יש ויטמינים שיש בירקות ואין בפירות?

יש ויטמינים שיש בירקות ואין בפירות?

יש חיסרון בלאכול די הרבה פירות, מבלי לאכול ירקות? אם אפשר תשובה מפורטת נ.ב אי יודעת שיש בעיה עם הסוכרים בפירות
 

נעמי66

New member
אין בעיה עם הסוכרים בפירות

לפי הגישה הטבעית (ד"ר שלטון), הפירות הם המזון הטוב ביותר לאדם. המתיקות הטבעית מוסיפה בריאות, לעומת המתיקות הלא-טבעית של מזונות המכילים סוכר. ציטוט מהספר "תזונת האדם ובריאותו" - "הפירות מכילים את כל אבות המזון הדרושים לאדם". רצוי פירות אורגנים.
 

TheFinalCut

New member
ירקות ופירות בתזונה

היתרון של ירקות על פני פירות מתבטא בעיקר כמקור למינרלים ופחות כמקור לויטמינים. לדוגמא, ירקות כגון ברוקולי, כרוב סיני ואחרים ממשפ' המצליבים מהווים מקור צמחי טוב לסידן. ירקות אחרים (למשל ירקות עלים ירוקים) הם מקור לברזל. ירקות מכילים גם מינרלים אחרים שאנו זקוקים להם בכמויות קטנות יותר (אבץ, סלניום, נחושת ואחרים). מרבית ירקות העלים וירקות שרש מסוימים (למשל גזר ובטטה) גם יהוו מקור טוב לויטמין A . ובנוסף, ירקות מכילים סיבים תזונתיים שלהם תפקידים רבים, וחלק מהויטמינים מקבוצה B (כגון חומצה פולית). פירות הם מקור טוב לויטמין C ו-A, חלק מקבוצה B, וסיבים. ירקות ופירות גם יחד הם מקור טוב לפיטוכימיקלים חשובים (למשל נוגדי חימצון). אין סיבה להרתע מהסוכר בפירות, כיוון שהערך הקלורי ביחס למשקל הוא נמוך יחסית, עקב היעדר השומן ותכולת המים הגבוהה. אין להסיק מכך שיש להפריז באכילת פירות, אך קשה מאוד לעשות את זה בד"כ (בין היתר, עקב תכולת הסיבים הגבוהה ברוב הפירות, וגם הירקות).
 
למעלה