יש חוויות מפסח?

noaronen1

New member
יש חוויות מפסח?

אני לא מאמינה שכבר יום חמישי השבוע הזה טס לי.
איך עבר החג?
איך עברו הבישולים?
עשיתם משהו מיוחד, או חגגתם בדרך מיוחדת?
תובנות מהחג השנה?

noaronen1

New member
אני אתחיל ואז אלך לאכול צהריים

אז אצלנו היו 10 מבוגרים ו- 10 ילדים ורובם יחסית קטנים ושובבים.
היה לי סופ"ש מאוד לחוץ כי החברה של האמצעית באה לבקר מברוקלין והייתי צריכה לדאוג לקחת אותן לכל מיני פעילויות, לקנות את האוכל לסדר.
וגיליתי שזה לא פשוט לי - פתאום צריך לבקר בשלושה סופרים שונים כדי למצוא את כל מה שצריך לחג.
והבישולים לקחו יותר ממה שחשבתי ופתאום במקום שזה יהיה כיף באו לי מחשבות כמו: למה אני בכלל עושה את זה? והבנתי שאני עושה את זה כי חשוב לי שהילדים יחוו את המסורת וילמדו את הסיפור. שירגישו אוירה של חג. ואז הזזתי הצידה את כל המחשבות והלכתי לקשט יפה את השלחן.
הרבה הסקת מסקנות לשנה הבאה על איך אני רוצה שדברים יראו עבור הסדר המשפחתי - ושהילדים שלי לא ממש מכירים את הסיפור ושאני צריכה להשקיע יותר בלספר להם על החגים שקצת הפסקתי לעשות.

"חג"

חזרנו מחופשה של כמה ימים בערב לפני ליל הסדר, ובוני חזרה ללימודים באותו יום, אחרי שבועיים חופשה - ממש חג

האמת שלא תכננתי כלום והתארגנתי ביום שני על הכל, דווקא בעלי שיתף פעולה ורץ לקנות מתנה לבוני שתמצא את האפיקומן. הכנתי לה מצא את המטמון ברחבי הבית.
אחרי ארוחת ערב חגיגית - אני צמחונית, הבת שלי בררנית ואני היחידה שקוראת עברית, אבל מפה לבנה היתה, ונרות דלקו, ומצות הגיעו מישראל, ישבנו אני ובוני לראות את הסרט נסיך מצריים.

דווקא ראיתי שבוני זוכרת דברים משנים שעברו ומאוד שמחתי, אני חייבת לזכור בשנה הבאה להכין צלחת סדר ולהתעקש להסביר קצת יותר לפני הפסח, היא בת 8 ואוטוטו לא יהיה מי שיקשיב לי והיא לא תדע כלום

noaronen1

New member
מעניין לראות ששתינו חוות את אותה התחושה

פתאום מן מעבר מלספר ולהקדיש זמן לתחושה שהם לא ממש רוצים, ואנחנו נכנעים ואז מבינים שאולי בכל זאת צריך להשקיע ולספר עוד פעם ועוד פעם. גם אם הם לא במוזה. בכל אופן זו התובנה שלי...

Mottek

New member
איזה חג לי!

עשיתי את הסדר אצלי, אבל הפעם עשיתי את זה קצת שונה מהרגיל.
אני בדרך כלל יותר מסורתית ורוצה לקרוא את כל ההגדה (גם לסיים את החלק השני אחרי האוכל). הגיסים שלי ממש לא בעניין ולאחר שנגמרת הסעודה, מבחינתם נגמר הסדר.
אז מה עשיתי? ישבתי עם העתק של ההגדה שאנחנו משתמשים בסדר הקהילתי בבית הכנסת (ביקשתי לקחת עותק מראש) ואז ישבתי עם ההגדה הרגילה ופשוט השוויתי בין השניים וכתבתי לעצמי כל מיני הערות. כך יכולתי לפסוח על מלא דברים שלא כל-כך חשובים (לדעתי לפחות), לכתוב שאחרי דף מס 32 יש לקפוץ לדף 47 וכדומה, לסמן לקרוא רק פסקה אחת ולא את כל הדף וכדומה. בנוסף, במקום שאני אספר על צלחת הסדר ביקשתי מהילדים לזהות את הדברים על הצלחת ואז ביקשתי מהם לנסות להסביר את הסימליות של כל דבר. מי שלא ידע להסביר, עזרנו לו. על סיפור יציאת מצריים בהגדה פסחתי לגמרי (זה יבש וכתוב בצורה כל-כך ארכאית שאני אפילו לא מבינה חצי מזה). במקום זה הילדים עזרו לי לספר את הסיפור ואני מלאתי את החסר, וכמובן שהוספתי גם את המכות שכבר סיפרתי פה וזרקתי עליהם מלא צפרדעים ושאר שרצים. הם נורא נהנו.
הגדול הצליח לגנוב את האפיקומן מבלי ששמתי לב (בפעם הראשונה תפסתי אותו, בשניה הוא כבר השתפר) והוא החביא את האפיקומן והילדים האחרים חיפשו את זה ומצאו וקיבלו מתנות. את החלק השני של ההגדה סיימתי למעשה לבד, אבל עדיין פתחנו את הדלת לאליהו ואני סיימתי לשתות את 4 הכוסות.
בסוף הלילה קיבלתי מחמאה ממש גדולה מגיסי. גיסי בא לביקור קצר מהארץ הוא מאוד אנטי דת. מאוד. אבל הוא אמר לי שהוא ממש נהנה השנה בסדר ושהוא אף פעם לא היה בסדר ששם את הילדים במרכז. התמוגגתי מנחת.
היה המון עבודה, אבל היה שווה!

לילית462

New member
לי היה ממש נחמד וכייף

הזמנו חברים ואפילו הורים של חברים שבדיוק היו בביקור, כך שהיה לנו סבא וסבתא.
לקחתי על עצמי להנות מהתהליך, וממש נהנתי, כל היום התנגנה מוזיקה בבית, את הקטנים שלחתי לחברים לשחק, ואני והגדולה התארגנו, בישלנו, סידרנו כשכל הזמן אנחנו רוקדות ומנענעות.
כשהתחלתי לסדר את השולחן החלטתי להכין סרט על השולחן, וצילמתי אותו מאותה הזווית כל רבע שעה, מהבוקר ועד הלילה. יצא סרטון מקסים מקסים.
עשיתי השנה כמה אדפטציות.
במקום לטבול ביצה ותפוח אדמה, הכנתי סלט תפוחי אדמה שכלל ביצה ויצא מעולה! את הגפילטע פיש החלפתי בשניצלוני דג שהכנו עם קמח מצה.
בעלי ערך סדר מצויין, סיפר את הסיפור בע"פ ואחר-כך קצת קראנו עם הרבה דילוגים. הבת הגדולה שלי לומדת עברית לקראת החזרה לארץ והתאמנה על שני קטעים וקראה - זה היה מקסים ומרגש.

שתינו הרבה והיה מצב רוח טוב. זה כייף לחגוג עם חברים, להעביר את המסורת אבל בלי נוקשות אלא בזרימה נעימה. מאוד נהנו, ובכלל זרחתי כאשר שרנו כולנו יחד את השירים והילדים שלי שרו עם כולם וידעו את רוב המילים (תודה לרינת גבאי). התארחו אצלנו חברים, הם מדרום אפריקה ואנחנו חולקים את אותו שם משפחה. זה מדהים אותי לשמוע אותם שרים את השירים באותו ניגון, אותו השיר בדיוק. החגים והמסורת היהודיים מדהימים אותי בכל חג, איך העם שלנו הצליח להעביר את זה מדור-לדור-לדור יש בזה משהו מאוד מאוד מיוחד. כששומעים על המסורות של חג המולד למשל, מבינים שחלקן הגדול התפתח במאה + השנים האחרונות, אותו כנ"ל גם לגבי איסטר - ואני לא מדברת על המיסה בכנסיה אלא על כל המסורת מסביב. לעומת זאת ליל הסדר, הוא ליל הסדר כנראה שכבר אלפי שנה - וזה עוצמתי בעיני.

היה מאוד נפלא!

mumfor4

New member
אנחנו מאוד נהננו ...

היינו בלונדון עם משפחה וחברים , האוכל יצא טעים במיוחד , הכנתי גם לחמניות לפסח ( בשביל המטבוחה , אי אפשר לאכול אותה עם מצה )
ומלא סלטים מבושלים והטעימים .
היה שולחן קטנטן לפיצופונים , עם מפה לבנה ויפה וצלחות של ספיידרמן ונסיכות.
סיפרנו את סיפור ההגדה באנגלית ובעברית , הגענו לעשר המכות ואחרי כול מכה אצלנו צועקים "השם יצילנו" והבת של אחותי אמרה את זה כול כך מצחיק .
את כול הקריאה עשינו בשירה עם מנגינות שבדינו מהראש .

לקינוח אכלנו פבלובה עם פירות יער יאמי....
כדי לא לעמוד במטבח הכול היה בחד פעמי מושקע כזה ומאוד מומלץ.

שמתי לב שהילדים שלי שכחו לקרוא ואני לוקחת את זה לתשומת ליבי .
חג שמח !!!

בגזרתנו-חג מאוד משעמם

הבעל די עבד רוב השבוע כך שהייתי לבד- גולת הכותרת בחופש שלי הייתה ספונטנית- הצטרפתי לחברה שנאלצה לשים כלבים שהיא שמרה עליהם אצל מישהו אחר שישמור עליהם אחרי שהרסו לה את הבית, אז נסענו לרמת גן ואז עזרתי לה לארגן ולנקות את הבית.

חוץ מזה, בעיקר בישולים ואפייה- הכנתי מלא דברים לסדר פסח ואת החג השני עושים אצלנו-מארחים 12 אנשים

נקווה שיהיה לנו כוח וסבלנות ונצא לטייל ביום שני, אם כי לא אופטימית בנוגע לכך... יש לי הרגשה שאהיה גמורה מידי

ובגזרת הרילוקיישן-הייתה התקדמות

קיבלנו חוזה וביקשנו הרחבה ושינויים אז מחכים לתשובות,אבל לפחות יש התקדמות בנושא הזה.

וגם סיפרנו לסבתא של הבחור והיא קיבלה את זה בסוף הכי בסדר מבחינת כולם-מתה על הסבתא הזו-היא הסבתא הכי קולית שפגשתי בחיי

כל הזמן אומרת לבחור שיזהר כי אני גונבת לו את הסבתא

Tula1

New member
כן- במבי בחצר האחורית שלנו

כולל רמיסת הדשא והשארת מזכרת ריחנית.....

forglemmigej

New member
כבר כתבתי על הסדר האלטרנטיבי שלי

האמת, הוא היה כל כך אלטרנטיבי שלא הפסקנו לדבר עליו כמה ימים אחרי ,בשבילי זה היה מוזר לחגוג את זה, התחנכתי במשפחה סופר חילונית או כמו שקוראים לזה פה אתאיסטית, היהדות שבארץ היא מובנת מאליה נהפכה פה לכל כך נוחה זה הרי משהו רוחני ולא משהו של מצוות ופקודות דת או זהות ובטח לא הממסד הרבני המושחת והחולה בארץ.
השנה פסח נופל כמעט באותו זמן של פסחא כך שלכולם יש חופש , החלטתי לעקוב קצת אחרי החג הזה עם כל התאריכים בלוח, יום שישי הטוב וישו שעלה וירד וחיכה והיה עומד מאחורי, מלפני ומצדדי והוא העומד, הרבה פעמים שאלתי בחגים מה אתם עושים בעצם בארץ ובכלל ביהדות הכל כל כך טקסי ואין שום מצב לזרימה איטית ונינוחה ופה פשוט נחים לא עושים ענין משום דבר דתי ,הרבה פעמים בכלל לא יודעים את הסבה לחג קרה פעם משהו הוא לא כל כך חשוב מקסימום נעשה על זה סרט או משהו .

למעלה