יש הרבה אנשים שמקיפים אותנו בחיינו

ebi83

New member
יש הרבה אנשים שמקיפים אותנו בחיינו

ומה לעשות, קנאה זו בעיה ידועה..

השאלה שעלתה לי הבוקר היא כזו- יש תכונות או יכולות שאנחנו מאוד מעריכים אצל הקרובים אלינו.

איזו תכונה הייתם משאילים מאדם קרוב?

ניתן יותר מאחד ואשמח לפירוט כזה או אחר

התכונות שאני מעריך ביותר הן יושר ונדיבות

נדיבות במובן הרחב, ולא רק החומרי.

ebi83

New member
ואתה מכיר אנשים שהיית רוצה להיות כמותם?

אנשים שהיית רוצה "לשאול" מהם את הנדיבות הזו?

איך הנדיבות הזו באה לידי ביטוי אצל אותו איש\ה?

אני לא רוצה להיות כמו שום אדם אחר

אבל יש תכונות שהייתי רוצה שתהיינה יותר חזקות אצלי. חריצות היא אחת הבולטות, וגם אורך רוח.

הנדיבות שהזכרתי יכולה להתבטא בפירגון, במוכנות להכיל את האחר ולתמוך בו רגשית ופיזית בשעת הצורך בלי להתחשבן קודם. נדיבות חומרית יכולה להיות משמעותית מאוד לפעמים, אבל בעיני היא רק חלק מהתכונה במובן הרחב שלה.

לגבי מה שנוגע לי אישית במובן הזה אני מעדיף לא להרחיב.

niva99

New member
מעריכה חוכמה ובקיאות בעיקר בדברים הטכניים

אולי כי הייתי רוצה לא להיות תלויה בטכניקה באחרים.

מעריכה יכולת התמדה ודבקות במטרה.

מעריכה תושיה וחשיבה יצירתית.

nataly36

New member
יש תכונות נהדרות שהייתי שמחה שיהיה יותר

ויש תכונות שפשוט אין לי.
כמו יכולת לזכור בעל פה דברים (שאין להם משמעות., שורת מספרים, רשימת שמות ... ) גם טקסטים שקראתי מאות פעמים - אני לא זוכרת בעל פה מילה במילה. זוכרת תוכן, זוכרת אסוסיאציות, זוכרת במה המדובר - לא יכולה לדקלם.
בהחלט מקנאה במי שיש את היכולת הזו.

מכירה כמה כאלה שמצטיינים בזה. אך לרוב, אני לא יודעת אם זה קשור או אם זה קונטרסת - אך הם די סתומים. כלומר עם יכולת הסקת מסקנה והבנה כוללת די שואפת לאפס.

כנראה שיש מחיר לכל דבר...

וכמה שזה ישמע מצחיק, או דוגמא צדדית - זה נכון לכל התכונות.
כי אם ניקח תכונה מקסימה ונהדרת, נניח מה שאמרו קודמיי - נדיבות ורוחב לב. באמת משהו נפלא. שאני מכבדת, מעריכה ובטח שאשמח שיהיה לי יותר ... אבל איך אפשר להתקדם אם אתה רק חושב על לתת לזולת? אם אתה שוכח לגמרי את עצמך?

אני לדוגמא תמיד מעריכה במיוחד את אלה שהם ה"מסמר" של הערב. מצחיקים, שנונים ששולפים את המילה הנכונה בזמן הנכון.... - כי באמת אני לא כזו. אין לי את זה.
אבל מצד שני, הכוח שלי, או הערך שלי - הוא דווקא בשקט שלי. בהיותי לא בולטת בשטח ובכל זאת עושה ומתקדמת ומקדמת דברים.... אם הייתי "פתאום" עם התכונה הנפלאה הזאת - כי בעיניי, אנשים שיודעים לדבר זה נפלא. אנשים שיודעים להצחיק ולהתחבר לאנשים בצורה עמוקה בקלות - זה נפלא. אך הם לא יכולים להיות אלה שעושים "עבודות מחקר" או שיושבים ומציירים בסבלנות אין קץ משהו שלוקח שלוש שנים....

למעלה