יש כאן מישהו עם רקע בפיזיקה?

Click07

New member
יש כאן מישהו עם רקע בפיזיקה?

יש לי שאלה ספציפית על פעולה/תגובה רקטית בחלל החיצון.

Click07

New member
טוב, הנה השאלה:

נניח קופסה הנמצאת בחלל ומחולקת לשני חלקים, בחלק מס' 1 יש מנוע ההופך מים לקיטור הנפלט בלחץ דרך צינור המוביל לחלק מס' 2, שם הקיטור מתקרר והופך למים הנשאבים ומוזרמים חזרה לחלק מס' 1.
(הערה: תחשבו על מנוע גרעיני, כמו של צוללת גרעינית, שאינו צורך חמצן ובכל מקרה מה שהוא מייצר זה קיטור, אם 'הפטנט' הזה עובד יש לנו חללית עם כוח דחף כמעט בלתי מוגבל)
זאת הנעה רקטית רגילה שתגרום לקופסה לנוע לכיוון נגדי לפליטה, אפילו שהפליטה נעשית לתוך גוף 'החללית' עצמה ולא מחוצה לה. האם אני טועה?

dude101

New member
אני ממש לא פיזיקאי, אבל...

זה נשמע לי כמו כשהברון מינכאוזן הצליח להוציא את עצמו מהביצה ע"י משיכה בשיער שלו.
מצד אחד, יש לך כח דחף מהצינור. מצד שני, הכח היוצא פועל על הקיר החיצוני, שבתורו מתפקד כמו מפרש לכיוון הנגדי (גם אם הקיר החיצוני מאוד רחוק, יש לך כח מאוד קטן לכל מטר רבוע והמון מטרים רבועים. אנרגיה הרי לא נעלמת).
הלינק הזה אולי יעזור:
http://physics.stackexchange.com/questions/135548/blowing-your-own-sail
&nbsp
אשמח אם תעדכן עם התשובה הנכונה, אם תמצא אותה במקום אחר.

Click07

New member
כן, חשבתי על זה.

זה לא דומה לדוגמה של הברון, שם זה בניגוד לחוק התנועה השלישי של ניוטון.

ולא, הקיטור לא מגיע לקיר 'האחורי', הוא יכול להיות רחוק מספיק כדי שהקיטור יתקרר (הלו, זה החלל החיצון מעבר לקיר) ויתכווץ ויהפוך למים, שאותם ניתן לשאוב. האנרגיה כאן באמת לא נעלמת אבל הקירור מעביר אותה אל מחוץ למערכת.

אם אמצא מידע נוסף אעדכן כאן, תודה על הקישור.

מיכאל ג

New member
אתה טועה, כמובן

אין תנועה לשום כיוון בלי משהו שנע לכיוון אחר. עניין של תנע.
הטמפרטורה של הקיטור או המים לא משנה כלום. כל מה שחשוב זה אטומים נעים לכיוון מסוים. אז אטומי המים (בצורת גז) נפלטים בלחץ דרך צינור וכתוצאה מכך החללית נעה לכיוון אחד... ואז נתקלים בקיר של חלק מספר שתיים וכל התנע שהרווחת מלזרוק אותם לכיוון אחד פועל עכשיו על אותו הקיר ומנסה להזיז אותו לכיוון ההפוך. התוצאה סה"כ: אפס מאופס.

clouds11

New member
יש כאן חוסר הבנה לגבי המושגים של קור וחום

חום נקבע לפי תנועה רנדומלית של החלקיקים
כאשר חלקיקי הקיטור יגיעו לתא השני "הקור" של החלל לא יעצור אותם
כדי לעצור את הקיטור תצטרך לשים תחתית בתא השני כך שיווצר כוח מנוגד
והחללית לא תטוס.
כמו שנאמר לך לא ניתן ליצור פרפטום מובילה
יש ספר חדש על כל מה שכרוך בטיסה בחלל וזה כולל הסברים על הנעה רקטית
הספר מצויין משום שהוא מלווה בתמונות מרהיבות על כל הבעיות הכרוכות בטיסה בחלל כולל כל המיזמים העתידיים עם דגש על המיזמים של ישראל

Click07

New member
אולי אתה צודק בקשר לתנועת החלקיקים והכוח המנוגד.

יש רק בעיה אחת עם זה - החלקיקים נפלטים כקיטור בנפח ובלחץ שיוצרים דחף מסוים, אבל כאשר הם מגיעים ל-'תחתית' הם לאחר איבוד אנרגיה לחלל, הפרש האנרגיה הזאת הוא כוח הדחף.

בכל מקרה בהגדרה זה לא פרפטום מובילה, שהיא מערכת שאמורה לפעול לנצח בלי תוספת אנרגיה מבחוץ, כאן זאת מערכת שמייצרת בעצמה חום מחומר דלק (גרעיני במקרה הזה) ומאבדת אותו בהמשך.

Click07

New member
טוב, לסגירה כלשהי של הנושא:

קיבלתי די הרבה תגובות שטוענות כי:
1. החללית תתחמם/תישבר/תתפרק מפגיעת סילון הקיטור.
2. שאיבת המים קדימה שווה לפליטת הקיטור לאחור.

טוב, כל עוד אני לא צריך לדחוף חללית עד למארס ממש לא איכפת לי איזה מנוע יזיז אותה לשם.

pazro

New member
נראה לי שיש לך טעות בסיסית בהבנת מנועים רקטים

אתה מתייחס ל"חום" הקיטור כאנרגיה נצרכת, אך לא כך המצב.
מה שמשפיע על הנעת הרקטה היא המהירות והמסה הנזרקים החוצה. לחלוטין לא משנה מה הטמפרטורה של אותה מסה.
קילו ברזל, קילו קיטור או קילו מים הנזרקים באותה מהירות (כשלמעשה התאוצה שלהם בתוך החללית היא החשובה) מהחללית יניעו אותה בדיוק באותה צורה.

ולכן קילו מסה (קיטור) הנזרק מחלק 1 לחלק 2 חייב לעצור (גם אם הפך למים). כך שבסופו של יום אתה לא מרוויח כאן שום תאוצה.

למעלה