יש כאן מישהו שלמד על המרד הגדול?!?!

Bloody Miri

New member
יש כאן מישהו שלמד על המרד הגדול?!?!

אאאז.. מה היו הסיבות למלחמת האחים?!?!

N ecessary Evil

New member
אני חושבת...

פערים כלכליים. המתונים, מהמעמד הגבוה יותר ואנשי הכהונה הגדולה רצו לשמור על מצבם הטוב ולחיות בלשום עם רומא. הקנאים לעומתם היו מחוסרי עבודה ועניים ורצו לשנות את המצב... מישהו יודע אם זה נכון? בהצלחה!

sugarbaby

New member
לנו הסבירו בבצפר ש...--->

בעיקרון בתקופה הראשונה יש ארבעה נושאים: התקופה הפרסית, התקופה ההלניסטית, המרד הגדול וחורבן המקדש, המרכז ביבנה. כל ביצפר למד 2 מהנושאים הנ"ל.

ישראל22

New member
מלחמת האחים

הייתה בגלל הפערים הכלכלים כפי שנאמר כאן אך גם בגלל שתי אידיאולוגיות. המתונים היו גם עניים וגם עשירים אבל רצו בשלום עם רומא ולנסות להסתדר איתה אך הקנאים שהיו עניים לא רצו משום שהיו להם ציפיות משיחיות ומשום שרצו רק בהרג הרומאים והנוכרים. שתי האידיאולגיות התנגשו וגרמו למלחמת אחים.

Y@ir

New member
ממש לא

לפי מה שהבנתי הסיב העיקרית הייתה שהיו 2 מחנות, מתונים וקנאים, ההבדל ביניהם שהקנאים אמרו שהם מעדיפים למות רק שהם לא יהיו תחת שילטון זר = דבר הנוגד את חוקי הדת ולא מאפשר להם קיום מצוות, המתונים כשמם כן הם, אמרו שאולי באמת זה לא נוח לחיות ככה אבל בדוגרי אין לנו ברירה כי הם הכובשים, הם(הרומאים) מעצמה ענקית, ועדיף לנו להישאר חיים מאשר למרוד בהם ... זה בקיצור, יש שאלות ספציפיות יותר (ד"א נראה לי שכמעט אף אחד לא למד את המרד הגדול
)

ישראל22

New member
ממש כן, אתה זה שטועה

מה שאמרת נוגע אך ורק לאירועי מצדה! הסיבות לפרוץ מלחמת האחים הן כפי שרשמתי למעלה. יש לי את הכל רשום ומסוכם, לכן אודה אם לא תתווכח. נ.ב הכיתה שלי הייתה היחידה בשכבה שלמדה את המרד הגדול ומרד בר כוכבא.

למעלה