יש המלצה לספר על פיות לגיל 6?

ליMור

New member
יש המלצה לספר על פיות לגיל 6?

לכבוד יום הולדתה של בתי
החלטתי להביא מספרת סיפורים ולא ליצנית
לצורך הענין אני צריכה לבחור סיפור מאחר ופיות הם הפייבוריט שלה
אשמח לקבל המלצות על ספר מענין עם תוכן מעט הומור
תודה

sigalit33

New member
רעיון נהדר!

שלום לימור, הרעיון למספרת סיפורים נשמע לי נהדר! אין לי כרגע רעיון לסיפור אבל אני בטוחה שאחרי שתדברי עם מספר/ת סיפורים יהיו להם רעיונות, הם בדרך כלל מכירים המון סיפורים... יום הולדת שמח

מזל טוב!

למרות שיש ספר פיות חדש לגיל הזה בדיוק- הפיה לילי, הוא בעיניי יותר צעצוע או גימיק שיווקי ולא סיפור, בטח שלא סיפור טוב ולכן אני לא ממליצה עליו... לנורית זרחי יש כמה ספרים על פיות- "את לא מוכרחה לעוף אם את לא רוצה", "אמורי אשיג אטוסה" ורבים אחרים. הספרים שלה קצת מוזרים,בעיקר ספרי הפיות, אבל יפיפיים ומיוחדים מאוד. אם מספרת הסיפורים משקיענית ורצינית היא יכולה לקרוא מראש את "ילדת הגבעות" ולעבד אותו לסיפור יותר קצר וקל בעברית.

maore

New member
מכינה הפעלה על מלאכים- אפשר לשלב...

להכין כרטיסים עם כ-10 סוגי פיות (אצלי מלאכים): פיית השמחה, פיית ההתלהבות, פיית החברות, פיית האומץ וכו' (יש לי, אבל לא כאן, רשימה של 10 מלאכים שמתאימים לילדים - אם תבקשי אשלח לך), את יכולה גם להמציא פיות עם הבת שלך (אם זו לא הפתעה). כל אחד בוחר לו פייה מהערימה (אם יש יותר ילדים, אז ליצור כמה כרטיסים זהים עם אותן הפיות, אחרת מגיעים לפיות מצ'וקמקות לדעתי). כל אחד יוצר את הפיה שבחר - אפשר בקיפולי נייר ולצבוע, אפשר לצייר, הכי טוב לדעתי ממש ליצור בובה קטנה - פיית צמר או משהו בסגנון (התכוונתי לבקש בפורום אמנות שימושית רעיונות למלאכים שלא דורשים חומרים יקרים וגם קלים להכנה בידי ילדים). אפשר גם ליצור כולם בובת פיה גדולה, על דף בגודל של ביתך (עוברים בעיפרון סביב כל הגוף שלה, גוזרים ואז מדביקים קולאז' ומציירים). יקראה בסוף משהו כזה. בובת נייר של פיה עם תלבושות. וגם כאן יש בובות נייר של פיות עם לא מעט תלבושות בדפים שלאחריו.

ליMור

New member
אואואוווווו,,,,את גדולה

הולכת לאמץ ועוד איך ! ים של תודות אם אצטרך עזרה עוד אפנה במסר

Britush

New member
רעיון חמוד ביותר! ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo42.gif

(חבל שאני כבר לא יכולה לשחק בדברים כאלה
)

למה לא יכולה?...

אפשר לשחק במשחקים של קטנים גם בגילך ואפילו בגילי ומעלה, יש בזה סוג של "טוויסט",של קריצה... ואכן יופי של רעיון!

maore

New member
מסכימה: ובלי שום טוויסט! ../images/Emo77.gif../images/Emo185.gif

ליום הולדתי השלושים
, שחגגתי לפני פחות מחודש, הזמנתי משחק חשיבה ("חציית נהר" - תירגמו את זה ל"הנהר הגועש") ואופניים. מתנות מתאימות גם לגילאי 8, 10, 12.....

maore

New member
יש סיפורי פיות!

הייתי במוזיאון ת"א היום, ונכנסתי לבית אריאלה לצלם איזה סיפור מספר של שולמית כהן אסיף. כמובן שכבר דיפדפתי בעוד כמה שכנים... אז... יש לכהן אסיף סיפור חמור על פיה שנקרא: הפיה פורטליזה. זה על פיה ששכחה את מילת הקסם בת 40 ההברות שבעזרתה היא עפה, מוצאת אנשים שצריכים עזרה ועוזרת להם. היא פוכשת ענק שמחפש את הפיה שראה שם יום קודם לכן (אותה). מסתבר שכם לו יש מילה סודית עם 40 הברות. תוך כדי שינה הוא פולט אותה, והיא זהה פרט להבהאה האחרונה לזו של פורטליזה - היא שמחה שיש לה את המילה שלה חזרה, והוא שכח את שלו - והיא הופכת ואתו למאושר/טוב לה וכו' (כאשר היא אומרת לו שהוא עשה דבר טוב היום - הוא לא מאמין לה ואומר שזה יפגע הייחוס המשפחתי שלו..). סיפור לא ארוך וחמוד.
חוץ נזה לאדיר כהן, הבלתי נלאה, יש ספר על פיות גמדים. יש שם 7-8 סיפורי פיות. אפשר לבחור אחד לספר במסיבה. ואפשר גם לקנות לה אותו כמתנה (או להמליץ לאחת הסבתות/דודות לקנות אותו כמתנה).

maore

New member
מצאתי ספר עתיק סרוק אוןליין על פיות

אפשר לבחור סיפור, לתרגמו לעברית לצורך שעת הסיפור... בטוח שאף אחד לא יכיר...

למעלה