יש כאן יחידניות עם משפחה מצומצמת או ללא חוץ מהילדים?אשמח

spirl2

New member
יש כאן יחידניות עם משפחה מצומצמת או ללא חוץ מהילדים?אשמח

לשמוע איך אתן מרגישות ומסתדרות. בינתיים עודי בדרך, ובעקבות חיפוש אחרי חברה שתבוא איתי לשאיבה מיר, כי אימי חולה ומתקשה להגיע, התחברתי פתאום ללבד המשפחתי הגדול שאני חיה בו והתחלתי לתהות מה יהיה ואיך יהיה. המשפחה שלנו (לבינתיים :) ) זו רק אימי היקרה ואנוכי.
 

אד י

New member
וגם


אני לא באותו מצב.
יכולה לתאר לעצמי את תחושת הבדידות.
זה לא בהכרח נובע מגודל של משפחה אלא מהקשרים שאת יוצרת בתוכה ומחוצה לה.
גם עם הרבה קרובים, יכול להיות שאף אחד לא היה מפנה את הזמן לבוא איתך לשאיבה.
וכשיש חברים יכול להיות שחברה טובה תיקח חופש בשבילך ותבוא.
&nbsp
בהצלחה בכל מקרה
 
אלה מחשבות טבעיות

הרגשתי במהלך ההריון גם את זה וגם תחושות אחרות. למשל, שכמה כיף לי שאני לבד בתור לרופאה בלי בן זוג מעיק או כאלה מין (כי את רואה כל מיני מעצבנים). וגם להיפך (כמה מבאס שאני לבד בלי מלווה כלשהו ברגעים שכן היה מועיל ונעים יותר כך).

יכולה להגיד לך שלי יש משפחה בינונית יחסית ובכל זאת ברוב המוחץ של הבדיקות וכו' הייתי לבד. גם כי אני כזו באופי. וגם כי אנשים מנהלים משפחות ובעלי ילדים, ועבודה תובענית, ודווקא מהמקום שידעתי שאצטרך את העזרה שלהם בחרום, וגם מאוחר יותר - השתדלתי לשמור את המעורבות שלהם למקרים האלה (והיו, למשל ביקור חרום במיון, שפעמיים התלוו אליי לעומת 5 ביקורים אחרים במיון ומיליון בדיקות ומעקבים שהלכתי לבד כי הרגשתי שזה בסדר. הייתי בהריון בסיכון, כך שנזקקתי לדי הרבה ו95% מהמקרים, הבדיקות ואפילו באשפוז- הייתי לבד מבחירה).

לעומת זאת יש לי שתי חברות שאין להן אחים, מעט חברות ורק אמא ואבא ברמה המשפחתית והאמא לא זזה מהן כל ההריון. צמודה יותר מכל מה שאפשר לתאר.
זה מאוד אינדיבידואלי ולדעתי מאוד תלוי בך. אני הייתימשתגעת. אבל שוב, עם הזמן את מגלה שאיזון חשוב ופחות להיות בקצה.

בכל מקרה, אם את מרגישה צורך וגם אם לא, ממליצה בחום לשפר את מערכות היחסים בכל היבט. חברות, משפחה מורחבת (בנות דודות למשל, חברות ילדות, וגם חברות חדשות), ידידים, ולפרגן לאמא שלך על התמיכה שהיא כן מסוגלת לתת. וכן לדעת כמה את באמת צריכה מישהו לידך, אם מלכתחילה את לא מוקפת חברים, כלומר מה המינונים.
זה טוב ומעשיר והכרחי כאמא - גם ברמה שלך וגם ברמה של המשפחה שתהיה לך
 

מרגנית2

New member
גם לי היתה רק אמא

היינו מאד קרובות. אבל עכשיו היא איננה. ויש לי את שני הילדים שלי וזהו.
מנסה ליצור קשרים עם חברות לאורך זמן. זה עוזר לי.
עכשיו פגשתי חברה שהיתה איתי בשתי הלידות... חברה מאד קרובה.

לא ראיתי אותה הרבה זמן. היא עברה דירה. ובכל זאת המפגש היה טוב לי.

ביום ראשון אפגוש בן דוד רחוק שבא מסידני לבקר..

ככה זה כשאין משפחה. יש לי גם אחות. אין לי קשר איתה.
 
יש לי משפחה מקסימה, תודה לאל

אבל כולם גרים רחוק, כך שבחיי היום יום אני והילדונת לבד,
ואין לי עזרה בכלל. מסתדרים.
&nbsp
לגבי בדיקות - אמא שלי באה איתי לשאיבות ואחר כך למי שפיר,
לכל שאר הבדיקות הלכתי לבד. אני מכירה חברות שהלכו לשאיבות לבד.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp
 
מוכר. אמא יחידנית לילד בגליל

אחרי כמה שנים של התבאסות החלטתי לעשות. יזמתי הקמת קבוצת יחידניות בעירי מתוכה התחברתי עמוקות למספר נשים שהפכו חברות.
בנוסף הצטרפתי לקבוצת אימהות חד הוריות שהפכה לשבט שלי סוג של משפחה גדולה. מה שרוצה להגיד שקשרי דם זה לא הכול לדעתי הורי לא בחיים אך יש לי שני אחים וכשיש צורך לסיוע מי שעוזר בסופו של דבר אלה חברותי החד הוריות מהשבט שלי...לפתוח אזניים ולהסכים להצטרף. שיהיה בהצלחה
 

spirl2

New member
תודה רבה רבה לכולכן

כמה עזרתן לי להרגיש נורמלית ועם המון תקווה שזה יותר אפשרי מאפשרי.
 
למעלה