יש כאן הורים לילדים שלקחו מבחני AMC 8/10/12?

Boston Guy

New member
באזור שלנו הומצא ה RSM...

היזמות של שתי נשים שהגיעו לאזור בוסטון כחלק מה"עלייה" היהודית הרוסית של שנות ה 90 יצרה את מה שנקרא THE RUSSIAN SCHOOL FOR MATH - שהפך לאימפרייה וזכה להגמוניה באזור שלנו, וכיום יש לו עשרות סניפים בכל רחבי ארצות הברית. ובמשך הזמן קמו לו גם כמה מתחרים.

הם הכניסו את תחרויות המתמטיקה לאופנה בקרב ה"TIGER MOMS" בניו אינגלנד (לפני זה ה"מסורת" של תחרויות ידע שהורים מכוונים את ילדיהם אליהן כאן היו הרבה יותר ממוקדות בידע כללי, SPELLING BEES וכיוצ"ב).

מכיוון שהמוסד הזה - ה RSM - נולד פחות או יותר יחד עם הילדים שלי, חלק גדול מקבוצת הגיל של הילדים שלי הם בעצם ה"דור הראשון" של התלמידים במוסד הזה. הרבה מהחברים שלנו כאן שיש להם ילדים בגיל ילדינו שלחו את ילדיהם לשם, וחלק מהם נכנסו לכל העניין של תחרויות, אליפויות ואולימפיאדות לסוגיהן.
אני לא שלחתי את ילדי לשם.

מה שמעניין זה ש"קבוצה אחרת" מאותה עלייה יהודית רוסית לאזורינו הפנתה את היוזמה שלה לתחום התעמלות הקרקע התחרותית - ומתוך מכוני האימון שהם הקימו יצא חלק מהדור הנוכחי של מתעמלות הקרקע האולימפיות של ארצות הברית (כדוגמת אלי רייזמן).
גם לשם לא שלחתי את ילדי...

danakama10

New member
תודה על הסקירה...

לבית ספר הרוסי יש הרבה מאוד סניפים גם אצלנו והבנתי שיש להם שם טוב מאוד. יחד עם זאת אני בספק שהם אלו שהכניסו לאופנה את תחרויות המתמטיקה. Mathcounts, MOEMS, AMC ועוד קמו והצליחו והיו פופולרים הרבה הרבה שנים לפניהם.
יכול להיות שאני סתם מדמיינת, אך השימוש בכינוי טייגר מאמס משדר לי לעג קל מצידך, ולא מובן לי מדוע. התחרויות האלו קיימות בהרבה בתי ספר ובתי הספר הם הפונים למצטיינים במתמטיקה שיצטרפו. יש ילדים שנהנים וטובים בתיאטרון ויש כאלו שנהנים ומצטיינים במתמטיקה גם מבלי שהורים חדורי מוטיבציה יתעמרו בהם וישלחו אותם למורות רוסיות חסרות רחמים.
אגב, לא צריך לדאוג לספלינג בי, הוא פופולרי יותר מתמיד ואף משודר בטלויזיה.

placid1

New member
גם אצלנו התחרויות הן דרך בתי הספר, הן מועברות

על ידי אוניברסיטת ווטרלו ובבית הספר, מידל והייסקול, מעודדים את כל מי שאוהב מתמטיקה (וגם מחשבים) להשתתף. אין ממש למה ללמוד לפני התחרות, אז אין פה שום חוג או סטרס שמובנה בתהליך.
למי שרוצה להתקבל לאוניברסיטה למסלולי המתמטיקה, מחשבים והנדסה, מאד מומלץ להשתתף בתחרויות כי מסתכלים על הרנקינג הארצי/פרובינציאלי בקבלה. כל הילדים שלי השתתפו, אבל אחד מהם מוכשר במיוחד בתחום ומעבר לנחת שהוא מביא להוריו, הוא נורא נהנה מכל העניין :)

meir12121

New member
באיזה גיל מתחילים עם המבחנים והתחרויות האלה?

הבת הצעירה שלי, כיתה ו' (מידל סקול), לומדת בכיתת מתמטיקה ברמה הגבוהה, אצלנו זה נקרא GEM, הם מגיעים במידל סקול עד לאלגברה 2 (כן, ויש לנו גם טייגר מאם בבית).
לא שמעתי על מבחני AMC, באיזה גיל מתחילים עם זה, האם זה ארצי או אזורי (אני בפלורידה)?

danakama10

New member
אם מציעים אצלכם

אלגברה 2 בחטיבה (כייף לכם!), אני די משוכנעת שיש בבי"ס גם קלאב/team של מתמטיקה שם עושים את התחרויות. MOEMS (אולימפיאדת מתמטיקה) מתחיל בכיתה ד, mathcounts זה לחטיבה, ו- AMC בדר"כ מתחילים בו בחטיבה. AMC8 אומר שכל מי שבכיתה ח ומטה יכול להבחן, אבל אין גיל מינימום. דרך ה- AMC מגיעים בסופו של דבר לאולימפיאדת המתמטיקה העולמית. התחרויות האלו הן ארציות וחלקן אף עולמיות.
יש תחרויות נוספות יותר קטנות, וכל בי"ס בוחר במה הוא משתתף.

למעלה