אהבתי את המשפט,,,,,,,,../images/Emo9.gif
"אם לא מסוגלת לסבול שונות, איך את יכולה ללמד סובלנות" וואוווו איזה משפט חזק,,, היא גם בטח נשארה ללא מילים אה? עדין לא התמודדתי עם המעמד של להיות הורה במשפחה חריגה בישראל, ואני שומעת מיום ליום הרבה סיפורים שחושפים אותי ומכינים אותי לקושי הזה. לדעתי עם מערכת החינוך הייתה מתקדמת עם השנים ולא נשארת כפי שהיא הייתה לפני 20 שנה, הכל היה נראה אחרת, אנחנו היינו אחרים והמדינה והממסדים שלה היו נראים קצת יותר אחרת, ואולי ההתמודדות הייתה קצת יותר קלה,,,בנתיים ההתמודדות והקנית הערכים לילדנו, נתונה בידינו בלבד. אני חייבת לספר לכם סיפור קצר, שאני ממש לא זוכרת היכן שמעתי/קראתי אותו, אבל הוא סיפור אדיר לדעתי שממחיש את הטענה שלי על הממסד ועל כך שהכל תלוי ביידנו. ,,,,,,,,,,בגן אחד בין כל הילדים הייתה גם ילדה בת 4 שנולדה לאימה דרך תרומת זרע. יום אחד החליטה הגננת שהיא עושה פעילות מסויימת בנושא משפחה וחילקה את הילדים לזוגות (בן+בת),,,רצה הגורל ובגן לא הייתה התחלקות סימטרית של בנים מול בנות,,,,,ורצה הגורל או יותר נכון מפאת חוסר רגישות מצד הגננת, לאותה ילדה חביבה הייתה בת כבת זוג (בגלל האי סימטריה בגן) ולא בן. ואז ילד אחד קם ואמר,,,
רגע "חייבים גם אבא כדי שתהיה משפחה" קמה אותה ילדה חביבה ואמרה,,,"אין אבא לא נורא נלך לבנק הזרע"
יוצא מזה שאותה ילדה התחנכה בבית שבו מספרים הכל, לא מסתרים ולא מקשקשים, ובהתאם למוכנות של הילד ככה מססבירים. ואותה גננת הייתה צריכה להיות עם קצת יותר רגישות, ולא להקצין את השונות גם בפעילויות יומיומיות. לדעתי בכל אופן.