס' החבילה שצויין שם. זוהי חבילה שנשלחה לאיזה מוחמד, שקיבל אותה כבר בחודש יולי...
פשוט התלבשו על מס' משלוח אמיתי, אבל משלוח שלא נועד לי ומשלוח שכבר נמסר.
ב. פניתי בדוא"ל לאותה חברה שבשמה כביכול נשלחה לי ההודעה.
החברה השיבה לי בנימוס רב, שאכן נעשה פישינג על שמם, והם רשמו לי את הדוא"ל שלהם, שדרכו הם פונים כשהפנייה היא פניית אמת.
אז כן. צריך להיזהר מאד ולא לחלק פרטי אשראי.
כן, הפעם נפלתי בפח כי כן חיכיתי לדואר מסוים אחרי ששיניתי את הכתובת באותה חברה אז חשבתי שזה אמיתי.
עם זאת אני חוששת לבטל את כרטיס האשראי כי יצטרכו לשלוח לי כרטיס חדש בדואר ודואר לא מגיע אליי (באופן כללי, כבר שנים..)
נשאר לי רק לבדוק כל יום אם אין עסקאות חשודות ואם יהיו לבטל מיד.

דיברגנט חדש

Well-known member
כן, הפעם נפלתי בפח כי כן חיכיתי לדואר מסוים אחרי ששיניתי את הכתובת באותה חברה אז חשבתי שזה אמיתי.
עם זאת אני חוששת לבטל את כרטיס האשראי כי יצטרכו לשלוח לי כרטיס חדש בדואר ודואר לא מגיע אליי (באופן כללי, כבר שנים..)
כרטיס אשראי יגיע עם שליח ולא בדואר ואם את רוצה להיות בטוחה בכך, תתקשרי לחברת האשראי ותספרי להם את הסיפור ותבקשי שישלחו לך רק באמצעות שליח (לדעתי, זה הברירת מחדל).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כרטיס אשראי יגיע עם שליח ולא בדואר ואם את רוצה להיות בטוחה בכך, תתקשרי לחברת האשראי ותספרי להם את הסיפור ותבקשי שישלחו לך רק באמצעות שליח (לדעתי, זה הברירת מחדל).
ו... אם את מעתיקה את מס' ההודעה למשבצת המתאימה, את מגלה את מוסטפה...
=======================================================
סטטוס מעקב / AWB Number

סטטוס עדכני / Current Status
נמסר לנמעןDelivered to Recipient
19/09/202112:12:00
שם / Recipient Name
Mostafa Shweki Raad
פרטי חברת ההפצה / Delivery company
TIKKA (DTDC)https://dtdc.co.il

פרטים נוספים / More Details

היסטוריה / History
Delivered to Recipient19/09/2021
נמסר לנמען12:12:00
Out for delivery19/09/2021
יציאה לפיזור10:46:00
Delivery Process09/09/2021
משלוח בתהליך הפצה15:55:00
משלוח בתהליך הפצה09:58:00
Delivery Process08/09/2021
משלוח בתהליך הפצה18:13:00
Cleared Customs05/09/2021
שוחרר ממכס13:18:26
Pending pickup by courier05/09/2021
ממתין לאיסוף ע"י מפיץ13:12:13
Arrived to Israel05/09/2021
נחת בישראל13:12:13
Notification sent to recipient05/09/2021
נשלחה הודעה ללקוח09:40:40
Payment request - mail05/09/2021
פנייה לטובת גביית תשלום במייל08:28:31
Payment Link sent05/09/2021
נשלחה בקשת תשלום08:15:30
פנייה לטובת גביית תשלום במייל08:11:12
Notification sent to recipient04/09/2021
נשלחה הודעה ללקוח16:03:06
נשלחה הודעה ללקוח16:02:53
Id Required message sent to rcpt04/09/2021
נדרשת ת.ז נשלחה הודעה לנמען15:58:38
In transit to Israel04/09/2021
משלוח בדרך מחו"ל15:53:24

ו... אם את מעתיקה את מס' ההודעה למשבצת המתאימה, את מגלה את מוסטפה...
=======================================================
סטטוס מעקב / AWB Number

סטטוס עדכני / Current Status
נמסר לנמעןDelivered to Recipient
19/09/202112:12:00
שם / Recipient Name
Mostafa Shweki Raad
פרטי חברת ההפצה / Delivery company
TIKKA (DTDC)https://dtdc.co.il

פרטים נוספים / More Details

היסטוריה / History
Delivered to Recipient19/09/2021
נמסר לנמען12:12:00
Out for delivery19/09/2021
יציאה לפיזור10:46:00
משלוח בתהליך הפצה15:55:00
משלוח בתהליך הפצה09:58:00
Delivery Process08/09/2021
משלוח בתהליך הפצה18:13:00
Cleared Customs05/09/2021
שוחרר ממכס13:18:26
Pending pickup by courier05/09/2021
ממתין לאיסוף ע"י מפיץ13:12:13
Arrived to Israel05/09/2021
נחת בישראל13:12:13
Notification sent to recipient05/09/2021
נשלחה הודעה ללקוח09:40:40
פנייה לטובת גביית תשלום במייל08:28:31
Payment Link sent05/09/2021
נשלחה בקשת תשלום08:15:30
פנייה לטובת גביית תשלום במייל08:11:12
נשלחה הודעה ללקוח16:03:06
נשלחה הודעה ללקוח16:02:53
Id Required message sent to rcpt04/09/2021
נדרשת ת.ז נשלחה הודעה לנמען15:58:38
In transit to Israel04/09/2021
משלוח בדרך מחו"ל15:53:24
ביררתי עכשיו עם חברת האשראי, מסתבר שהם לא שולחים את זה עם שליח אלא רק בדואר או לסניף הבנק. אם ככה אז אעשה כפי שהחלטתי, אבדוק כל יום אם אין עסקאות חשודות ורק אם יהיו כאלה אבטל.

k-don

Well-known member
ביררתי עכשיו עם חברת האשראי, מסתבר שהם לא שולחים את זה עם שליח אלא רק בדואר או לסניף הבנק. אם ככה אז אעשה כפי שהחלטתי, אבדוק כל יום אם אין עסקאות חשודות ורק אם יהיו כאלה אבטל.
זו תהיה טעות.
ברגע שיתחילו לחייב חיובים חריגים זה יכול לחסום לך את המסגרת לכמה ימים ואת הכרטיס, ואז תהיי בלחץ

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

היי!

שמעתם את החדשות? ההזמנה שלכם מחו"ל צפויה להגיע אליכם בקרוב!

אבל לפני שנוכל להביא אותה אליכם במהירות הבזק, צריך לשחרר אותה מהמכס :)

כדי לשחרר אותה יש לשלם מיסים ועלויות שחרור בסך 200 ₪

לתשלום -לחץ כאן

מספר המשלוח (Shipment No) : 712048306104

שולח (Sender): Gift

משקל (Weight) : ק"ג 2.8

חשוב שתדעו!

עיכוב בתשלום המיסים כחוק עלול לעקב את שחרור החבילה והפצתה אלייך, ויכול להביא לתשלום דמי אחסנה ללא שליטתנו.

• בלחיצה על הקישור ניתן לצפות בפירוט הסכום לחיוב (בלחיצה על "צפייה בניירת")
  • תוקפו של הקישור המצורף הינו ל 24 שעות בלבד אז מהרו!
  • הסכום לתשל95ם נכון לרגע שליחת הודעה זו ועלול להשתנות בעקבות צבירת דמי אחסנה או עדכון של המיסים ע"י המכס.

רוצים לדעת היכן נמצאת החבילה שלכם? לחצו כאן!

ליצירת קשר לחצו כאן!

בקרו אותנו בעמוד הפייסבוק שלנו!

חברת GCX - גלובל קורייר אקספרס אינה נושאת בכל אחריות מכל סוג שהוא לסוג או אופי טובין המיובאים, למעט נזקים שנגרמו לטובין כאשר היו מצויים בחזקתה או בשליטתה, בכפוף לדין החל.

היי!

שמעתם את החדשות? ההזמנה שלכם מחו"ל צפויה להגיע אליכם בקרוב!

אבל לפני שנוכל להביא אותה אליכם במהירות הבזק, צריך לשחרר אותה מהמכס :)

כדי לשחרר אותה יש לשלם מיסים ועלויות שחרור בסך 200 ₪

לתשלום -לחץ כאן

מספר המשלוח (Shipment No) : 712048306104

שולח (Sender): Gift

משקל (Weight) : ק"ג 2.8

חשוב שתדעו!

עיכוב בתשלום המיסים כחוק עלול לעקב את שחרור החבילה והפצתה אלייך, ויכול להביא לתשלום דמי אחסנה ללא שליטתנו.

• בלחיצה על הקישור ניתן לצפות בפירוט הסכום לחיוב (בלחיצה על "צפייה בניירת")
  • תוקפו של הקישור המצורף הינו ל 24 שעות בלבד אז מהרו!
  • הסכום לתשל95ם נכון לרגע שליחת הודעה זו ועלול להשתנות בעקבות צבירת דמי אחסנה או עדכון של המיסים ע"י המכס.

רוצים לדעת היכן נמצאת החבילה שלכם? לחצו כאן!

ליצירת קשר לחצו כאן!

בקרו אותנו בעמוד הפייסבוק שלנו!

חברת GCX - גלובל קורייר אקספרס אינה נושאת בכל אחריות מכל סוג שהוא לסוג או אופי טובין המיובאים, למעט נזקים שנגרמו לטובין כאשר היו מצויים בחזקתה או בשליטתה, בכפוף לדין החל.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
וזה מה שהחברה האמיתית השיבה לי לפנייתי אליהם:

אזהרת פישינג: לקוחות יקרים, הודעה חשובה לפניכם!
בסוף השבוע האחרון נשלחו הודעות מייל או SMS מרמה ללקוחותינו- שאינן נשלחו מטעם GCX.
ההודעות בעלות נוסח זהה להודעות שלנו ולכן שימו לב >> ההודעות המקוריות והאמיתיות מאיתנו מגיעות מהכתובת [email protected].
על מנת לודא שאכן המייל שהגיע אליכם הוא אמיתי והגיע מאיתנו יש לוודא במערכת מעקב משלוחים כי המשלוח תואם את פרטייך https://bit.ly/3E40e14.
אם אינכם בטוחים באמינות ההודעה שקיבלתם אנו ממליצים לא להכניס כרטיס אשראי ולפנות לשירות הלקוחות שלנו בכתובת www.gcx.co.il
623775:551723

SicTransit

Active member
אני חוששת לבטל את כרטיס האשראי כי יצטרכו לשלוח לי כרטיס חדש בדואר ודואר לא מגיע אליי
בשולי הדברים: פעם אפשר היה לקבל את כרטיס האשראי הבנקאי בבנק עצמו. למרבה הצער האפשרות הזאת בוטלה, ומסיבה לא מובנת לי הוא אפילו לא נשלח בדואר רשום (אפילו למי שמוכן לשלם עבור המשלוח מכיסו - ניסיתי לדבר על כך עם ישראכארט אבל יותר מועיל לדבר עם החתולה שלי), וכמוך גם אני מאד לא מרוצה מהמצב הזה.

כלל ברזל: אף פעם אל תעבירי פרטים בעלי משמעות כלכלית לגוף שלא את יזמת את הקשר איתו.

Permafrost

Well-known member
האם מקור המסרון הוא מספר סלולארי כלשהו, או שמא התחזות ל- "דאר ישראל" ?
קבלתי מסרון שלשונו:
"חשבון ההחבילה שלך Nº UZ00568223450 זמינה כעת /http://posta.agency/posta".
המסרון שקבלתי, כאילו נשלח מקו 0559363566 (המלה "ההחבילה" צוטטה כלשונה).
במסרון נתבקשתי ללחוץ (לא לחצתי כמובן) על הקישור אלא שאפשר כי איות הקישור מזויף. לא יכלתי לרחף מעליו באמצעות cursor כדי לאמת את ה- URL.
לא הגבתי, אלא חייגתי בחזרה תוך הסתרת המספר שלי ונעניתי "019 מובייל, שלום. המנוי אינו זמין".
חפשתי את המספר ב- Truecaller ומצאתי כי Truecaller מתאר מספר זה כ- Suspect Source...

נערך לאחרונה ב:
האם מקור המסרון הוא מספר סלולארי כלשהו, או שמא התחזות ל- "דאר ישראל" ?
קבלתי מסרון שלשונו:
"חשבון ההחבילה שלך Nº UZ00568223450 זמינה כעת /http://posta.agency/posta".
המסרון שקבלתי, כאילו נשלח מקו 0559363566 (המלה "ההחבילה" צוטטה כלשונה).
במסרון נתבקשתי ללחוץ (לא לחצתי כמובן) על הקישור אלא שאפשר כי איות הקישור מזויף. לא יכלתי לרחף מעליו באמצעות cursor כדי לאמת את ה- URL.
לא הגבתי, אלא חייגתי בחזרה תוך הסתרת המספר שלי ונעניתי "019 מובייל, שלום. המנוי אינו זמין".
חפשתי את המספר ב- Truecaller ומצאתי כי Truecaller מתאר מספר זה כ- Suspect Source...
למזלנו רוב ניסיונות הפישינג מנוסחים בעברית קלוקלת, מה שמרמז שמקורם מחוץ לישראל ושמי שאחראים להם השתמשו בתרגום מכונה.

אם אתה מחכה לחבילה כלשהי, אמור להיות לך את מספר המעקב ואז אפשר לבדוק שמדובר בחבילה אמיתית. בכל מקרה אחר, להתעלם.

evike

Well-known member
מנהל
אני חושבת שכמעט אין מישהו שלא קיבל הודעת פישינג מדואר ישרא ו/או מחברות מכירות ושליחויות אחרות.
מזלנו שרובנו מודעים לתרמיות האלה ולא מתפתים ללחוץ על הקישורים המוספים להודעות.

למעלה