יש ! יש! המצאתי גלידת פרווה חדשה משלי !

אמרלדה

Active member
יש ! יש! המצאתי גלידת פרווה חדשה משלי !

טוב: הבסיס יישאר 2 קצפת צמחית - קיבלתי את דעתך, אורני, ובחרתי בזו של השף הלבן במתיקות מעודנת.
מוקצף מעולה. מי שיש לו בעייה עם תחליפים שיחפש אופציה אחרת, לי היה טוב עם זה.

ועכשיו השוס: במקום פחית אחת של חלב מרוכז ממותק, שמתי... 2/3 צנצנת קטנה של ממרח שקדיה.

עכשיו ככה: לא רציתי סורבה. רציתי גלידה.
לא רציתי להכניס סילאן וטחינה, כי לא רציתי טעם חלבה. רציתי משהו נייטרלי שיאפשר לי להכין לימון ודובדבנים, שוב.
הייתי אתמול בסופר וכיוון שלא היה קרם קוקוס או חלב קוקוס אלא רק מי קוקוס, קניתי את כל מה שאפשר כדי לחשוב
בבוקר מה אני אכין: שימורי פירות, טחינה - סילאן היה בבית - פריגת לימון, פריגת מנגו - ואמרתי לעצמי: בבוקר אבחר
אחד מהמתכונים שדה-פרסט שלחה, או סורבה או משהו. אין ברירה, צריך להתפשר.

בבוקר פתחתי את המזווה, ומה רואות עיני? ממרח שקדים של "שקד התבור". וזאת לדעת: ממרח השקדים של שקדיה
יותר מתאים לי למריחה, משום שהמרקם שלו יותר סמיך ואחיד. היינו בצפון וקנינו שקד התבור לפני כמה חודשים, ואז
גילינו שהוא הרבה יותר נוזלי - מתפרק לשומן ולשקדים בדיוק כמו טחינה שעמדה יותר מדי. אז החלטנו לחזור לשקדיה,
אבל נשארה לי צנצנת סגורה שלו, אחת, מיותמת. ובכן, פתחתי אותה הבוקר והשתמשתי בה כבחלב מרוכז בדיוק. אחר כך
הוספתי את פריגת הלימון והדובדבנים. הטעם עשר, המרקם נראה בדיוק כמו החלבי שהכנתי לפני כמה ימים, ונראה לי
שאחוז השומן הגבוה ישמור על מרקם הגלידה גם כשתקפא. אם לא - אתן להם כף, ושיאכלו ישירות כמו מוס ! אני שמחה.
 

אמרלדה

Active member
זה יהיה טעים. אבל, אני הוספתי את הפריגת כי

רציתי טעם לימון.
אם את לא רוצה טעם לימון - למה לא תוסיפי טחינה וסילאן במקום השקדיה? ייצא טעם חלבה, והרבה יותר זול. מושלם, כך הבנתי, עם פקאנים מסוכרים.
 
מכירה עם טחינה וסילאן ואף הבאתי לכאן

השבוע את המתכון הזה של גלידת חלבה.
חשבתי שאולי עם שקדים יש טעם אחר. מחפשת טעמים נוספים לגלידה שאני מכינה בבית.
גלידת חלבה אני מעטרת בפסטוקים קצוצים ובפירורי חלבה.
 

חנהפ

Active member
המצאות מוצלחות זה כיף

 

נוגה44

New member
מה אפשר לשים במקום שקדיה?

יש ריצ חלב קוקוס באחוזים גבוהים
אין פריגת
 

אמרלדה

Active member
חלב קוקוס, אבל הבנתי שצריך להעמיד אותו לילה

במקרר, מראש.
מקציפים את השמנת, ריץ' או אחרת, מוציאים את החלב קוקוס שהתפרק בינתיים ומשתמשים רק בשומן. וזה במקום השקדיה.
אבל, אף פעם לא עשיתי, ובגלל שלא הרגשתי נוח עם ההוראות האלה, העדפתי משהו אחר.
את יכולה לחפש בשרשור של נעמי דה-פירסט בעמוד מס' 5 או 6 על גלידות וסורבה, או באינטרנט על גלידה פרווה מחלב קוקוס. יש שם תיאורים מדויקים מה לעשות.
 

tzivi1

New member
כל הכבוד!


באמת מעניין מה יהיה המרקם לאחר הקפאה. אשמח לעדכון.
שבת שלום ורגועה לכולנו.
 

amysh

New member
אמרלדה זה יוצא במרקם גלידתי?

כי ממה שכתבה ציבי במתכון שלה, החלב המרוכז שלא קופא, מאפשר לאכול את זה ישר מהפריזר
 
למעלה