יש דרכים להגביל אוכל לחתולה אחת משניים בלי לעבור לארוחות?

יש דרכים להגביל אוכל לחתולה אחת משניים בלי לעבור לארוחות?

אז ככה, החתולה היותר קטנה אצלנו נבדקה אתמול אצל הוטרינרית על משהו לא רציני, ובין השאר שקלנו אותה וראינו שהיא בעודף משקל. המליצו לנו להגביל את האוכל שלה, אבל יש לנו חתול נוסף בעל מבנה גוף אתלטי ששוקל יותר ממנה, ומצד שני נוטה לוותר לה. האם יש דרך להגביל את האוכל שלהם בלי לחלק אותו לממש שתי "ארוחות" מוגבלות בזמן? אנחנו חוששים שאם ניתן להם פשוט כמות יותר נמוכה של אוכל "חופשי" כל היום היא תאכל יותר ממה שטוב לה, ולו לא ישאר מספיק.

Yukita

Active member
מנהל
אםשר לנהל איתם

שיחה, ולהסביר להם "זו הקערה שלך, וזו הקערה שלך, נא לא לאכול האחת מהקערה של השני"

לא נראה לי שזה אפשרי בלי הפרדה פיזית.

שאלה: מה זה "עודף משקל"? הוטרינר ממש אמר לכם שהגברת השמינה מדי?

אגב, אחלה תמונה!

כן, עודף משקל זה מה שהוטרינרית אמרה

היא לא חתולה גדולה והיא כבר כמעט 6 קילו. עד עכשיו שמנו להם אוכל לנשנש כל היום, כי היא בקושי בת שנה ולו אין בעיית עודף משקל בשום צורה ואופן. צירפתי תמונה של שניהם כדי שיהיה לכם מושג מה הגודל היחסי.

טוב, אז ארוחות it is - רק לברר שאני עושה נכון

אני כרגע התחלתי לחלק את הכמות שהם אמורים לאכול ל2,לתת להם מנה בבוקר ומנה בערב, ואחרי חצי שעה-שעה אני לוקח את הכלים עם מה שנשאר בהם. זו הצורה הנכונה להרגיל אותם?

לצערנו קולר לא יעבוד

היא אולי לא תתנגד, אבל מי שינסה לשים קולר על הבחור יצא עם חתכים עמוקים. הוא גדול, שרירי, ופחדן רצח חוץ מזה שהוא שונא קולרים.

והילד ככל הנראה יזדקק לטיפול רפואי

והילד ככל הנראה יזדקק לטיפול רפואי עקב היסטריה...הפעם האחת שניסינו, כשהוא היה גור קטן, הוא התחיל לרייר מרוב פאניקה ולעשות קולות כאילו הוא נחנק. (הוא לא, פיזית, בדקתי היטב לפני ששמתי והיה רווח יפה סביב הצוואר שלו. הוא פשוט לא יכול היה לסבול את התחושה. חרדתי כבר אמרנו? 7.5 קילו של שרירים וחרדה. בדיוק להפך ממנה. )

Yukita

Active member
מנהל
זה אפשרי

אישית לא הייתי משתילה צ'יפ בשביל דבר כזה, אבל זה אכן אפשרי

tzviya

New member
איזה דה-ז'ה-וו!

נא להכיר, בתמונות זו מיני מאוס, הקטנה משני חתולים. היא בת שנה ורבע. לפני שהיא עוקרה היא שקלה 2.9 ק"ג ולאחר הניתוח, תוך חודשיים-שלושה, השמינה עד 5.8 ק"ג. היא הייתה כל כך שמנה, שהבטן שלה הייתה כמו כדור. היא לא יכלה לגרד את האוזן ברגל האחורית וגם לא ללקק ולנקות את פי הטבעת. כל כך ריחמתי עליה.

נכון דה-ז'ה-וו?

החתול הוותיק הוא צוף. לצוף יש מבנה גוף רזה. קשה למצוא מזון שיגרום למיני מאוס לרדת במשקל, ולא יגרום לצוף הרזה במילא לרדת במשקל. לא בא בחשבון לתת להם ארוחות קצובות. כשאין אוכל בקערית צוף בא ובעדינות מעביר מסר שהוא רוצה אוכל. קרה שהקערית התרוקנה בלילה והוא בא וחיכך את פניו בפניי. הוא לא מיילל, אבל מי יכול לישון עם שפם של חתול שנדחף שוב ושוב לתוך אפו???

בהתייעצות עם חנות החיות נתתי להם אוכל דיאטטי (שאיני זוכרת את שמו). האוכל היה כל כך טעים להם, שהם טרפו אותו כאילו אין מחר! הלכתי שוב והפעם הציעו לי צ'יקופי קסטרייט. לשמחתי הרבה תוך כחודשיים מיני מאוס ירדה ק"ג שלם! היא מגרדת את האוזניים בקלות וגם מלקקת ומנקה את אחוריה ביעילות. צוף ירד בערך 100 גרם, לא אסון.

יש לציין שמזון משפיע מאוד על ההתנהגות של החתול. האוכל הזה גרם לה להיות יותר פעילה. היא שיחקה יותר והוציאה יותר אנרגיה. לשם השוואה, סוג אחר של מזון, צ'יקופי 3 טעמים, גרם לחתולים להשתגע מכל מזון של בני הבית. גם צוף שאף פעם לא נגע במזון שלנו טעם ביצה קשה שהייתה מוכנה בצלחת שהייתה דקה בלי השגחה ולמחרת טעם קוביות תפוחי אדמה בתנור כשהתבנית נשארה על השיש עם קצת תפוחי אדמה בזמן שאכלנו.

שווה לנסות ולתת להם את המזון הזה. זה יכול לפתור את אי הנוחות הרבה של מתן מנות קצובות.

תודה על ההמלצה

לצערי לבחורצ'יק יש מערכת עיכול רגישה קלות, וקיים חשד רציני שעוף(המרכיב העיקרי של האוכל) לא עושה לו מאוד טוב. אז כרגע נישאר עם האוכל שהוטרינרית המליצה והחלוקה לארוחות.

בובונים:)

הדבר המשעשע הוא שהקטנה שלכם נראת בדיוק כמו גרסה מוקטנת של G שלנו - אותו פרצוף, אותם עיניים, אותה הבעה. רק שהוא 7.5 קילו של שרירים ויש לו זנב שהוא שליש מהאורך של הגוף (הארוך מאוד) שלו.

אבוי, ארוחות קצובות לחתולים

זה אכן לא תענוג גדול...
המפלצת הקטנה, שהיא זו שיש לה עודף משקל, זוללת בשמחה ובששון את המנה שלה, ובין לבין מתפנה כדי להציק לאחיה הבריון (לא, באמת, זה חתול אתלטי ושרירי). עכשיו היא האסטרטיבית והוא הפחדן מבין השניים, כך שהוא נסוג מפניה, ויוצא שהיא גם אוכלת יותר ממה שהיא אמורה, וגם שהוא אוכל פחות ממה שהוא אמור, והחוש הפולני שלי מציק קשות...איך גורמים להם לבין שאחרי חצי שעה האוכל נזרק, כך שהם חייבים לסיים את הכל המנה שלהם?

Yukita

Active member
מנהל
אולי להפריד פיזית בזמן הארוחה?

כל אחד בחדר אחר. באשר להבנה מה קורה עם האוכל, זה בא עם ההרגל.

אבל למה האוכל נזרק? זה לא אוכל יבש?

tzviya

New member
מניסיוני, אי אפשר לגרום להם להבין, חתולים אינם כלבים

האפשרות היחידה שאני רואה היא לעשות מה הכתבה יוקיטה, להפריד אותם פיזית בזמן הארוחות.

מה הם אוכלים? אם מדובר באוכל יבש, אין שום סיבה לזרוק אותו בנסיבות אלה. אם מדובר באוכל רטוב, זו יכולה להיות סיבה להשמנה ורצוי לעבור למזון יבש.

וחוץ מזה G שלכם מקסימה!

הם אוכלים אוכל יבש (GO סלמון,וכרגע מזון רפואי)

כי לילדה רגישות במעיים כרגע, וגם לו היסטוריה. חוץ מזה, כפית טונה ביום לפינוק. (G מסרב לכל דבר אחר)
אז בנתיים אנחנו עושים את ההפרדה הפיזית. עם סאם זה עובד יפה, עם G - הוא עדיין עושה תנועות חפירה עם הכפה הקדמית שלו "כדי לשמור ליותר מאוחר". ויוצא שאוכל רק 50% מהאוכל. הוא חתול שרירי מאוד. מקווה שזה יתאזן תוך כמה ימים. אם לא, אנחנו נצטרך יועץ התנהגות. למישהו יש המלצות? אזור מרכז.

למעלה