יש כאלה שעושים "דוקא"...

אלון 58

New member
יש כאלה שעושים "דוקא"...../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif

אמנם התמונה צולמה מוקדם בבוקר,ואז זה לא מפריע,אבל באופן עקרוני,טוב היתה העירייה עושה,אם היתה מסמנת במקום אדום-לבן כאיסור חניה.כבר קרה שמכונית שחנתה כך בשעות לפני-הצהרים,לא אפשרה למשאית-הדחס של העיריה לרוקן את מכולות האשפה,אז במקרה כזה המשאית ממשיכה לבנינים שכנים,ולדלג על הבנין שלנו.

be_roo

New member
אין צורך בסימון אדום לבן

הוא חונה על על המדרכה, דבר שאסור ממילא.

אלון 58

New member
אתה צודק מאד!!!

אבל ההפרעה העיקרית נגרמת כשזה קורה בשעות הבוקר המאוחרות יותר או לפני-הצהרים,כשבמקרה משאית-האשפה של העירייה אמורה לרוקן את המכולות שמשמשות כאן שני בנינים צמודים של 9 קומות כל אחד(5 דירות בקומה),ונהג משאית זו רואה הפרעה כזו,הוא פשוט ממשיך הלאה,ובצדק. גם אם מכונית חונה כאן שלא על המדרכה,זה מהוה הפרעה.

be_roo

New member
לטעמי ההפרעה העיקרית היא להולכי

הרגל. זה שלדיירי הבניין נגרמת אי נוחות זה עניין אחר. בקשו מהעיריה לסמן את המקום.

אלון 58

New member
זאת כוונתי...!

אם כי אני מסופק אם העירייה תאשר דבר זה,קודם-כל אנסה להציג זאת בעתון המקומי,ואז נראה.

be_roo

New member
למה לא?

אם טרחו ושמו מכולות אשפה, צריך גם לדאוג לאפשר את הפינוי שלהן. בנוסף כמו שאמרתי, חניה במקום עלולה להסתיר את שדה הראיה של היוצאים מהחניון. נימוק שלישי הוא אפשרות בלבד כי המקום לא מוכר לי, אבל אם לאורך הרחוב לא חונה אף רכב פרט לזה שצילמת אולי יש לכך סיבה ורוב הנהגים מבינים שזה גורם להפריעה (עובדה שהוא עצמו עלה על המדרכה כי לא רצה לבלוט יותר לכביש).

אלון 58

New member
עוד נקודה שהעלית ולא רשמתיה...,

במצב הזה יש הפרעה למכוניות שיוצאות מחניון הבנין,מכונית חונה כזו גם מסתירה את שדה-הראיה שמאלה,ועלי לציין שיש תנועה ברחוב זה,ממול ישנם מגרשי-ספורט שמתקיימות בהם תחרויות כדור-יד,כדור-סל,כדור-עף וטניס,כך שלפעמים שני צדי הרחוב עמוסים במכוניות חונות,והמחסומים בכניסה לחניות הבנינים הותקנו בזמנו,כי באי קרית-הספורט היו סותמים גם את החניות של דיירי הבנינים הללו.

NewUser4

New member
פנה לעירייה

באיזה עירייה מדובר? לרוב, עיריות של ערים שאינן גדולות מאוד (תל אביב, ירושלים, חיפה) נותנות שירות ענייני ומהיר לתושביה. פנייה לראש המחלקה המטפלת בכך בעירייה (מחלקת חנייה או מחלקת הנדסה ותשתית, בתוספת העתק ללשכת ראש העירייה) יכול מאוד לעזור וייתכן שתתקבל תשובה עניינית בצורה מהירה ואף יפעלו בצורה מהירה כדי לשנות את המצב הנוכחי.

מה הקשר ? ../images/Emo73.gif

ואם הוא היה חונה על הכביש הוא לא היה מפריע ? ? ? עצם החניה באזור זה מהווה הפרעה - אם על הכביש ואם על המדרכה.

be_roo

New member
הקשר הוא שמה שחושב לי הוא בטיחות

ולא פינוי אשפה. חניה לצד המדרכה במקום לא היתה מסכנת הולכי רגל ורק ממשיכה להפריע למשאית האיסוף (אם כי גם יש עניין של הסתרת שדה ראיה ליוצאים ממגרש החניה, אבל מבלי להיות במקום קשה לדעת עד כמה זה קריטי).

מסכים איתך

וצר לי מאוד - זו מכת מדינה! אין טיפת התחשבות בהולכי רגל; בכל מקום חונים על מדרכות חופשי-חופשי גם כשיש מקומות חניה חוקיים במרחק 10 מטר. אמהות עם עגלות תינוקות נאלצות לרדת לכביש. מה זה אם לא עצלנות חולנית? מה עושים נגד זה? ועוד לא הזכרתי רוכבי אופניים הדוהרים לאורך המדרכות ואיש אינו פוצה פה ומצפצף...

be_roo

New member
זה בסדר, אותה אמא עם עגלה

שנאלצת לרדת לכביש, תחנה מחר בעצמה במקום לא חוקי כי נורא קשה לה להסחב עם הילד.... רוכבי אופניים בבעיה בארץ, הם נופלים בין הכסאות ומעט מידי נעשה כדי לתת להם מענה. מצד אחד מסוכן עבורם לנסוע בכביש ומצד שני הם מסכנים ומסתכנים כשהם נוסעים על המדרכה. התקנות המחייבות אותם לנסוע בכביש הן בנות עשרות שנים, כיום הפרשי המהירות ונפחי התנועה לא מאפשרים לעשות זאת בצורה בטוחה. שבילי אופניים הם דבר נדיר ולפעמים מגדילה לעשות העיריה עצמה ומסמנת את אותה מדרכה קיימת כשביל משותף לרוכבים והולכי רגל.

לא מופתע מהתשובה הזאת

בבחינת "כלב אוכל כלב"...כך אנו רוצים שתיראה החברה? רוכבי אופניים: אני רגיל מלונדון עיר מולדתי שהם מקיימים את חוקי התנועה ככתבם וכלשונם (ואני ביניהם) - עד שנתקלתי בנוסעים נגד הכיוון (לפני שנתיים)...כנראה שקלקול המידות אינו מצומצם למזרח התיכון. רק שמדינת ישראל מובילה בתחומים מסוימים.

be_roo

New member
זה לא "אדם לאדם זאב"

זה סוג של אוטיזם תרבותי, חוסר יכולת של חלק גדול מהנהגים להבין את ההשפעה של מעשיהם על אחרים ולהכיר בזכויות האחר.

איך שלא נקרא לזה זוהי התנהגות בזויה

וסוציופתית, ואני חרד מאוד לעתיד חברה שכך נהוג ומקובל בה.

בר

New member
אני לא יודע אם הוא עשה "דווקא"...

אבל בהחלט מגיע לו דו"ח על הפרעה למהלך הסדר הציבורי. כי עצם חנייתו כך,הוא הפריע למהלך חיים תקין,הן של עובדי העירייה,תושבי הרחוב והמבנים ואף סיכון הולכי רגל. אני בטוח שאותו נהג יכול היה להחנות את הרכב קצת יותר קדימה בצורה נוחה יותר,או לכל הפחות בהמשך הדרך לאחר שעבר את הכניסה לחנייה הנראית שם מאחרי אותו מחסום חשמלי,על הכביש לאחר שאין סימוני אדום-לבן על המדרכה. כאן לפי דעתי זה נבע מתוך שיקול דעת מוטעה ואולי חוסר היכרות עם המקום. שכן הוא עלה על המדרכה כדי לא להפריע לתנועת הרכבים הבאים מאחוריו,אך הסתיר את הדרך עבור משאית האשפה וסיכן הולכי רגל...

למעלה