יש כאלה שמותר להם?

EdisonGirl

New member
יש כאלה שמותר להם?

יצא לי לצפות ב"רפי רשף" במקרה הבא:
http://news.walla.co.il/?w=/10/2517213
"אדם שנהג בפראות בדרך לאילת הסביר לשוטרים שעצרו אותו כי הוא מנתח שנכשל בעבודתו, ולכן הטביע את יגונו באלכוהול. במכונית לא נמצאו כלי ניתוח - אלא בעיקר בקבוקי שתייה"

מה שהסעיר אותי זה לא המקרה (אנחנו כבר רגילים לכל דבר
) אלא דברי הכתב (מזכרוני): "לא מדובר בעבריינים, אלא אנשים ששגו בהחלטתם".
מה אתה אומר?! ומה היא ההגדרה לעבריינים? מי שמנתח = הוא לא עבריין?

מה דעתכם על זה?

עבריין הוא אחד שלא מתחשב בחוק בכלל בחייו

בניגוד לאחד שנכנע ללחץ והתפרק בדרך לא בטוחה?

לפחות המצב שלו לא גרם למותם של חפים מפשע...

RoieS316

New member
עבריין הוא מי שלא נתפס

סתם..
אין שום הצדקה לכך שהוא נהג בפראות, שיכור וסיכן חיים של אחרים ושל עצמו. דווקא כרופא הוא אמור להתנהג בדיוק אחרת כשזה נוגע לחיי אדם.

עבריין הוא עבריין, מלשון של עבר עבירה, גם אם הוא נתפס פעם אחת ומצטער על כך כל חייו.

פילפולה

New member
מעצבן

בכללי האיפא ואיפא במדינת ישראל מרגיז אותי.
כמו הילדון בן ה13 שקיבל 3 שנים על זה שהוא רצח את חבר.וכשאני כותבת רצח אני מתכוונת הכניס את הסכין עד הסוף [וקרע המון אברים חיוניים בדרך],סובב אותה ולא הפסיק עד שהקת נשברה.
לעומת
הדורס של בן השופט שקיבל 12 שנה.

כמובן שאיך אומרת סבתא?זה נבלה וזה טריפה.אבל! בשביל לדקור מישהו בצורה כזו צריך ממש להתכוון.לעומת זאת...תאונות דרכים זה [בדר"כ] עניין של ערנות בכביש.

פיל
שלא לדבר על דמניוק-איך לומר את זה?אם אתה פושע...עדיף שתשפט בישראל

RoieS316

New member
בקשר לדמיניוק

זה שיש לך עו"ד טוב לא אומר שאתה לא אשם.

פילפולה

New member
נכון..

אבל למרבה הצער במדינת ישראל זה בולט יותר ביחס לשאר המדינות ששואפות להיות מפותחות.
אמנם היחס שלי להוצאה להורג הוא אמביווילנטי [אי אפשר להיות נחרץ ברגע שקוראים על זה קצת..]-אבל אם מישהו היה זכאי לעונש הזה הוא דמניוק.
שלא לדבר על הסיבות האידיוטיות שבגינן שחררו אותו.

פיל
עזבו...סתם מעלה לי את הפיוזים-שונאת אי צדק

RoieS316

New member
הוא לא הורשע בישראל, זו הבעיה

בגלל זה דיברתי על העו"ד שלו, יום שפטל (אגב, עו"ד החדש של האנס משה קצב), שעד כמה שאני מתעב את האיש, הוא בהחלט עו"ד טוב ללקוחות שלו.

על אף שאני בעד עונש מוות במקרים מסוימים, כמו רצח חסרי ישע וכו', מעולם זה לא הוכיח את עצמו. שקודם יחמירו את התנאים בכלא של אסירים, משום מה יש עבריינים שחושבים שלשבת פה זה דווקא סבבה.

פילפולה

New member
למה משום מה?

והוא דווקא הורשע בארץ בתחילת שנות ה90. הבעיה היא שהוא זכה גם בערעור....
ויש אנשים שצריכים למות-אמנם אני *ביום יום* לא ממש בעד אלימות-אבל יש מקרי קיצון.
ורק שתדע שלאנשים מסויימים הכלא הוא ממש כיפכוף של זמן.לדוגמא בעסקת שליט שוחררו כמה וכמה אסירים שעשו תואר ראשון ושני בזמן שהותם בכלא.מה רע?לעשות תואר על חשבון המדינה שאתה רוצה להשמיד.
בכל מקרה..לדעתי מדינת ישראל צריכה לשייף קצת את הכפפות שלה בנייר זכוכית.

פיל
אי צדק משווע-כבר ציינתי?

יש נטיה להפריד בין אנשים שמעדו פעם אחת ולא משנה אם הם מנתחים או הומלסים חסרי השכלה לבין אנשים שבאופן סיסטמתי עוברים על החוקים ומבצעים עברות ..
אני במקומו הייתי כותב "מדובר באנשים שמעדו ושגו ולא בנהג בעל רקורד של עברות .."

אני לא רוצה לחשוב מה קורה

למי שמתנתח אצלו, ובעיקר, לא הייתי רוצה לקחת את הסיכון שהוא יבוא שתוי.
אין שום סיבה לנהוג בגילופין. גם אין שום סיבה לאבד שפיות בגלל אי הצלחה של ניתוח. זה לא מעיד על רגישות.

מצד אחד את צודקת...אבל

מצד שני, אם אדם עבריין זה אומר שהוא עושה עברות חוזרות שוב ושוב מתוך מודעות לכך שהוא עושה מעשה פסול שאינו בקו אחד עם החוק. אבל יש מצבים בהם "אדם מן השורה" כמוני וכמוך, עובר משהו אישי ולוקח החלטה שגויה ומוצא את עצמו בסיטואציה שבה עבר על החוק. אני לא בטוחה שכל מקרה כזה יכול להיחשב עבריין, אמנם מבחינה טכניתב רגע שעברת עברה את עבריינית, אבל יש מקום להתחשב באופי הנסיבות לדעתי...

Optimistic Girl

New member
צריכים לתבוע אותו כמו כולם

אבל בישראל זה לא הפתרון לנהיגה מופרעת...
לא יודעת גם זה צריך לחקור

בארץ לפי דעתי כולםםםםםםםם צריכים לעבור סדנת מדיטציה לרגיעת עצבים,
זה מתחיל מדחיפות בתור ''יש לי רק דבר אחד''
עד לרעידת הידיים והרגליים בעצבנות כשהאנשים מחכים הרבה זמן בתור בסופר,
ובנהיגה- לאמא שלי קרו נסים שלא דרסו אותה !!! כי הנהגים עבורו באור אדום !! אצלנו בעיר

כולם למדיטציה חובההההההה
שיחוקקו חוק לזה!!
כי בארץ שלנו יש לחצים של מלחמות וגם החום, כעולה לאנשים בראש

למעלה