לי היה ממש נחמד וכייף
הזמנו חברים ואפילו הורים של חברים שבדיוק היו בביקור, כך שהיה לנו סבא וסבתא.
לקחתי על עצמי להנות מהתהליך, וממש נהנתי, כל היום התנגנה מוזיקה בבית, את הקטנים שלחתי לחברים לשחק, ואני והגדולה התארגנו, בישלנו, סידרנו כשכל הזמן אנחנו רוקדות ומנענעות.
כשהתחלתי לסדר את השולחן החלטתי להכין סרט על השולחן, וצילמתי אותו מאותה הזווית כל רבע שעה, מהבוקר ועד הלילה. יצא סרטון מקסים מקסים.
עשיתי השנה כמה אדפטציות.
במקום לטבול ביצה ותפוח אדמה, הכנתי סלט תפוחי אדמה שכלל ביצה ויצא מעולה! את הגפילטע פיש החלפתי בשניצלוני דג שהכנו עם קמח מצה.
בעלי ערך סדר מצויין, סיפר את הסיפור בע"פ ואחר-כך קצת קראנו עם הרבה דילוגים. הבת הגדולה שלי לומדת עברית לקראת החזרה לארץ והתאמנה על שני קטעים וקראה - זה היה מקסים ומרגש.
שתינו הרבה והיה מצב רוח טוב. זה כייף לחגוג עם חברים, להעביר את המסורת אבל בלי נוקשות אלא בזרימה נעימה. מאוד נהנו, ובכלל זרחתי כאשר שרנו כולנו יחד את השירים והילדים שלי שרו עם כולם וידעו את רוב המילים (תודה לרינת גבאי). התארחו אצלנו חברים, הם מדרום אפריקה ואנחנו חולקים את אותו שם משפחה. זה מדהים אותי לשמוע אותם שרים את השירים באותו ניגון, אותו השיר בדיוק. החגים והמסורת היהודיים מדהימים אותי בכל חג, איך העם שלנו הצליח להעביר את זה מדור-לדור-לדור יש בזה משהו מאוד מאוד מיוחד. כששומעים על המסורות של חג המולד למשל, מבינים שחלקן הגדול התפתח במאה + השנים האחרונות, אותו כנ"ל גם לגבי איסטר - ואני לא מדברת על המיסה בכנסיה אלא על כל המסורת מסביב. לעומת זאת ליל הסדר, הוא ליל הסדר כנראה שכבר אלפי שנה - וזה עוצמתי בעיני.
היה מאוד נפלא!