יש חיה כזאת החזרה ביום 6

sis10

New member
יש חיה כזאת החזרה ביום 6

Pgd שאיבה יום שלישי הפרייה ברביעי של 2 ועוד 2 חמישי היום 3 עוברים דוגמים 2 יפים 1 לא משהוא במידה ויהיו בריאים מחר החזרה נשמע רע

נתנאלה2

New member
נהפןך הוא
זהו בלסטוציסט

קרי עובר ששרד והגיע לכ-100 תאים,
יש הטוענים שסיכוייו טובים יותר לשרוד.
והרי בPGD את צריכה שיהיו לו מספיק תאים בכדי שניתן יהיה
לבדוק גנטית.
שיהיה בהצלחה הפעם

sis10

New member
מבואסת 3 עוברים חולים דווקא 2 התפתחו והיו

מאוד יפים למהההההה טוף

מספיק עובר אחד...

קלישאתי אבל נכון, בפרט בפגד- עובר אחד בריא, מהניסיון שלי- גם שרד את הגידול מעבר לזמן (6 ימים!) וגם בריא.. ועכשיו נותר להתפלל שגם ישתרש ברחם במקום המתאים ויתפתח בתשעת החודשים הקרובים

anguly

New member
אני כל כך מצטערת

איזה תסכול נוראי.
את יודעת מה ההסתברות שלכם לילד חולה?
כי זה לא שגרתי שכל העוברים חולים (למרות שבמספרים קטנים זה יכול לקרות).
היתה פה מישהי שהסתבר שהתסמונת שלה גורמת לזה ש3/4 מהעוברים חולים, ואחרי כמה נסיונות בהם לא היה אף עובר תקין היא הלכה על תרומת ביצית וכיום יש לה ילד בריא.
כדאי להתייעץ עם הגנטיקאי לגבי ההמשך..

סטטיסטיקה

היא רק סטטיסטיקה, ובכל סבב יתכן כי התוצאות הן בדיוק כמו הסטטיסטיקה או לא.. הרעיון הוא שאם נבצע אינסוף פעמים, התוצאות יתכנסו בסוף לערך הסטטיסטי.

אני זוכרת שבתחילת דרכי היתי ביעוץ גנטי שהפיל אותי לקרשים. הוא הציג תמונה כל כך שחורה שיתכן שישאבו לי 10 ביציות וכל העוברים יהיה חולים.. זה היה ממש מדכא בתחילת הדרך, עוד לא התחלתי טיפולים, למה לדכא ככה?

בסופו של דבר - בסיבוב האחרון שלי היו לי שני עוברים שהועברו לאבחון גנטי ל- PGD, ושניהם היו בריאים
(וזה למרות שהסטטיסטיקה שלי היא של 50% סיכוי להעברה).

אז זה לא נכון להגיד שזה לא שגרתי שכל העוברים חולים, בהרבה מקרים ואצל הרבה מטופלות PGD לצערנו, זה מה שקורה, למרות שמין הסתם הסטטיסטיקה היא לא 100% להעברת המחלה...

רק בריאות

anguly

New member
כל מקרה לגופו

לעתים הסיכוי לעובר חולה הוא 25% לפעמים 50% ולפעמים יותר.
כשהסיכויים לעובר חולה גבוהים מחצי והאישה לא מייצרת הרבה עוברים, הרופאים נוטים להמליץ על תרומת ביצית.
ציינתי את זה כמידע לא כהמלצה, וגם תהיתי על ההסתברות לעובר חולה, שוב זה עניין שמשתנה ממקרה למקרה.

sis10

New member
אחרי סוג ששל התאוששת אז הסיכוי

הוא 50 אחוז , יש לי ילד אחרי PGD שנולד לפני שנה וחצי. הייתי פה אז המון 13 טיפולים מתישים. הטיפול האחרון היה עם גירוי יתר קל 27 ביציות יום ביום הבדיקה הגעתי לתל השומר לבדוק מה המצב עשו לי אולטרא סאונד ובדיקות דם וד"ר לברן החליט שהמצב בסדר להחזרה.. אגב בסוף יום שני החזרתי מוקפא . אחרי שהופשרו 3 שרדו 1 אמרו לי שהוא בסר גמור והוא שרד מאוד יפה כמו שהוא צריך להיות
חזרתי לטיפולים לפני חצי שנה 3 טיפולים
טיפול ראשון התחיל בגלולות המשיך לגונאל 150 4 ביציות 2 הפריות
טיפול שני התחיל ביום ה21 לקח זמן לביוץ להגיע 187.5 אחרי 4 ימים עברו למונפור עשיתי את הטעות הכיח מעצבנת והמונופר באחד הימים לא הוזרק נכון (ביום 5 להזרקות ההרמונים על 2300) .גילתי שלא הזרתי נכון בסוף הטיפול שנשאר לי במונופר 150 ולא אמור להישאר משהו כמו 50 . לבסוף שאבו 14 הופרו 4 הופשרו 2 היו בריאים 3 אחד לא שרד את ההליך והוחזרו 2 שהיו ביום 5 קומפקטים-היינו מפגרים ביום
טיפול 3 גלולות גונאל 187.5 פרוגבריס 98 ימי הזרקות שואבים 7 מפרים 4 ב נוצרים יום אחרי השאיבה ועוד 2 נוצרים יומים אחרי ליום 5 הגיעו 3 שהיו 2 מאוד יפים והתפתחו כראוי ו1 פחות. כאמור 3 חולים
אם זה לא יצליח נראה לי שאבקש מחזור קצר שיגיע מיד אחרי גלולות.
סה"כ הפרוגבריס נראה שהיטב עם העוברים .
רק מה שמבאס שביום ה9 היה זקיק בגודל 22 ו19 והורמונים על 6000 , עשיתי לפני השאיבה אולטרא סאונד והיו יותר אז הורדמתי .
נראה לי שאני צריכה סוג של דיכוי עדין

בדקת למה

יש הרבה ביציות אבל לא כולן מופרות?

מציעה לקחת q10 אומרים שמשפר איכות ביציות. ותבררי גם לגבי דאה- זה הורמון אז מציעה להתיעץ עם הרופא.

בהצלחה!

anguly

New member
אני זוכרת אותך מהעבר

רק לא זכרתי מה הסיכוי לבעיה.
ואת יודעת שאני מאמינה גדולה במוקפאים, אז אני מחזיקה לך אצבעות למוקפא היפה, ושכל הדיון הזה תיאורטי בלבד

למעלה