יש חידה לא פתורה שלי קרוב לתחתית העמוד...

guysoffer

New member
יש חידה לא פתורה שלי קרוב לתחתית העמוד...

חידה לא קלה שניסיתי להקפיץ לראש העמוד ולא הצלחתי. בהצלחה לכולם.

Javali

New member
נו, אז אם אף אחד לא עונה

210526315789472684 עכשיו, מה עם מספרים נוספים שמקיימים את זה? מה אם המספר מתחיל בספרה אחרת - שאינה 2?

guysoffer

New member
זאת דווקא הייתה פתורה - חידת הכובעים לא פתורה

לגבי ספרות אחרות - הצשובה הרבה יותר קצרה, ולכן פחות מעניין. לגבי מספרים אחרים שמקיימים את התנאי הזה - ניתן להוסיף עוד ספרה (אקראית) ולהמשיך את התהליך, כדי לגלות עוד ספרות.

guysoffer

New member
210526315789473684210526315789473684

210526315789473684 הוא התשובה המקורית - תשכפל אותו - זה גם עובד.. (מעשית, זו הוספת הספרה 2 והמשך התהליך)

כלמנ

New member
חידת הכובעים (נסיון 2)

החידה: למלך יש 100 יועצים חכמים - והוא מפחד מהם. יום אחד הוא מכנס את כולם, ואומר להם: מחר אני מעמיד את כולכם בטור מול קיר גדול ( כך שהאחרון יכול לראות את כל הטור שלפניו, אבל הראשון לא רואה אף אחד). לכל אחד מכם אני אשים כובא על הראש, ויש לי כובעים בשלושה צבעים שונים (אדום, ירוק, כחול). אני יכול להשתמש בכל הצבעים, או רק בחלקם - לפי שיקולי. כל אחד מכם יצטרך להגיד איזה כובע יש על ראשו ! אם יותר מאחד טועה - כולם מוצעים להורג (הה, הה, הה). פתרון: פיתרון של חידות מסוג זה הוא תמיד קשור בשאריות. מסמנים 0,1,2 = אדום, כחול, ירוק, בהתאמה. האחרון בטור, זה שרואה את כולם חוץ מעצמו סוכם את כל הכובעים שלפניו, מחלק ב 3 ואומר את הצבע שמתאים לשארית החילוק. אמנם הניחוש שלו יכול להיות שגוי, אבל כך הוא מגלה לזה שלפניו את צבע הכובע שלו. והוא כשיאמר את צבע הכובע שלו, יגלה לזה שלפניו. אני יודע שזה לא מאוד מפורט, אבל זה פתרון דומה לחידות אחרות מהז'אנר, שנשאלו פה הרבה.

למעלה