יש כאן מישהו שהתראיין ברמדור?

יש כאן מישהו שהתראיין ברמדור?

מאד מעניין אותי לדעת אם יש כאן מובטל, שרואיין בחצי שנה האחרונה בחברת רמדור לתפקיד DBA SQL Server. אני התראיינתי שם, והיחס שקיבלתי היה נוראי. הייתי רוצה פשוט לדעת אם יש עוד כמה שקבלו את אותו יחס, או האם זכיתי לייחס מיוחד. עניתי למודעה בJobNet וקיבלתי זימון לראיון. הראיון הראשון עבר בהצלחה. המראיין מאד התלהב מהנסיון שלי ומהידע שלי. קיבלתי מספר שאלות בנושאי SQL והתבקשתי לפתור אותם בבית ולשלוח להם את התשובות בדואר אלקטרוני. עוד באותו יום הם קיבלו את התשובות. לאחר מספר ימים זומנתי לראיון נוסף. שוב פעם היתה התלהבות ממני והתבקשתי לא לחתום בחברה אחרת כי הם רוצים אותי וזה רק עניין של זמן ובייוקרטיה. לאחר מספר ימים זומנתי לראיון שלישי. עוד פעם המראינים הראו התלהבות. לאחר מכן דיברתי עם הממליצים שלי, שאמרו שהם קיבלו עלי טלפונים מרמדור. מאחר שלא הסתרתי מרמדור את העובדה שיש לי מגעים אם עוד 2 חברות (ושאני מעדיף את רמדור על 2 החברות הנוספות), קיבלתי מידי מספר ימים טלפון מאחד המראינים שלי, שבירר שאני עדיין לא סגרתי בחברה אחרת וחזר על הפזמון שהם מאד רוצים שאני יעבוד אצלם, וזה יסודר בתוך מספר ימים. בכל שיחה כזאת גם התבקשתי לא לחתום בחברה אחרת. תמיד היה תירוץ נחמד, שהמנהל שצריך לחתום אל האישורים חולה או שהוא בחו"ל ולכן זה טיפה מתעכב, אבל התפקיד שלי. לאחר שבועיים עם שיחות טלפון מיוזמתם הם נעלמו לי. לאחר שבוע שלא שמעתי מהם, הרמתי אליהם טלפון ונאמר לי שוב, שאין לי מה לדאוג. הם החליטו לקחת אותי והם ייצרו איתי קשר בימים הקרובים. מאז מעולם לא שמעתי מהם. הייתי יכול לקבל את העובדה, שמישהו אחר נבחר, אבל המודעה שלהם מתפרסמת מאז באופן קבוע בJobNet בערך כל שלושה שבועות (כלומר הם כניראה לא לקחו מועמד אחר). גם אם הם בחרו מועמד אחר, או סתם החליטו לא לקבל אותי לעבודה (דרך אגב אין לי ויכוח, שהחלטה כזאת היא החלטה לגיטימית) הייתי מצפה מהם להרים טלפון ולהגיד לי שהמשרה כבר לא רלוונטית. בסופו של דבר חתמתי בחברה אחרת ולא נשארתי מובטל, אבל מאד קשה לי להתגבר על ייחס כזה. אני מקווה, שזו לא התנהגות רגילה שלהם, אבל בכל מקרה, כדאי שמי שמתראיין אצלם, יכיר את הסיפור הזה. מתוך סקרנות הייתי גם רוצה לדעת על נסיון של מובטלים אחרים, שהתראינו ברמדור בחצי שנה האחרונה.

cganir

New member
היחס המרגיז הזה הוא לא רק אצלם.

משום מה, מעסיקים היום נוטים להתיחס למועמדים שלהם (בדרך כלל מובטלים) כאל זבל שניתן למצוא מאות כמוהו ברחוב. הם מנצלים את העובדה שעל כל משרה מוצעם, קופצים מאות מועמדים, ולכן הם לא טורחים לזכור שאנחנו בעצם בני אדם, שזוכרים טוב טוב איך מתיחסים אלינו. יבוא יום, ונוכל להתנקם. השוק רק צריך להתאושש... רק טיפה.. אוף ! אני גם צריך עבודה

נכון, גם אני שמעתי את זה

מכרה שלי התראיינה למנכ"לות עיריה כלשהי בצפון. היא חיכתה שם שעתיים וחצי לפני שבכלל התייחסו אליה וגם אז היחס היה ממש מחפיר וחבר´ה- מנכ"לות עיריה- רבק! לאן הגענו??

../images/Emo9.gifזה הכל בגישה

אמנם אני לא מובטל ואני אפילו מעסיק שבזמן האחרון קלט לא מעט עובדים חדשים למרות שלא היו מנוסים הם קיבלו ליווי והדרכה באופן יסודי. הכל תלוי במה אתם משדרים. ולהסביר את עצמי: אדם שבא אלי לבקש עבודה עם עודף ביטחון עצמי וחושב שהוא יודע הכל אני לא יקח אותו מראש לעבודה, ולא משנה כמה נחמד הוא או כמה נסיון יש לו בתחום,מכיוון שאני יודע שלא אוכל ללמד אותו כלום. מצד שני כשאדם מפגין חוסר ביטחון מוחלט, ויש לו ידע רב אני אקח אותו לעבוד מכיוון שאני יודע שאוכל ללמד אותו בהצלחה את המקצוע ואת העבודה. אבל מה שהכי קובע זה הגישה של אותו אדם. אם הוא מפגין גישה חיובית הוא יקבל זאת בחזרה, אם הגישה היא שלילית זה גם מה שהוא יקבל בחזרה. אתם חייבים להבין שבמצב השוק היום, מעסיקים רבים בוחרים וממיינים את העובדים יותר בקפידה בזכות העובדה שיש יותר ביקוש מהיצע. בסה"כ אני כמעסיק מרוצה מהמצב מכיוון שהעסקים שלי פורחים גם בארץ וגם בחו"ל ובנוסף אני גם יכול למיין יותר בקפידה את העובדים בחברה שלי. שבוע טוב.

אני לא חושב, שהנקודה שלי הובנה

אין לי ספק, שלא חייבים לקבל אותי לעבודה. מאד לגיטימי להגיע להחלטה, שאני לא מתאים לעבודה. הנקודה היא, שברמדור נאמר לי במפורש, שרוצים אותי. התקשרו אלי מידי פעם כדי לוודא שאני לא חתמתי בינתיים חוזה עם חברה אחרת. משכו אותי מספר שבועות עם סיפורים שונים (מנהל חולה, מנהל בחו"ל וכד´), ותמיד בקשו ממני להמתין בסבלנות למנהל המיסתורי. בנוסף בקשו ממני להודיע להם ברגע, שמקום אחר מקבל אותי לעבודה, כדי לתת להם הזדמנות בכל זאת להחתים אותי על חוזה עבודה. אם הם היו מחליטים לקחת בן אדם אחר, שלדעתם יותר מתאים ממני, זה היה מקובל עלי לחלוטין (למרות, שבשלב כזה שכבר נאמר לי, שהתקבלתי, אני מצפה לקבל הודעה, שזה כבר לא רלוונטי), אבל אפילו זה לא קרה. מסיבות לא ידועות, הם נעלמו לי, והמשיכו את החיפוש אחר עובד. בסך הכל רמדור היא לא החברה היחידה, שלא קיבלה אותי לעבודה. רמדור היא גם לא החברה היחידה שהיגעתי לשלבים גבוהים במיון עם הידיעה, שהסיכוי שלי גבוה. אבל את היחס, שקיבלתי ברמדור לא קיבלתי בחברה אחרת. אני לא כועס על חברות אחרות, שהחליטו לא לקבל אותי לעבודה (כמו שכבר אמרתי זו החלטה מאד לגיטימית). אני כועס רק על חברת רמדור, שמבחינתי הוליכה אותי שולל, והמנהלים שלה פשוט שיקרו לי ללא היסוס.

כנראה שלא למדת את הלקח

שלא תבין אותי לא נכון אבל אני יודע בדיוק מה הם עשו ברמדור ואני גם מצליח להבין למה הם עשו את זה. הם פשוט שומרים לעצמם אופציה לטובים ביותר(לדעתם) כאשר אתה תהיה אחד מהם ברגע שתלך לחברה אחרת. אני אמנם לא עושה את זה בעסק שלי, זה לא אתי ולא נהוג אך אני בהחלט מבין למה הם עשו את זה. תרשה לי לעוץ לך עצה, זכותך להתעלם או ללמוד ממנה: נניח והיית מודיע להם שאתה נכנס לעבוד בחברה אחרת (גם אם הדבר לא היה נכון), אני בטוח ביותר מ 95% שהם היו מזמנים אותך מייד לראיון שבו יסגרו איתך על החוזה שלך עם כל התנאים. בעצם מה שאני אומר הוא שאם הם היו יודעים שאתה לא מחכה להם, אז היה סיכוי גדול מאד שהם כבר היו מתקשרים אליך בכדי לסגור את הפרטים הקטנים ומתי תתחלי לעבוד. אך מכיוון ולא עשית כך, והם ידעו שאתה יושב בבית ומחכה להם הם לא מיהרו ללכת איתך והמשיכו לחפש מישהו שאולי לדעתם הוא יותר טוב ממך. והמסקנה: לעולם אל תחכה שדברים יקרו! גרום להם לקרות! עשה שיבואו אליך ולא אתה אליהם. תן להם להבין שהם צריכים אותך ולא אתה אותם. וזה למה שאני אומר שהכל בגישה, מי שחי בגישה שדברים יקרו, של חשיבה מסוג "שב ואל תעשה זה כבר יקרה לבד" טועה ובגדול. אני אמנם צעיר יחסית אבל הספקתי לצבור נסיון שלאנשים פי שניים מגילי לא יהיה בחיים, מכיוון שאני מעיז ומנסה, והעיקר הוא:אני עושה! אני גורם לדברים לקרות, אני מושך אלי את הלקוחות והעובדים הטובים ביותר בשוק, אני גם מוכן לשלם להם את המחיר שלהם, והכל פונקציה של גישה לחיים. מכיוון ששיניתי את הגישה שלי לחיים לפני זמן לא רב, הצלחתי בזמן קצר ביותר לבנות עסק בינלאומי מבוסס היטב שעדיין קולט את מיטב האנשים. מקווה שתקבל את הערותי והארותי בהבנה. בהצלחה לך.

אני מקבל את ההערות בהבנה, אבל

אני לא מסכים עם ההערות. יש מספר דברים, שאני פשוט לא יכול לקבל או להבין. אם הם רוצים לבחור את המועמד הטוב ביותר, למה הם צריכים לחכות, שמישהו אחר יבחר אותו? הם לא סומכים על עצמם? הם הרי לא מכירים את מי שמחליט לשכור אותי או מועמד אחר שלהם. אולי לקחו אותי על סמך קשרים אישיים ולא על סמך קישורים מקצועיים? בנוסף על תשכח שמאז, שדיברתי איתם בפעם הראשונה עד היום כבר עברה מעל חצי שנה. במהלך החצי שנה, אין להם DBA. אם הם הגיעו כבר למסקנה, שהם צריכים DBA, אז למה לעכב את כל התהליך? הערה אחרונה - הם ידעו טוב מאד, שאני נמצא בתהליכים עם עוד 2 מקומות. כל מקום, שבו התראיינתי שאל אותי אם אני בתהליכים עם מקומות נוספים. בכל מקום אמרתי את האמת. כאשר נשאלתי איך אני בוחר, עניתי, שאני חותם אצל הראשון, שמציע לי חוזה, כי אני לא רוצה להישאר בלי כלום (כלומר אני לא יכול להגיד לא למי שנותן לי עבודה, כי מקום אחר אולי יקבל אותי). זאת דרך אגב הסיבה, שהם התקשרו אלי כדי לוודא, שעדיין לא חתמתי בחברה אחרת. שאלה נוספת, שלא קשורה לנושא, אבל מעניינת אותי (אם אתה מוכן לענות עליה) - איזה עסק הקמת? בכמה זמן הקמת אותו?

את השאלות האלה

חוץ מהאחרונה אתה בהחלט צריך לשאול אותם ולא אותי, כי ההחלה פה היא שלהם. לגבי ה DBA כנראה שהם לא היו כל לחוצים על זה בכדי להעסיק מישהו בזה, לכן הם גם לא לקחו אף אחד לתפקיד. ושוב אני לא רוצה לפגוע אבל... עצם הענין שתשב פה ותהיה מתוסכל לא יביא אותך אל הפתרון ואל התשובות לשאלות האלה. לך אל הפתרון שוב זה ענין של גישה, יש כאלה שאומרים: "דפקו אותי, אכלתי אותה.." ויש אחרים שאומרים:" אז לא הלך איתם, מה עושים הלאה?" כמו שאת רואה זה הכל בגישה. ולגבי העסק שלי: תיאלץ לסלוח לי מכיוון שאין לי שום כוונה לכתוב פה במה אני עוסק מסיהות שונות אבל בעיקר מהסיבה שזה יראה כפירסום לכמה וכמה אנשים מאד לא ידידותיים בפורום הזה. לצערי,בגלל אותם אנשים, ההזדמנות שאני יכול להציע להרבה אנשים טובים כמוך נמנעת ממני.

למעלה