יש טעם לשדרג המעבד? עבור FS2020

eveba

Member
הי,
מחשב M90 לנובו עם מעבד I3 530 ו 8GB RAM
שמתי כרטיס מסך GEFPRCE 1060 GTX 6GB כדי שמשחקים יעבדו ואכן עובדים.
גם FS2020 עובד...
ראיתי שניתן לשדרג בלי להחליף לוח למעבד I5 680 (שהוא גם 2 CORE) אך אמור להתאים ללוח.. להבנתי ללוח שיש לי לא ניתן לשדרג מעבר ל2 ליבות.

יש טעם לשדרג את המעבד? זה ישדרג לי את ה FS2020? פורטנייט ופיפא 21 עובדים לא רע..
או לחפש להחליף לוח - ואשמח להמלצה ללוח שיתמוך בזכרונות DDR3 שיש לי.. ?

תודה

frankthe2

Active member
שלום!
הלוח שלך ושאר החומרה שיש עליו זכרון מעבד וכד' - כולם ישנים מאוד - 10 שנים. לדעתי חבל להשקיע, בדקתי עבורך תוכל למצוא מעבד מתאים באלי אקספרס במחיר של קרוב ל 100 ש"ח. לדעתי לא שווה. כו שווה לשדרג את כל המחשב - או חדש ואם אין תקציב אז לרכוש מחשב משומש במצב טוב מדור 4 ומעלה. כמובן שאני מדבר על מעבד i5. יש לך כונן, כ.מסך, זכרון, אינני יודע אם המארז שלך מתאים ללוחות אם מתוצרת שונה מ hp.

frankthe2

Active member
שלום!
הלוח שלך ושאר החומרה שיש עליו זכרון מעבד וכד' - כולם ישנים מאוד - 10 שנים. לדעתי חבל להשקיע, בדקתי עבורך תוכל למצוא מעבד מתאים באלי אקספרס במחיר של קרוב ל 100 ש"ח. לדעתי לא שווה. כו שווה לשדרג את כל המחשב - או חדש ואם אין תקציב אז לרכוש מחשב משומש במצב טוב מדור 4 ומעלה. כמובן שאני מדבר על מעבד i5. יש לך כונן, כ.מסך, זכרון, אינני יודע אם המארז שלך מתאים ללוחות אם מתוצרת שונה מ hp.
עוד הערות ברשותך:
בדקתי מה הדרישות למשחק fs2020 - אתה רחוק מהדרישות המינימליות של המשחק - גם אם תחליף מעבד. תוכל לקרוא על דרישות החומרה:
וכמו שירון כתב - תכתוב תקציב נייעץ לך איך להתקדם. בהצלחה. אם תחליט על משומש או חדש - בשני המקרים ננסה לעזור.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
גם אני לא חושב שווה להשקיע אתה מצליח לשחק ממילא לא רע...

אם כבר אני גם מסכים לרכוש מחשב חדש מותאם להיום..זה כבר סיפור אחר..לוח אם חדש לDDR3 כבר אין..אם תקנה חדש צריך הכל חדש..אפשר להשאיר דיסק קשיח אבל בתור גיבוי ( גם לא הייתי סומך על זה מידי הוא ישן) ..כרטיס מסך אפשר כן...זיכרון היום זה 16 גיגה כבר בתקן 4 ...וגם יש שאלה של אינטל או AMD ...אם תחליט לרכוש נייעץ מה כדאי ולמה ותבחר בין הדיעות שיהיו...

נערך לאחרונה ב:

eveba

Member
תודה חבר'ה.. אבל אני רוצה להשקיע באמת כמה שפחות כדי שהמשחק יעבוד ויראו את פרטים בצורה יותר טובה.
יש לי ספק וכרטיס מסך ודיסק קשיח של 4 טרה. ונראה לי שנקודת החולשה העיקרית היא המעבד.
ולכן אני מעבד כמה שיותר חזק שיתאים ללוח שיתאים לזכרונות DDR3.
האם יש דרך לעשות סימולציה של משחק - לראות איך יתנהג עם נתוני חומרה מסויימים?

frankthe2

Active member
תראה - דראישת המינימום של המשחק שאתה משחק היא מעבד מדור 4, - וכמובן לוח אם תואם למעבדי אותו דור. אצלך לוח אם ומעבד הם מדור הראשון של מעבדי i3 או i5. הציפסט של הלוח ישן, המעבד חלש. אני לא רואה טעם לשדרג מכיוון שבכל מקרה תתקבל תוצאה שהיא פחות מדרישת המינימום של המשחק כפי שמופיע בקישור שנתתי. אתה טוען שי לך geforce 1060 6gb ואם כזה כרטיס מסך לא אמורה להיות בעיה לראות היטב את הפרטים אלא אם יש בעיה אחרת ואצלך הלוח והמעבד הם המקור לבעיה.
לכן המלצתי לך לעבוד ל i5 דור 4 - זה תואם לדרישת המינימום של המעבד, לוחות האם של מעבדי דור 4 עם ציפסטים h81' h87' b85 - כולם עובדים עם ddr3, (רק מדור 6 ולוחות אם עם ציפסט h110, h170, b150 ודומיהם החלו לעבוד עם ddr4), העלות תהיה להערכתי בין 450-600 ש"ח לפי אתר יד 2. את לוח והמעבד שלך תוכל למכור ותוכל להחזיר חלק מההשקעה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
צריך לקחת בחשבון שהחלפת לוח אם זיכרון ומעבד...ב99% תצטרך גם לרכוש מערכת הפעלה מחדש ווינדוס כמובן...ואז זה לא שווה....בטח שזה יד שניה ואין לדעת כמה זמן תחזיק החומרה...

eveba

Member
למה? את הדיסק אני א מחליף... ויש לי WINDOWS 10 חוקית מותקנת...

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כי החלפת כמה רכיבים בעיקר זיכרון מעבד לוח אם זה נחשב אצלם מחשב חדש והרשיון שלך לא בטוח יתפוס...אלא אם כן יש לך רשיון שניתן להתקין על מחשב חדש לאחר שמוחקים מן הישן זה נקרא ריטייל, אם יש לך רשיון OEM כמו לרוב האנשים סביר להניח שהרשיון לא יתפס...

למעלה