פרק ראשון חלק 4
דארזן שעמד מהרגע בו הופיע מקס, עמידה איתנה, רגליו כאילו נטעו בקרקע וידיו ליטפו את ניצב קרדומו, החל לרכך את יציבתו ופניו נתכרכמו, "אם רעב אתה או צמא תוכל להשביע ולהרוות את עצמך איתנו, יש לנו מספיק לכולם", אמר, "אבל אינך בן המקום ואינך מהסביבה הזו בכלל, אמור לי, בבקשה, מי אתה ומה אתה מחפש כאן". "שמי קין, ומקום מצאי הוא הרחק לכיוון צפון מזרח, מצידה השני של ממלכת האופל". עברת בממלכת האופל בדרכך לכאן?", התפלא קימולי. "לא," ענה קין, "עקפתי אותה, אין לי כל עניין לחדור לממלכת האופל, בשלב הזה של מסעי". "אל דאגה", אמר קימולי כמבין עניין, "ממלכת האופל חרבה מזה למעלה מאלפיים שנה, אין יוצא ואין בא ממנה". "אם כך דרך איפה עברת בדרכך לארצות אלה?", הקשה דארזן "דרך הארצות הבלתי מיושבות ומשם לממלכת הגמדים וממלכת האמזונות", אמר קין, "לאחר משא ומתן קצר אפשרו לי הגמדים לחצות את ארצם שמתחת לקרקע", ובאומרו זאת שלף מאחד מכיסיו מגילה מגולגלת, דראזן וקימולי התבוננו בכתוב בה, "זה כתוב בכתב המשותף לגמדים ולבני הלילית, מתקופה בה עדיין סחרו בניהם" התפלא דארזן, " מזה שנים הרבה לא ראיתי כתב זה". "וחתום הוא בידי שני המלכים של עמים אלה" הוסיף קימולי, "אכן איש רב חשיבות אתה, אם גאריון מלך עליון לכל שרי הגמדים וסאולסרוטס, מלך מלכי בני הלילית חתומים על קלף זה". אכן מכתב זה היה אולי הרב עוצמה ביותר שזר יכול לקבל מקרב שני הגזעים החשדניים והבדלניים האלה. "אינני יודע כמה חשיבות יש לי, אך העובדה היא כי מלכים אלא נתנו לי את הרשות לחצות את ממלכותיהם ואף ציידו אותי היטב, מעידה כי אין פני להרע למי מיושבי ארצות אלא." "מה מקום מוצאך?", התעניין דארזן. "עמכם הסליחה, אך בשלב זה לא אוכל להרחיב על מקום מוצאי, לכשיגיע השלב בו אתם אמורים לדעת זאת, אמסור לכם כל פרט שתבקשו על אודותיי, אך לעת עתה הסתפקו במה שמרשה אני לעצמי לספר לכם". "זר מסתורי אתה, אך לא נראה כמזיק ברובו וחתימת המלכים אותה אתה נושא עימך, מהווה בהחלט חותמת מרגיעה, לגבי אודותיך". אמר דארזן, "הצטרף אלינו", הציע דארזן בידידות. קימולי ודארזן נרגעו, והחל מאותו ערב נרקמה ידידות נפלאה בן השלושה, המפגש הזה התארך והשלושה שהו יחדיו במשך למעלה משנתיים, הרפתקאות רבות עברו יחדיו וכתוצאה מהן ידידותם נהפכה לחזקה מכל חומר שבראו האלים. אך זה סיפור שיסופר בפעם אחרת. באחריתו של דבר נפרדו דרכיהם והבטחה נשאו השלושה, להיפגש בערב הזה בפונדק האור החיוור. "אני בטוח כי תצליח בכישרון רב למצוא את דרכך לפונדק האור החיוור אשר נימצא בלנודה", אמר קימולי, "זאת אחת מהעיירות הנאות ביותר שהקמנו כאן בארץ בני המישורים ושמו של פונדק האור החיוור, שמו יצא והגיע לממלכות הגמדים, נכון דארזן?", "אכן", ענה דארזן, "אפילו עכשיו כשאני חושב על משקה מחייה, אינני יכול לחשוב על דבר טוב יותר מבירה קרירה אצל מאלוק. "שנה מיום זה, ניפגש שוב", אמר קין, "אחכה לכם שם, אל תעיזו לאחר!", חייך. דממה נפלה על בני החבורה הנסובים סביב השולחן בפונדק האור החיוור. קין לגם מהבירה הקרירה שהוגשה שאליו וחייך, "נזכרתי במפגשנו" אמר, "חייבים אנו הרבה יותר ממה שאנו מוכנים להודות למקס, בלעדי יוזמתו הברוכה להשגת מים לשתיה, סביר להניח שעדיין הייתי יושב ומתבונן בכם בלא הפרעה". "כן ומת מצמא תוך כדי כך", הפטיר דארזן, "אם כבר מוזכרת שתייה, מישהו מתכונן לטפל במצב המעליב הזה של הכוס הריקה שלי ושל קימולי?". "בודאי, דארזן, אתה מזמין", צחק קימולי. "אני לא יודע מה איתכם, אבל, אני רעב" אמר קין, "מה מגישים כאן?". את האוכל הטוב ביותר במרחק של מאה פרסאות, לא תמצא מזון משובח יותר, חוץ מאשר במסבאות אשר בבירה עצמה!". דארזן סימן בידו ומלצרית חיננית התקרבה אליהם, הייתה זו בתו של מאלוק, הבעלים, "רצונכם?", שאלה. קימולי הסתכל לכיוון ההפוך ממנה וסומק קל עלה על לחייו. "את מיטב השיכר שיש לך להציע ומנה הגונה של עוף ותפוחי אדמה מתובלים", אמר דארזן, "אהה, כן וגם מטלית שניתן להוריד בה את הצבע האדום מפניו של ידידנו", צחק דארזן. קימולי הכיר את הנערה כבר שנים רבות, את תקופת הנעורים שלהם העבירו יחדיו. קימולי שהה אצל קרוביו בעיירה, והכיר את הנערה שהתגוררה בשכנות אליו, הידידות פרחה בניהם, אבל, לא הפכה מעולם לאהבה, שניהם מעולם לא הצהירו על כי הם נמשכים אחד לשני מעבר לקשר אפלטוני, הנערה, אקני שמה, ידעה כי מאוהבת היא בקימולי, אך איך להביע זאת הרי זאת תורת האהבה כולה. בעיה ידועה בקרב המינים האנושיים. קין ודארזן נהנו לראות את השניים מתפתלים, בניסיון להכחיש דבר אשר היה ברור מהרגע בו נפגשו. אקני, המלצרית פנתה לדלפק להביא את הזמנתם והאווירה נרגעה, שתיקה אפפה את השלושה וכל אחד מהם החל שוקע במחשבות. קין שבר את השתיקה, "דברים משתנים ידידי, העולם החל צועד בכיוון מסוים וככל שאני מעמיק בשוטטותי ברחבי הארץ, אני מגלה כי רבים הם המצטרפים לשינוי הכיוון הזה ואין זה לרוחי". דארזן וקימולי זעו באי נחת במושביהם, "אבוי, אכן מה שחששתי ממנו קרה", אמר דארזן, "היתה לי התקווה, עם הופעתך והכיוון אליו נטתה השיחה כי לא ראית את אשר ראינו אנו, במהלך השנה החולפת". "מה ראיתם?", שאל קין. "זה התחיל מעט אחרי שנפרדו דרכנו", אמר קימולי, "הגענו לכמה עיירות השייכות לממלכת לאויס מצפון לנו, שמענו שם על סיורי אורקים הפושטים ממלכת האופל, לא בכדי לכבוש, אלא למטרה שאינה ידועה לנו, בכל מקרה, נראה כאילו הם בודקים את השטח, אבל, אינני יודע לשם מה. מעולם לא ראיתי או שמעתי על אורקים היוצאים אל מחוץ לממלכת האופל, שלא על מנת לפשוט על כפרי הסביבה". דארזן התערב והוסיף, "במהלך דרכנו בלאויס, פגשנו קבוצת גמדים על כל מטלטוליהן, ניראה היה כי עזבו בחופזה, בתחילה סרבו לדבר על הסיבה בנוכחותו של קימולי, אך לאחר מכן התרצו וסיפרו כי עזבו את עסקיהם והם עושים דרכם חזרה לממלכת הגמדים, שמעו הם שמועה המספרת על סכנה המרחפת על הבית העתיק אשר בהרים האדומים". " מהם נודע לנו כי רבים הם הגמדים העושים דרכם חזרה לממלכותיהם שבהרים או בגבעות, לטענתם עקב רצונם לחזור לחברת גמדים, אך כפי שאמר דארזן, נראה לי כי הסיבה לכך הינה שונה בתחליט", אמר קימולי. "מעניין", אמר קין ופנה לדארזן, "ומה אומרת הרגשתך על הדבר?". "אינני יודע, אך הדבר מדאיג אותי", מלמל דארזן וידו החלה מגרדת נמרצות את זקנו, "רוצה אני להגיע לממלכתי שבהרים האדומים, בכדי לראות ולשמוע כי הכול על מקומו, האווירה בעולם השתנתה, מזה כמה חודשים מקננת בעצמותיי תחושה של סכנה". "רוחות מלחמה" מלמל קין והעביר את ידו על פניו בלאות. "שר האופל זומם משהו, בזה אני בטוח, נתקלתי בחבורה קטנה של אורקים בדרכי לכאן. זאת היא סיבת העיכוב שלי, מהם למדתי, גם אם לא אמרו זאת במפורש, כי שר האופל מחפש בני ברית, לדבריהם כל סיבת הימצאותם כאן הינה בכדי למצוא אותי ולהביא אותי, כנציג עמי, לפגישה עם שר האופל. זכור אני היחיד מבני עמי המסתובב בחלקים אלה של היבשת. וכבוד שר האופל זומם משהו לגבי חבל ארץ זה בזאת אני בטוח!". "ועל מה הוא הולך לדבר איתך?, שאל קימולי. " זאת אינני יודע, קימולי", אמר קין, "אך העובדות מדברות בעד עצמן, אורקים ברחבי הארץ מחפשים אחרי, אני אינני יודע למה. ממלכת האופל הולכת ומשתקמת מהריסות המלחמה האחרונה. חושב אני כי אולי הגיע הזמן לעשות את דרכי חזרה לביתי, מטרת מסעי מלהתחילה הייתה לאסוף ידיעות על הקורה בחלק זה של העולם, חלק אליו לא מגיעים בני עמי ואינם מנהלים עימו כל קשר, אך גם רוצה אני לחזור בשלום לביתי". קין השתתק לרגע ולגם מכוסו, חוכך בדעתו, "כמוני כמוך ידידי דארזן, חוזר אני לביתי. דארזן, לכבוד יחשב לי ללוותך, לממלכה אשר בהרים האדומים". "ומשם תמשיך לממלכתך?", שאל קימולי. "קודם כל שנגיע לשם", אמר קין, "קודם כל שנגיע". "אם כך", אמר דארזן, " נצא מחר עם בוקר". "שנינו כמו בימים הטובים", אמר קין וחיוך עלה על שפתיו למראה פניו הנעלבות של קימולי. "שניכם?", אמר קימולי המופתע, "שניכם!, ומה איתי?". "איננו יכולים לצרף אותך אלינו למסע זה", אמר דרזן והצניע את חיוכו, תשובתו של קימולי הייתה ידועה לו מראש. -המשך-