יש כאן מישהו מסידני?...

• פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
but where?

I lived in Bondi and I miss it like hell. Do you live there? Do you know people in BEITH-HABBAD? What do you do? How old? Tell me everything.

Gefen

New member
לא, ממש לא... ../images/Emo13.gif

גם מי שאין לו מקלדת בעברית רואה את העברית, אחרת...איך היה מצליח לקרוא את הפורום?
וזו הסיבה, שכשאני כותבת מיילים באנגלית (בלית ברירה לפעמים..) אני תמיד מציינת שאפשר לענות לי בעברית, אחרת הצד השני מתאמץ קצת מעבר לדרוש (במקרה הטוב), או שובר את השיניים (במקרה הפחות טוב). ולכל מי שאין לו עברית כדאי שתדעו - יש אפשרות לכתוב פה בעברית במקלדת הוירטואלית (ס'תכלו למטה יש לינק "עברית").. אומנם לא כל כך נוח אבל עובד ...טוב לשימוש אם מאוד רוצים לאמר משהו שעובר כמו שצריך רק בעברית...
גפן

anyanka1

New member
so many questions...

I live in the north shore (much nicer than Bondi to my opinion) I have no contact with BEITH-HABBAD. I am 27 and in the IT industry You don't need to write back in English, for me it is easier since I have only English letters on my keyboard and it is a hassle (and slow) to write in Hebrew. What about you? do tell

Eil

New member
ובכן...

אני בת 20, הייתי שנה שעברה בסידני והתאהבתי בה נואשות. היא התאימה לי במיוחד כי אני לא אוהבת יותר מדי "טבע", "ג'ונגלים" ו"הרים", אבל אני גם שונאת מקומות יותר מדי עירוניים וחייבת מרחבים, פארקים, נמלים וחופים. סידני סיפקה את כל אלה במידה הנכונה ותפסה אותי חזק. בנוסף גם היה לי חלום ספציפי לגבי סידני שהגשמתי בענק. ה-North shore - אני מנסה להיזכר באיזה צד של הנמל זה. זה בצד השני של בית האופרה, נכון? הייתי שם רק ב-Hunters hill החמודה. מה זה IT INDUSTRY? ואיך עכשיו בסידני? -מבחינת מז"א וכדומה. והאם אי-פעם היית בבית חב"ד? בברביקיו שלהם או בסעודת שבת? אפילו פעם אחת? לכמה זמן באת לאוסטרליה?

anyanka1

New member
I had the same crash...

When I was about 20 I came here first as a tourist and totally feel in love! I decided I want to come back and live my life here. So... I applied for a visa, got it and came with my husband; I believe we are here for a long time. Indeed, the North shore is on the other side of the Opera house. IT industry is a general name for computers and its related issues. I've been to Beit Habad the previous time I was here but not this time. Sydney is great! Beautiful through all seasons! Lots of events going on. What was your dream?

Eil

New member
חלום טיפשי אבל...

לתינוקת בת 20 זו היתה החוויה הגדולה בחייה. כשהייתי קטנה ראיתי סדרת טלוויזיה אוסטרלית לנוער (מד"ב) והתקשרתי אליה מאוד. לדמויות בעיקר, אבל גם רציתי לראות איפה המקומות שבהם הם גרו והסתובבו. בשנים האחרונות קניתי את קלטות הסדרה מהאולפנים באוסטרליה והתחלתי לצפות בהן ולהיזכר בסדרה וכל הילדות שלי עברה לנגד עיניי. התחלתי להשתעשע ברעיון של לנסוע לאוסטרליה, לבקר בלוקיישנים ואולי לפגוש את צוות ההפקה. פתאום גיליתי שיש לי מספיק כסף בחסכונות, נכנס לי ג'וק ומצאתי את עצמי על מטוס. החלום הקטן התגשם בענק: מצאתי את האולפנים, והם היפנו אותי לבמאי של הסידרה. נפגשתי איתו - כולם שם כאלה חמודים וששים לעזור! - סיפר לי על עשיית הסידרה ומאחרי הקלעים. הוא הפנה אותי לתסריטאי הסדרה - איש מקסים ומתוק בשם ג'ון תומפסון, ששמח לפגוש אותי, בירר את כל מיקומי הלוקיישנים עם מעצב הסדרה ולקח אותי לסיור בכולם. בנוסף הוא והאולפנים נתנו לי מתנות - קלטת מאחורי הקלעים, הספרים שכתב תומפסון ועל פיהם נוצרה הסדרה, פוסטרים וכו'. אורגנה לי גם פגישה עם אחד השחקנים שלא יצאה לפועל. זה חלום טיפשי וקטן אבל שהוליד חוויה עצומה ומדהימה. נהניתי מכל רגע ואני משתעשעת בזכרונות עד היום. האוסטרלים היו מדהימים וכולם עזרו לי בגדול כאילו אני הבן-אדם הכי חשוב בעולם. תומפסון נתן לי כתובת של בית-אחוזה מהסדרה, שגרו בה אנשים, וחשבתי שהעשירים שגרים שם לא ירשו לי להיכנס, אבל הם אירחו אותי בביתם ועשו לי סיור בבית והיו מתוקים. וזה בכלל בית פרטי לכל דבר. אח....

anyanka1

New member
דווקא מקסים ../images/Emo6.gif ../images/Emo153.gif

Out of curiosity, what was the name of the TV series? I think it is great to follow your dreams! You start with the small ones and go on to the big major ones. After all, without chasing our dreams life would be so boring... Where about in Sydney were you? And where was the big estate? Are you planing on coming back?

Eil

New member
תודה!

זו סדרה די ישנה,מ-1990, זה לא יגיד לך שום-דבר. בסידני גרתי בבונדי, שם המליצו לי ואמרו שזה הכי נוח ליהודים דתיים, וזה אכן היה נוח מאוד. אבל ביקרתי הרבה בNorth shore, שם האולפנים (בלינדפילד) ובית-האחוזה הסנטימנטלי שלי (ב-Hunters-hill). אבל היה לי הרבה יותר נוח לגור בבונדי, בגלל בית חב"ד ובתי הכנסת, ובעיקר כי אהבתי ללכת ברגל לבית האופרה ולגנים הבוטניים המקסימים. בדיעבד הצעד הסתבר כנכון גם מבחינת זה שתסריטאי הסדרה, זה שהכירו לי ושלקח אותי לסיורים והכל, גר גם כן בבונדי. אני משתגעת לחזור, בעיקר בגלל הזכרונות אבל גם בגלל שמאוד אהבתי לגור שם. אבל יש לי עכשיו לימודים של שלוש שנים, ואח"כ אני מחוייבת לעסוק בהוראה שלוש שנים, כך שרק בעוד שש שנים אוכל לחזור, אא"כ אני ארשה לעצמי גיחה קטנה לשם, מה שלא נראה לי כי כבר למדתי את הלקח: חודשיים זה בהחלט לא מספיק. איפה אתם גרים בדיוק? כלומר, באיזה Suburb? (אגב, יש מילה בעברית ל-Suburb?)

anyanka1

New member
Hi Eli

It also took me quite a while until we came (4 years of studies and another two working) and it is better to come back with a profession, also easier to get the visa. We live a bit north of North Sydney. Suburb=פרבר

למעלה