ירקות ופירות בתזונה
היתרון של ירקות על פני פירות מתבטא בעיקר כמקור למינרלים ופחות כמקור לויטמינים. לדוגמא, ירקות כגון ברוקולי, כרוב סיני ואחרים ממשפ' המצליבים מהווים מקור צמחי טוב לסידן. ירקות אחרים (למשל ירקות עלים ירוקים) הם מקור לברזל. ירקות מכילים גם מינרלים אחרים שאנו זקוקים להם בכמויות קטנות יותר (אבץ, סלניום, נחושת ואחרים). מרבית ירקות העלים וירקות שרש מסוימים (למשל גזר ובטטה) גם יהוו מקור טוב לויטמין A . ובנוסף, ירקות מכילים סיבים תזונתיים שלהם תפקידים רבים, וחלק מהויטמינים מקבוצה B (כגון חומצה פולית). פירות הם מקור טוב לויטמין C ו-A, חלק מקבוצה B, וסיבים. ירקות ופירות גם יחד הם מקור טוב לפיטוכימיקלים חשובים (למשל נוגדי חימצון). אין סיבה להרתע מהסוכר בפירות, כיוון שהערך הקלורי ביחס למשקל הוא נמוך יחסית, עקב היעדר השומן ותכולת המים הגבוהה. אין להסיק מכך שיש להפריז באכילת פירות, אך קשה מאוד לעשות את זה בד"כ (בין היתר, עקב תכולת הסיבים הגבוהה ברוב הפירות, וגם הירקות).