יש כאן מישהו שלא חושב

יש כאן מישהו שלא חושב

שילדים זה טעות או דבר שלילי (כמו שאיימי אמרה פחות או יותר) ופשוט נראה קשה לכם מדי? כי אני צריכה קצת להתייעץ אתכם אם כן. יש לי ילד בן 17 חודש ואני מאד אוהבת אותו ושמחה שהוא קיים. אבל עובר עלי משהו לא קל. בגדול, אני מרגישה שההורות מכבידה עלי, ושקשה לי אפילו המחשבה שאני אמא. אני מרגישה שכבר יש דברים שלא אוכל לעשות לעולם ושההורות שינתה את כל חיי. יש לציין שנכנסתי להריון מרצון, כן, אבל גם מלחץ - של בעלי, של המשפחה, ואפילו מעצמי - כאילו מה לא בסדר איתי שאני לא רוצה ילד?? (אתן כבר יודעות מה זה הלחץ הזה). לא שאני מתחרטת ולא אהבתי את הגישה שאם יש קושי בהורות זה אומר שאותה אשה עשתה טעות איומה ושהילד שלה מסכן. זה ממש כאב לי לשמוע. אבל, אני לא יכולה לבטא את מה שעובר עלי לאף אחד - לא לבעלי, לא למשפחה, אפילו לא לחברים. הם היו מסתכלים על זה כ"כפויית טובה" והיו מזדעזעים מזה שאני בכלל מתחברת למשהו כאן בפורום "נשים שלא רוצות ילדים." אבל אני בפירוש מתחברת. כבר יש עלי לחץ להביא עוד ילד, ואני לא יודעת איך ומתי ארצה עוד אחד (אם בכלל). אני לא רואה ילדים כדבר שלילי או טעות, אבל בפירוש קשה לי. יש צד אחד בי שמתרגש מכל דבר שהילד שלי עושה ומתכתב בפורומים הקשורים להורות ונהנה מהילד עצמו (טוב, כמובן, אני אוהבת אותו בכל זאת!). אבל יש גם צד בי שממש מתוסכל ומרגיש רע שאולי אני יותר מדי עצלנית או אגואיסטית (אני מדברת רק על עצמי) לתת כל כולי לילד. כל העתיד שלי, כל ההחלטות שלי - הכל. כייף לכן שכבר ידעתם מה זה הורות לפני ובחרתם לא לעשות. אני בפירוש לא ידעתי מה מצפה לי. דמיינתי תינוק חמוד עם פולקעס ולחיים. לא דימיינתי לידה נוראית, תינוק צורח, כל היום החלפות חיתולים ובכלל כל זמני מוקדש לילד. אני מרגישה רגשי-אשם שאני אפילו כותבת את כל זה, כאילו זה אומר שאני מזלזלת ב
הזאת שקיבלתי - ואני לא!! אבל אם יש עוד מישהו/מישהי שעבר משהו דומה, אשמח לשמוע איך היה אצלכם והאם זה השתפר או השתנה. יש לציין שאני לא מדברת רק על קושי לגדל תינוק - אלא על כל ההורות בכלל. ז"א שאני יודעת שלא משנה לאן אלך ומה אעשה בחיים אצטרך קודם כל להתחשב שקטן שלי ולהיות "אמא". נגמרה הספונטניות והילדות (שלי). חוזרת ואומרת שאני לא מתחברת לאמירות של ילד זה טעות ושלילי - אבל אם יש מישהו שחושב שילד זה אחלה אבל לא לכל אחד, אשמח לשמוע את דעתכם.
מראש! ומקווה שלא כולכם באמת מרגישים שהפורום הזה זה רק למי שלא ילד מעולם, כי גם אלו שילדו יכולות לעבור בדיוק אותם דברים וגם לא לרצות עוד ילדים... תודה! (ובטח כולכם ישנים, אני בקנדה - אצלי עוד ערב!)

QueenOfMagic

New member
אני יכולה לכתוב לך רק ממה שאני רואה

הכוונה מה שאני רואה אצל אחיותיי.. יש לי אחות עם 3 ילדות מתוקות.. (הן גדולות מספיק כדי שאחבב אותן). ולפעמים כל כך קשה לה שרואים את המצוקה על פניה. אני חושבת באופן אישי שאולי כדאי שתתיעצי עם אדם שהוא מיקצועי בנוגע להבאת עוד ילד לעולם. אישית אם היה לי ילד והייתי רואה שזה קשה לי מדי ועוד היו לוחצים עליי להביא ילד נוסף הייתי אומרת "פוס" למשחק ואומרת לעצמי ככה. להתחרט על הבאת הילד הנוכחי לעולם זה לא רלוונטי...אך לא להביא ילד נוסף רלוונטי מאוד. דברי עם בעלך ותתחילי להגיד לו מה את מרגישה...אם לא תדברי תמצאי את עצמך במצוקה קשה מדי ואני לא אוהבת להגיד את זה אבל מצוקות מביאות אנשים לעשות דברים נואשים...הרי את עלולה לחבל בנישואים שלך ולהיות עויינת כלפיי בעלך.. או לעשות דבר אחר שיקפיץ דווקא את אלה שאוהבים אותך. לפי מה שאני יודעת..זה שאם יש ספק..אל תעשי ילד..

../images/Emo51.gif האמת היא, שהרקע בטח רלוונטי

בדיוק דיברתי עם חברה (בזמן שישנתם
) והיגענו ל
של מה באמת כ"כ קשה לי. בגדול, עברנו לחו"ל לפני כ-3 חודשים (אפילו לא) ואני פשוט נורא בדיכאון. לפעמים לא בא לי לצאת מהמטה שלא נדבר על פיג'מה. ובגלל הילד שלי, אינני יכולה להיות אנוכית ולא לתפקד (אולי זה דבר טוב, בעצם?) ובגדול זה שאני צריכה לתפקד ולטפל בו מאד מכביד עלי. חשבתי אחורנית וכשהייתי בארץ (קודם כל גרתי במקום עם עוד המון אמהות לתינוקות, וגם היה מקובל לקחת אותו לכל מקום - ז"א עדיין היו לי "חיים") לא הירגשתי ככה "חנוקה". כאן פתאום אני מרגישה את כל האחריות והלחץ - כי אני לא במיטבי. לא בא לי לתפקד. לא בא לי לטפל באף אחד. לכן גם נורא קשה לי לראות קדימה. אין על מה לדבר על עוד ילד. אני לא אכנע ללחץ ואעשה את זה אם/כשאני ארגיש מוכנה. בכל מקרה, תודה. עשיתי קצת סלט כאן בכל, אבל לדעתי פשוט הכל נראה לי שחור כרגע.

XUXA141

New member
17 חודש וכבר לוחצים? שיוו....

ואגב, זכותך להיות עצלנית, זכותך להיות אגואיסטית, זכותך לעשות מה שאת רוצה ולא לעשות מה שאת לא רוצה. הבעיה היא הדימוי שמשדרים לנשים מילדות, שילדים זה שמחה, שהם תמיד נחמדים, תמיד חביבים, בלונדינים כחולי עינים, בחיים לא חולים, נרדמים כמלאכים בשבע בערב, וכו'. יש המון קורסים של "לפני לידה" ואף אחד לא מספר את האמת... מה אחרי? נוסף לכך הלחץ כל כך גדול שאף אחד לא מעיז להודות שזה לפעמים קשה ומתיש ומתסכל ומעצבן. מקסימום כותבים את זה כסאטירה בעיתוני נשים.

הבן שלי באמת כחול עיניים ../images/Emo8.gif

ושוב, לדעתי ההודעה שלך היא לא אלי בכלל. כי בהודעות שקיבלתי בתגובה לשאלתי - גם כאן וגם במסרים - היה תמיכה והבנה וקצת ניסיון לעזור לי. את כאן ניצלת את שאלתי שוב "לכעוס" בכלל על כל החברה הלוחצת. אוקיי, היבנתי אותך שזה מכעיס. אבל היה כאן משהו מופנה אלי כדי טיפה לעזור לי?? אמרתי - אני לא מתחברת לאמירות שילד זה שלילי וטעות (והרמז שם היה שתגובות כאלו ממש לא יועילו לי). אני פשוט מבקשת ממי שעבר משהו דומה (כמו מישהי מקסימה שכתבה לי במסר - תודה!!) יוכל אולי לתת לי עצות להתמודדות - לא ראיתי אצלך שום עצות או הבנה בכלל למצבי. ואגיד שוב, את מצפה להבנה לבחירתך. אבל את לא מבינה בחירה של אף אחת אחרת. את מצפה שיכבדו את החלטתך לא להביא יותר ילדים לעולם, אבל את לא מכבדת בחירתם של אנשים כן להביא ילדים.

עדכונונת,

אתמול (בעקבות כמה המלצות שקיבלתי כאן) העלתי את הנושא בפני בעלי. והמצחיק הוא, שמסתבר שהוא כבר ידע מה עובר עלי. הוא אמר שהוא אוהב אותי, נקודה. שמה שיהיה בעתיד - עוד ילד או לא, זה כבר לא רלוונטי - לא בגלל זה אנחנו ביחד. וכשאמרתי לו שלפעמים נורא קשה לי (ופחדתי קצת להגיד את זה כי אני לא מדברת על הטיפול בתינוק עצמו, אלא בכלל עצם היותי "אמא") הוא אפילו ענה שלפעמים גם לו! שלפעמים כשהתינוק בוכה באמצע הלילה, לא בא לו לקום! והוא חושב גם מדי פעם "יו, מה עשינו?"
אז, בקיצור, תודה על התמיכה, ואני מרגישה יותר רגועה שעכשיו יש לי קצת מרווח נשימה לחשוב טוב טוב מה אני רוצה ולצאת מה"דיכאון" בו אני נמצאת וכשאצא מזה כבר אולי אוכל לראות דברים אחרת. בכל מקרה, לפחות בעלי "איתי" והלחץ כבר לא יבוא ממנו. אז, תודה!

XUXA141

New member
אני רואה הרבה תמיכה בשורות כמו -

", זכותך להיות עצלנית, זכותך להיות אגואיסטית" שכתבתי בתגובתי הקודמת, והן נכתבו בשיא הרצינות! משום מה אנשים מצפים מנשים שיקריבו, שינמיכו את עצמן ושיבטלו את עצמן במשהו כמו "התנדבות חובה" והמשפט שלי בא להגיד בדיוק את זה - שזכותך לעשות מה שבראש שלך, או לא לעשות מה שלא בא לך!. ברגע שאת מכנה את עצמך כעצלנית את למעשה חושבת שאת לא בסדר כי את מעיזה לרצות דברים עבור עצמך. ואין בזה שום דבר רע.

אתן לך השוואה לא יפה

ואם היה לי כלב? ואני אחראית עליו. אבל לא בא לי לקחת אותו לטיול, לא בא לי להאכיל אותו, לא בא לי לטפל בו - זה לא בסדר נכון? אני מתכוונת שגיליתי על עצמי תכונות (כמו עצלנות) שאולי אם הייתי "לבד" היה בסדר אבל בתור אמא, מה לעשות זה שלילי אם זה מפריע בטיפול של הילד (שאני משתדלת שלא ומזלי שבעלי כ"כ מעורב בגידול). בגדול, תודה על ההבנה בתכונות ה"רעות" אצלי, אבל התכוונתי לתמיכה במצוקה הנפשית של איך להשלים אם היותי אמא למרות כל המגרעות שלי. ז"א אם הייתי כותבת שאין לי כוח לבעלי ואני מזלזלת בו כי אני אינוכית, לא נראה לי שהיית כותבת לי "אז מה? תתנהגי איך שבא לך" בגלל שלבן-זוג מצופה התנהגות נאותה. זה מה שהתכוונתי.

XUXA141

New member
אני הבנתי שה"עצלנות" שייכת ל..

למה את לא רוצה להביא ילד נוסף ועל כך אמרתי - זכותך. זכותך המלאה לעשות או לא לעשות. גם לגבי ילד נוכחי, את רק בן אדם. ובני אדם הם לא רובוטים שאמורים להיות האמא המושלמת 24 שעות. זה רק מסר חברתי שמנסים להטמיע בנשים. מותר בהחלט להתרגז, מותר בהחלט להעדיף לישון עוד קצת מאשר לרדת לגינה ומותר לחסל את העוגיה האחרונה בקופסא במקום לשמור אותה לילד. זה כל הרעיון - את לא רק אמא, את גם בן אדם.

וכמובן שיש לחץ "כבר" אחרי 17 ח'

ואפילו עוד הרבה לפני. "אל תחכי יותר מדי זמן." "אל תעשי הפרש יותר מדי גדול בין הילדים - זה לא בריא לילד." וכי מה הכי בריא לאמא?? מפעל ליצור ילדים?? חייבת לציין שהלחץ הזה הרבה יותר מורגש מהישראלים. חמותי האנגליה דווקא אמרה לי לקחת את הזמן ובכלל לא מעלה את הנושא (ואמא שלי הישראלית כבר אמרה לי שתבוא ל"לידה" - איזה לידה?? אני עוד לא בהריון בכלל!) כי במשפחה של בעלי באנגליה, לכל אחד יש מקסימום 2 ילדים. לא עושים "סריות" ולכן הם לא "לחוצים". בארץ, מצפים שתעשי ילד כל שנה כמעט. אבל יש לחץ בכל דבר. כשאני מעשנת צועקים עלי "איך את מעשנת ויש לך תינוק?" וכי מה הקשר?? מה אני מעשנת לו לפרצוף?? אני בכלל לא מעשנת לידו. כאילו מהרגע שאת אמא את חייבת להתמסר כל כולך לילד ולא להיות בן-אדם עצמאי יותר. טוב, זו הוצאת הקיטור שלי!!
עכשיו אצלכם יום ששי בערב, את בטח על החוף רוקדת סלסה, אז תעשי חיים.

אני בהחלט מרגישה כמוך

אחרי לידה אחת.חולה על הילד שלי,אני חושבת כמולכל אמא אין מקסים מילדיה, היתי רוצה שיהי לי עוד ילד אבל לכרגע זה כל כך קשה לי התפקיד החדש שקיבלתי"אמא" שלקח המון מחיי,כמו פנאי,קריירה וחו'.מאוד קשה ואין על מה לדבר בלהביא עוד ילד ,לפחות לכרגע...וכמובן המון לחץ...חמותי סבתא שלי ,שכנים,חברים וחו'...לא מתייחסת בכלל! אני זאת שמגדלת ת'צאציים,אף אחד מהם לא מתמודד איתם יום יום,ואני לא אתן לעצמי להתמוטת עם הבואו של עוד אחד...אגואיסטי? לחולוטין,אז מה??? אף אחד לא יפרנס לי אותם..אז חד משמעי אני אומרת לא מתאים ושיחשבו מה שברצונם.. יגידו תיפשה שיגידו,למה בלהביא עוד ילד יוסיף לי בשכל? לא חושבת. לגבי התקופה הקשה הזאת... נעבור גם את את זה הרי זו היא תקופה חולפת.התינוק שלי לא ישאר תינוק לנצח...מאוד מאמינה בכוחות עצמי..ומה חשבת שתינוקח יחליף לעצמו לבד?או שידע לדבר כשמשהו מציק לו במקום לבכות?החסר אונים הזה...יש לו משהו או מישהו שיכול להעניק יותר ממך? אז תני לו!תפנקי אותו! והקשיים יעברו עם הזמן..

mishel212

New member
סתם לעודד../images/Emo24.gif

אני גם מתגוררת בחו"ל וכשהגעתי הנה הייתי מאוד בודדה [חבר'ה וכאלה, שמאוד חסרו לי פה את יודעת... ישראלים....
]ומאוד רציתי וחיכיתי להכנס להריון וכשניכנסתי להריון חיכיתי כבר ללדת ובאמת זה הגיע וילדתי.. ההורים הגיעו , והיה שמייח אבל מה לעשות ולכל דבר טוב יש סוף?
[ככה אומרים לא?
] ואז ההורים חזרו לארץ ופה התחלתי תקופה קשה[בעיניי לפחות...] הייתי עצבנית ומתוסכלת ...
איזה מין אמא את? שאת כל הזמן בוכה ומתגעגעת וחושבת על עצמך ?ומה עם הבייבי הקטן שלך?
וכל הזמן הסתובבתי בין הלחץ ,הגעגועים, וחוסר החברה[הזמני כמובן...]לזה שאני לא מספיק אמא טובה...
מה אני אגיד לך? מתסכל !!!!!ואני מבינה אותך כי חוויתי את זה וכמו שאומרים:"אין חכם כבעל ניסיון"אבל אני יכולה להבטיח לך שזה חולף ואת תעשי חברים ולילד יהיו חברים ואת תמלאי לו והוא לך את העולם כי לדעתי אין דבר יותר מקסים מילד
שוב- אין מצב שאין תקופות קשות! אבל זה עובר, ואת יודעת מה? אני כותבת לך ונזכרת בתקופה ההיא וצוחקת
הזמן טס ו-א-י-ן כמוהם בעולם
ועוד משהו... את בכלל לא אנוכית במחשבה שלך, עצם המחשבה ,לדעתי ,מראה שאת אמא מקסימה
אז תני לך ולו קצת זמן ותראי שהכל יסתדר,בהצלחה

תודה לך! בגדול, נראה לי שבאמת

התקופה מאד קשה ומשפיעה, אבל אני גם מאד כנה ואמיתית - אני עצלנית ואני אנוכית ובשביל הילד שלי אני מתעלה על עצמי. ואגב, גם בשביל בעלי אני מתעלה על עצמי - אבל בעלי יכול "לדאוג לעצמו". גיליתי על עצמי המון דברים מאז הלידה ולא כולם טובים!!
אז, אני כן
בבן שלי - אין שאלה, אבל גם מאד קשה לי. לדעתי חלק גדול זה המעבר לחו"ל והבדידות, וחלק גדול זה באמת האופי שלי. לא אקצין ואומר שאני לא טיפוס מתאים להיות אמא (עובדה! אני בכל זאת כן נהנת מההורות ומטפלת בבן שלי טוב) אבל לא נראה לי שאעשה "הרבה" ילדים או שיהיה לי קל כמו הרבה בחורות אחרות. בכל מקרה, באמת תודה!

mishel212

New member
את מזכירה לי משפט ששמעתי בעבר...

מישהי חכמה אמרה:הכל יכולים לעשות בשבילי [לבשל,לנקות,ואפילו מטפלת לילדים..]אבל לעשות ילדים רק אני יכולה [לעצמי כמובן...
]ואני מסכימה! מותר לך להיות עצלנית[אז מה גם אני כזו...
]אח"כ את יכולה לקבל עזרה, להביא בייבי סיטר שתשמור לך נאמר שעתיים[או יותר..] בשביל לישון,לקרוא,לצאת מה שבא לך ...מותר לך להביא עוזרת .... אז מה זה לא בושה לקחת עזרה... !נראה לי שהיום ח-ל-ק [שלא יאכלו אותי פה!
]מהנשים שלא רוצות להביא ילדים זה בגלל שלא מעריכים מספיק את המקום של "אמא"בחברה שלנו ויש אנשים שזה מאוד חשוב להם ולעומת זאת מאוד מעריכים אשה שמאמצת[אני לא משמיצה ח"ו]אנשים שמטפלים במבוגרים ,וכהנה כי כששואלים אותך מה את עושה? ואת עונה אמא במשרה מלאה...אז עונים לך אה נו טוב מה הביג דיל?[ס-ל-י-ח-ה
] אבל אם את אומרת שאת עוזרת בהתנדבות, או מהנדסת מחשבים עם כמה תוארים אז אנשים מרימים גבה ואת נחשבת! ואת יודעת מה ? חבל!כי אמהות שמגדלות[ומחנכות,שושה איך אני?] את דור העתיד צריך להעריך !

../images/Emo45.gif עבדתי במלא עבודות קשים

ושעות מטורפות ולא ידעתי מה זו עבודה קשה עד שלא גיליתי את ההורות!
הייתי בבית 16 חודש יום יום עם הקטן עד ש"נשברתי" והיום הוא במשפחתון ויכולה להגיד לך שהרבה יותר טוב לשנינו! תודה על העידודים!

ילד זה לא דבר שלילי

בעיני. הוא יכול להיות דבר מאוד חיובי לאמו שרצתה אותו. אני רואה את ההורות כאחריות קשה ורבה עד מאוד שתדרוש ממני המוווווון ויתורים בתחומים רבים, והאמת היא שאני לא בטוחה שאני רוצה לוותר על כל כך הרבה. יש שיגידו, ואומרות, שנכון שיש ויתור אבל תמורתו מקבלים משהו אחר. אני מאמינה שכל נתיב בחיים הוא נתיב של בחירה, ובכל בחירה אנחנו מותרים על דבר אחד תמורת אחד. גם נישואין מהוים ויתור על חופש מסויים, תמורתו אנו מקבלים (או שלא) מערכת של זוגיות ואהבה. לא הכל שחור ולא הכל לבן. לכן, אני רואה הבאת ילד לעולם כחלק ממערכת שיקולים של בחירה. וכפי שלהבאת ילד יש יתרונות וחסרונות, כך יש באי הבאתו לעולם. וכל אחת תעשה את השיקול שלה, להיכן נוטות המאזניים. וכאן טמון ההבדל הגדול בין בחירה בלעשות ילד לכל בחירה אחרת בחיים: זה גלגל שלא ניתן להחזיר לאחור, אי אפשר להחזיר או להתחרט, זו החלטה לכל החיים וזה מה שעושה אותה גבוהה כל כך בחשיבותה על פני כל בחלטה אחרת. ובדגש על המילה - החלטה!

יו, ניסחת את זה כ"כ יפה.

מסכימה עם כל מילה. גם אני רואה כל דבר בחיים כנתיב מסויים ושתמיד חייבים "לוותר" על משהו. חבל שאני אוסיף כי לנסח יותר טוב ממך, אינני יכולה. האמת היא שזכור לי שהיה לי "משברונת" אחרי שהתחתנתי שבאמת קלטתי ש"זהו" = אותו גבר לכל החיים (בתקווה לכל החיים) והיה לי קצת קשה להתמודד עם זה. כנראה שאצלי, אני חייבת לעשות עבודה בכל שלב בעצם להשלים איתו. בעיקר שהשלב מגיע אלי בגיל יחסית צעיר וכשעדיין רואים דברים אחרים בחוץ. תודה על הדעה!

למעלה