יש כאן מישהו שעשה פסיכו במועדון 700?

shiro92

New member
יש כאן מישהו שעשה פסיכו במועדון 700?

או בכיתת 750 של הייקיו?
אם כן, כמה קיבלתם?
מישהו יודע אם הציונים שם באמת משמעותית גבוהים יותר?
תודה לכל העונים ��

niruzu

New member
גם אם הציונים שם יותר גבוהים

זה מעיד יותר על האנשים שמלכתחילה הלכו לקורס כזה מתוך שאיפות גבוהות ונכונות להקרבה לימודית, ופחות על אופי הקורס.
אמנם לא נכחתי בקורס כזה, אבל לא מאמין שאיכות הקורס עולה בצורה משמעותית על קורס רגיל.

ברק צלק

New member
לאו דווקא

האיכות של הקורסים בין קורסי ה700 וכיתת ה750 לקורסים הרגילים ממה שהבנתי היא רק ברמת המדריך האישי שבקורסי ה"700" לפי מה ששמעתי התלמידים פחות משתמשים במדריך ויותר משתמשים בחומר הרב שמרעיפים עליהם - ההבדל הוא רמת החומר והקושי - בקורסי ה"700" אנשים מקבלים הרבה חומרי פסיכומטרי מרמות קושי שונות, עוד ועוד תרגילים והרבה התנסויות.
אם את הולכת לקורס כלשהו, אין באמת בעיה אם תלכי לקורס רגיל או קורס "700" של אותה חברה - העיקר הוא הלמידה האישית לאורך התקופה וכמה תיעזרי במדריך שלך לאורך הקורס - יש הרבה במה להיעזר והם יודעים הרבה. יש גבול לכמה שקורס יכול להשפיע על חומר הגלם שמגיע אליו, בסופו של דבר אם הולכים לקורס ה"700" תלמידים שיכולים להוציא מעל 700, הם כנראה יוציאו מעל 700. הקורס הזה לא מבטיח משהו מסוים, הוא פשוט בנוי מקבוצת איכות שונה(ממיין אנשים על רקע מבחנים מקדימים או ציוני פסיכומטרי קודמים).

מדבר רק מדברים ששמעתי. שיהיה בהצלחה :)

כמה נקודות

ממה שאני מכירה, מרבית התלמידים בקורסים האלו הם תלמידים שניגשים פעם שנייה (או יותר) לבחינה וכבר קיבלו ציון בסיסי גבוה מאוד לכן הגיוני כי במידה וישפרו, הציון יהיה גבוה עוד יותר.
&nbsp
האם עצם העובדה שאדם אחר הצליח להוציא מעצמו את המרב בקורס מסוים מצביעה על כך שהקורס טוב או שהקורס יתאים לך? כנראה שלא. לכל אדם יש את הצרכים שלו, כל אדם פורח בסיטואציה אחרת. יש אדם שצריך כיתה קטנה ואחר צריך סתם מסגרת, יש אדם שצריך לחץ ועומס של זמן ויש אדם שצריך לקחת את הכל ברגוע.
&nbsp
נקודה שלישית היא שאדם יכול להוציא את הציונים הגבוהים הללו גם ללא קורס וגם במסגרת של קורס רגיל, האם נבחנת בעבר בבחינה? האם ניגשת לקורס? האם למדת לבד? כל אלו גם צריכים להילקח בחשבון במועד ההחלטה שלך בנוגע לקורס.
&nbsp
העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא לקרוא את הטיפים שלי לבחירת קורס שנמצאים כאן במאמרי הפורום ולאחר מכן לברר את כל הפרטים החשובים לך מבין הקורסים. בנוסף, חשוב חשוב חשוב ללכת לשיעור לדוגמא, לראות שהמסגרת אכן מתאימה לצרכים שלך ושאת מרוצה ממנה.
&nbsp
רק לאחר מכן תוכלי לקבל את התמונה הטובה ביותר בנוגע להאם הקורס מתאים לך או לא.
&nbsp
כמובן שיהיה בהצלחה!

LIA63

New member
עצה ממני :)

הייי :)
אני דוקא ממליצה לכיתת 750 של היי קיו..
אני יודעת שממש לא כל אחד מתקבל לכיתה הזו, צריך לעשות מבחן דיאגנוסטי במחשב וצריך להוציא 750 ואם אני לא טועה האופציה השנייה זה ציון פסיכומטרי קודם של 650 (תבדקי מולם).
גם הכיתות האלה ממש קטנות אז זה מעולההה!!
האמת שאני למדתי בכיתה רגילה והוצאתי את הציון שהייתי צריכה בשביל להתקבל ללימודים! :) אבל שתי חברות טובות שלי למדו בכיתה הזו.. האחת הוציאה 730 והשנייה גם מעל 700 (לא זוכרת בידיוק כמה)
בקיצוררר מומלץץ!! ומלא בהצלחהה

morli11

New member
לא נכון. את מועסקת על ידי היי קיו.

כדי לדעת אם מישהו הוא "שתול" (כלומר, מועסק על ידי אחד המכונים) אפשר לבצע חיפוש לפי שם המשתמש.
"LIA63" זה שם משתמש של נציגה סמויה של היי קיו, אפשר לבדוק את זה בהודעות שהיא השאירה עד היום.
עם זאת, נחמד להתוודע למאמץ של המגיבה להיראות אותנטית (עם כתיבה כמו "מעולהההה!!!" "מומלץץץץ!!" ו"בהצלחהההה" והמון סמיילים).

באופן כללי לא אכפת לי שיש כאן נציגים של מכונים שמתחזים לתלמידים מרוצים של מכונים שונים, אבל היי-קיו זה מכון מאוד לא מקצועי, עם חומרי לימוד איומים ושיטות לימוד גרועות, ואני אפרט:

במקום ללמד איך להבין נושא מסוים, בהיי-קיו מלמדים "טריפים", כלומר כל מיני טריקים. ואם תשאלו - מה רע בללמד טריקים? התשובה היא שרוב מכוני הפסיכומטרי הרציניים הבינו מזמן שטריקים כאלו ואחרים לא עובדים במבחן, אלא רק בחומרי הלימוד של היי קיו.

יותר מזה - ההסברים לפתרונות בספרים של היי קיו גרועים ולא מובנים. בהשלמת משפטים בחשיבה מילולית, למשל, הם פשוט כותבים מה התשובה הנכונה, בלי להסביר אותה, ובלי להסביר למה תשובות אחרות אינן נכונות.

קצב עדכון החומרים בהיי-קיו שערורייתי - אני מציעה להסתכל על ספרי הלימוד או הסימולצמות שלהם מהמועד הנוכחי, ולהשוות לחומרי הלימוד ולסימולציות מלפני מספר שנים (!) ולראות שכמעט כלום לא השתנה.

והכי עצוב - היחס של היי קיו למדריכים שלהם גרוע. המדריכים שם מנוצלים בשכר זעום ומפוטרים לפני שיצברו ותק.
יש מכוני הכנה טובים, היי קיו הוא לא אחד מהם.

ואם כבר נכנסנו לזה - הכי כדאי ללמוד לבד. אפשר לקנות ספרים משומשים של מכונים מומלצים, להדפיס את כל בחינות המרכז הארצי - ולפתור. התרומה השולית של הקורס היא קטנה מאוד, ואפילו אפסית אם בנקודות מסוימות (נושאים בעייתים, מטלת הכתיבה) נעזרים במישהו שמתמצא בבחינה.

LIA63

New member
עצה ממני :)

וואו! חחח.. אני קצת המומה מהתגובה...ואני לא ארד לרמה הזאת של לכלוך אבל רק אציין שאני אוהבת להגיב בפורומים ואני לא רואה בזה משהו רע(גם אם הגבתי כמה פעמים...).
הדברים שכתבת ממש לא נכונים כי לי הטריפים והטריקים עזרו ממש והיתר – לא מעניין ולא עונה על מה ששאלו.
אני רק אגיד שמהתגובה שכל כך התאמצת לכתוב נראה כאילו את השתולה בנינו אבל של חברה מתחרה להייקיו ויש לך אישיו לא פתור איתם. העצות שאני נותנת כאן הן מכל הלב ומי שרוצה לשמוע אותן בכיף ומי שלא – לא חייב.
יום קל ורגוע.

niruzu

New member
גם לדעתי מושתלת מהייקיו

ואת צריכה להתבייש שאת מתיימרת לתת עצות, בעוד בעצם את מפרסמת את הייקיו. זה הרבה יותר מוריד מהמכון שלכם מאשר עוזר, ואגב, גם את בתור בן אדם- איך זה מסתדר לך כשאת מביטה במראה?

jimulik

New member

(אני חדשה בפורום, אבל קוראת פה הרבה)

למעלה