יש הודעה בקישורים שממש מדברת אליי

יש הודעה בקישורים שממש מדברת אליי

ולא מצאתי בה תשובה או הדרכה ממשית למקרה שלי ואני בטוחה שלא מעט נשים נמצאות באותו המצב צירפתי קישור http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1920&MessageId=109647169 3 חודשים לאחר לידה מטפלת בילד, בתינוק ובתינוק מגודל. בעלי לא עוזר בכלום בבית מאחר ונראה לו כי מאחר ואני בחופשת לידה אני פנויה להיות וונדרוומן בעוד שתפקידו כעת הוא לדאוג לפרנסת הבית בלבד. אז בהתאם לקישור נשאלה הבחורה מה בעצם היא רוצה מבעלה? למה היא מצפה? אז אני אענה ואמשיך משם אני מצפה שבעלי יעזור בשתי מטלות בלבד שכאמור לא מצריכות הרבה זמן ואנרגיה ואין חובה לעשות אותם מס' פעמים ביום אני מצפה שיזרוק את האשפה וישטוף את הכלים בכיור ותו לא בעלי מתעקש שיש לי מספיק זמן לעשות גם את המטלות הללו למרות שהוא יודע שמאז הלידה אני אפילו לא זוכה למקלחת כמו שצריך וכדי להתקלח אני צריכה לקרוא לאמא שלי או לאחותי או אפילו ללכת אליהן כדי שישמרו על התינוק בזמן שאני אתקלח, כי הוא כמובן לא יעשה זאת. הבעיה הזו עולה שוב ושוב וטרם נפתרה וכל פעם שהנושא הזו עולה שוב (בתדירות די גבוהה) הוא טוען ואני אצטט אותו: את חיה כמו מלכה וסתם מחפשת על מה לקטר ואני עובד קשה וזהו..בזה הוא מסכם את הויכוח עד לפעם הבאה, בלי התייחסות אמיתית למה שעובר עליי.מבחינתו אין על מה לדבר הוא לא מתכוון לעזור כי הוא עובד קשה ומזכיר זאת עם כל משפט שלו. אשמח לתגובה מהירה

../images/Emo42.gifתחרות קושי....

היי יפיפיה בוורוד, המצב בו את נמצאת מעורר תסכול רב מדברייך, נראה כי יש מלחמה סמויה-גלויה על רמת קושי יומי, עניין שמביא איתו בעיקר הרבה אגו וראייה של עצמינו מבלי לראות את השני. האם שוחחתם על הנושא באופן רגוע, שקול או שתמיד העניין עולה בהתגלגלות שיחה, תוך תלונות הדדיות על הקושי כל אחד של עצמו? פעמים רבות, הגבר מתקשה להבין באופן "פרקטי" את הקושי בו נמצאת האישה עם התינוק בבית, לעיתים נראה מהצד כי באמת כל שעושה האישה הוא לעשות חיים בבית, טוב "קצת כביסה, קצת בישולים...שטויות אבל את בבית, מה קרה? היום הייתי מתחלף איתך"
השאלה היא אם יש נכונות לקבל קושי גם אם הוא לא מובן לגמרי. שלושה דברים ראשוניים שאני מציעה לך: - האם יש אישה ממשפחתו שיכולה להאיר עיניו לגבי עניין גידול הילד בבית? האם יש מישהי שהיא לא את, שיכולה לשוחח איתו על הנושא? רצוי מישהי ממשפחתו. -נסי להשיג את העזרה לה את זקוקה ממקום אחר, אפילו שעה אחת או שעתיים של עוזרת, שתקפל את הכביסה שאותה רצית שיקפל הוא. מיצאי פיתרון אמיתי לקושי שלך, לפני שתשיגי את הבנתו, בשבילך. - תפתחי את הנושא בשיחה, בדיון, תאמרי לו כי את עומדת בפני מטלות יומיומיות בהן את זקוקה לעזרה, הביעי את הערכתך גם על תרומתו לתא המשפחתי- לעובדה שהוא מפרנס את המשפחה. בתחרות על למי יותר קשה אין מנצחים, כיוון שמראש כל אחד רואה רק את עצמו, וחבל. את מוזמנת לשתף עוד ולומר מה דעתך. דבי.

תודה דבי

נראה כי קיימת תחרות קושי כפי שהגדרת ואף אחד לא באמת רואה את הקושי של האחר וגם כשרואים את הקושי אז בפנים מרגיש לכל אחד מאיתנו "לי קשה יותר" ואז בעצם הצד השני לא מקבל את ההערכה הזו. מה שכן הוא מציין בכל הזדמנות שהיה שמח לקבל הערכה כלשהי על תרומתו לתא המשפחתי (מאז הלידה תרומתו לא השתנתה, זה לא שהוא פתאום לקח על עצמו עבודה נוספת והאחריות שלו והמטלות שעליו לא גדלו , אלא אפילו הצטמצמו) לעומת זאת אני בטח לא אסתפק במילת ההערכה מאחר ובמצבי הנוכחי מילה לא תועיל כמו מעט עזרה. הצעתי ל"הוריד" מעליו את המעט שאני מבקשת ממנו ולקחת עוזרת והוא התנגד כי הוא לא מוכן לשלם על עוזרת שבעיניו היא הוצאה מיותרת כרגע ושאוכל למצוא את הזמן לעשות זאת בעצמי. והוא אף מדגיש כי על מנת שלא אזדקק לעזרתו עליי לעשות רק את מה שהכרחי במטלות הבית. ועל מה "הכרחי" אנו חלוקים. מבחינתו קיפול כביסה הוא בזבוז זמן יקר, אפשר לשלוף בגד מערימת הכביסה הנקיה ושטיפת כלים מיותרת גם היא, נשטוף רק את הכלי לו אנו זקוקים לשימוש עכשיו.
ולטענתו אם אנקה בשיטת ה"חפיף יצאתי ידי חובה" אספיק יותר. אעיד על עצמי שאני לא איזה פריק של ניקיון וברוב השבוע אני בעיקר דואגת לסידור הבית ולכביסות ומטלות שוטפות וניקיון ממשי רק לקראת סוף השבוע. אז מה? לחפף יותר מזה? לפעמים העזרה שאני מבקשת ממנו היא רק שיפסיק ליצור כ"כ הרבה בלאגן וליכלוך אחריו. לא מפריע לו נניח שאני מסיימת לנקות וכבר עם הלשון בחוץ והוא יפיל את הסוכר/הקפה איזשהו ממרח על הרצפה וימשיך הלאה כאילו לא קרה דבר ויתעלם מה"מחווה" שהשאיר על הרצפה/השיש. מילא זה, הוא מאפר בתוך כלי אוכל ועל הרצפה בקביעות למרות שתמיד יש מאפרה בהישג יד. לשאלתך, לצערי אין במשפחתו מי שתוכל להאיר את עיניו.
ואו, לא נעים אני רואה שחפרתי

למעלה