יש ! יש! המצאתי גלידת פרווה חדשה משלי !
טוב: הבסיס יישאר 2 קצפת צמחית - קיבלתי את דעתך, אורני, ובחרתי בזו של השף הלבן במתיקות מעודנת.
מוקצף מעולה. מי שיש לו בעייה עם תחליפים שיחפש אופציה אחרת, לי היה טוב עם זה.
ועכשיו השוס: במקום פחית אחת של חלב מרוכז ממותק, שמתי... 2/3 צנצנת קטנה של ממרח שקדיה.
עכשיו ככה: לא רציתי סורבה. רציתי גלידה.
לא רציתי להכניס סילאן וטחינה, כי לא רציתי טעם חלבה. רציתי משהו נייטרלי שיאפשר לי להכין לימון ודובדבנים, שוב.
הייתי אתמול בסופר וכיוון שלא היה קרם קוקוס או חלב קוקוס אלא רק מי קוקוס, קניתי את כל מה שאפשר כדי לחשוב
בבוקר מה אני אכין: שימורי פירות, טחינה - סילאן היה בבית - פריגת לימון, פריגת מנגו - ואמרתי לעצמי: בבוקר אבחר
אחד מהמתכונים שדה-פרסט שלחה, או סורבה או משהו. אין ברירה, צריך להתפשר.
בבוקר פתחתי את המזווה, ומה רואות עיני? ממרח שקדים של "שקד התבור". וזאת לדעת: ממרח השקדים של שקדיה
יותר מתאים לי למריחה, משום שהמרקם שלו יותר סמיך ואחיד. היינו בצפון וקנינו שקד התבור לפני כמה חודשים, ואז
גילינו שהוא הרבה יותר נוזלי - מתפרק לשומן ולשקדים בדיוק כמו טחינה שעמדה יותר מדי. אז החלטנו לחזור לשקדיה,
אבל נשארה לי צנצנת סגורה שלו, אחת, מיותמת. ובכן, פתחתי אותה הבוקר והשתמשתי בה כבחלב מרוכז בדיוק. אחר כך
הוספתי את פריגת הלימון והדובדבנים. הטעם עשר, המרקם נראה בדיוק כמו החלבי שהכנתי לפני כמה ימים, ונראה לי
שאחוז השומן הגבוה ישמור על מרקם הגלידה גם כשתקפא. אם לא - אתן להם כף, ושיאכלו ישירות כמו מוס ! אני שמחה.
טוב: הבסיס יישאר 2 קצפת צמחית - קיבלתי את דעתך, אורני, ובחרתי בזו של השף הלבן במתיקות מעודנת.
מוקצף מעולה. מי שיש לו בעייה עם תחליפים שיחפש אופציה אחרת, לי היה טוב עם זה.
ועכשיו השוס: במקום פחית אחת של חלב מרוכז ממותק, שמתי... 2/3 צנצנת קטנה של ממרח שקדיה.
עכשיו ככה: לא רציתי סורבה. רציתי גלידה.
לא רציתי להכניס סילאן וטחינה, כי לא רציתי טעם חלבה. רציתי משהו נייטרלי שיאפשר לי להכין לימון ודובדבנים, שוב.
הייתי אתמול בסופר וכיוון שלא היה קרם קוקוס או חלב קוקוס אלא רק מי קוקוס, קניתי את כל מה שאפשר כדי לחשוב
בבוקר מה אני אכין: שימורי פירות, טחינה - סילאן היה בבית - פריגת לימון, פריגת מנגו - ואמרתי לעצמי: בבוקר אבחר
אחד מהמתכונים שדה-פרסט שלחה, או סורבה או משהו. אין ברירה, צריך להתפשר.
בבוקר פתחתי את המזווה, ומה רואות עיני? ממרח שקדים של "שקד התבור". וזאת לדעת: ממרח השקדים של שקדיה
יותר מתאים לי למריחה, משום שהמרקם שלו יותר סמיך ואחיד. היינו בצפון וקנינו שקד התבור לפני כמה חודשים, ואז
גילינו שהוא הרבה יותר נוזלי - מתפרק לשומן ולשקדים בדיוק כמו טחינה שעמדה יותר מדי. אז החלטנו לחזור לשקדיה,
אבל נשארה לי צנצנת סגורה שלו, אחת, מיותמת. ובכן, פתחתי אותה הבוקר והשתמשתי בה כבחלב מרוכז בדיוק. אחר כך
הוספתי את פריגת הלימון והדובדבנים. הטעם עשר, המרקם נראה בדיוק כמו החלבי שהכנתי לפני כמה ימים, ונראה לי
שאחוז השומן הגבוה ישמור על מרקם הגלידה גם כשתקפא. אם לא - אתן להם כף, ושיאכלו ישירות כמו מוס ! אני שמחה.