יש טיפים בנושא ג'חנון?

מה הבעיה עם הג'חנון ?

אני אישית לא עושה ג'חנון אבל ראיתי ששמים ניר כסף על הבצקים ורק לאחר מכן מכסים את המכסה וזאת כדי שלא יתיבש אני אישית לא מחזיקה במטבח סירים מאלומיניום אני חושבת שהם לא בריאים החומר הוא פעיל ומפריש חומצות לתבשיל גם לג'חנון ניתן לרכוש סיר מנירוסטה יש גם ג'חנון מוכן רק לחמם במיקרוגל ולהגיש סידור לא רע לעצלנים
ציפור דרור
 

geni1

New member
ג'חנון

אם מדובר בג'חנון לאפיה ארוכה אז הטיפ שלי הוא (לאחר המון נסיונות כושלים וג'חנונים שרופים): לקחת סיר לבישול איטי, לשים בסיר שכבה של לחם (אפשר גם לחם ישן), על הלחם שמים נייר אלומיניום , עוטפים את הג'חנונים בנייר אלומיניום , שמים את הג'חנונים בסיר על נייר האלומיניום שהנחנו קודם, על הג'חנונים שמים ביצים ונזהרים שלא ייגעו בדפנות הסיר. מכוונים את הטמפרטורה בסיר(או בתנור) לטמפ' הכתובה על העטיפה. בבוקר (4 שעות לפני שאוכלים אותם) רצוי להפוך את הג'חנונים לקבלת גוון אחיד. אני קונה ג'חנונים של יינון - הם טעימים והכי זולים והכי חשוב - ממש חשבו על הצרכן - עטפו כל ג'חנון בעטיפת ניילון ואפשר להוציא אותם בקלות בלי להאבק. בתיאבון!!!
 

sshoshan

New member
הולכת לנסות.מה בדבר ג'חנון על

פלטה חשמלית? קניתי אחת,כי נשבר לי שכל שבת כל הבית לוהט בגלל התנור,שדולק כל הלילה.מקווה שייצא טוב,ולא-ישמעו כולם את היללות.לא שלי,כמובן.
 

psa

New member
קניתי ג'חנון בפעם הראשונה ,שמחה

ומזומנה להכין... ומה גילו עיניי? 8 שעות אפייה/בישול... החזרתי מהר למקרר...
לידיעה: אמי קנתה את הג'חנון החדש שניתן להכינו תוך מחצית השעה במיקרוגל....
 

רוזט

New member
גחנון משגע

אני עושה את הג'חנון לבד בבית, וחבל לכם על הזמן יוצא יותר טעים משל כל חברה שניסיתי, וכדי שיצא עסיסי גוון אחיד וטעים, אני שמה מתחת לסיר של הג'חנון סיר עם מים ומניחה על הפלטה, יוצא שגעון תנסו ותגידו לי בהצלחה ובתאבון
 

sshoshan

New member
פרטי את טכניקת סיר המים,בבקשה.

עכשו,כשיש לי בן חיל,אני מקפידה על כל פרט קטן.
 

רוזט

New member
ג'חנון

פשוט שמים סיר עם מים ,מתחת לסיר של הג'חנון , ז"א סיר עם מים שהקוטר שלו קטן מסיר הג'חנון שמה מים לא חשוב כמה, כי כשמתאדים המים והם נגמרים אני מוסיפה מים לסיר, ועל הסיר של המים אני שמה את סיר הג'חנון, ואז הגחנון מהחום של המים מלמטה הוא נהייה עסיסי, וגם לא בא במגע ישיר עם חום הפלטה, הבנת?
 

משה פ

New member
ג'חנונים מומלצים:../images/Emo21.gif../images/Emo78.gif

ינון, אופרה מעדנות. מומלץ לאפות בסיר בישול איטי. מומלץ סיר של קנדי 6 ליטר. משה פ. מנהל פורום קיצורי קיבה. http://www.theforum.bz/files/allmessages.asp?forum=f0629#forumtop
 

me mu ma

New member
האם לא עדיף אם כך

להשתמש בסיר הקוסקוס- זה הכפול, ולהניח על המסננת [=תחתית הסיר העליון] נייר אלומניום? על פניו נראה לי כרעיון מהפכני ממש! ינוסה בהזדמנות הקרובה
 

bennyTKD

New member
כן, לי יש טיפ בנושא ג'חנון...

אף פעם, אבל פשוט אף פעם, לא לשאול כמה קלוריות וכמה שומן יש בג'חנון... אם אני לא טועה, זה אחד הדברים הכי משמינים שיש (בליגה של ארוחת ביג-מק כפול עם צ'יפס במקדולנדס). בני
 

geni1

New member
הלו הלו../images/Emo124.gif

בבקשה לא לזרות מלח על הפצעים! ג'חנון זה אחד הדברים הטעימים ביותר שיש ואסור לי לאכול אותו כי אני בדיאטה.
 

תירתיר

New member
לקנות מוכן במסעדה תימנית...

עולה משהו כמו 6 שקלים ליחידה, לא מסתבכים עם שעות חימום אינסופיות, לא שורפים, והטעם בליגה אחרת.
 

geni1

New member
למי יש כח לצאת מהבית בשבת בבוקר?

חבילה של 5 ג'חנונים להכנה ביתית עולה 10 ש"ח בממוצע. לא שווה להכין לבד?
 

אבא אסא

New member
יש לי טיפ מדהים לג'חנון-אם נשאר לכם

מהג'חנון - תביאו לי ומבטיח לחסל אותו !!!
 
למעלה