יש כאן מישהי שהפכה משכירה לעצמאית?

odeia

New member
איך מצליחים לעשות את זה?

מצד אחד, מה שכרגע ארוויח מהיותי עצמאית לא מספיק ולכן חייבת להשאר שכירה. מצד שני כל זמן שאהיה גם שכירה לא יהיה לי מספיק זמן לעבוד גם כעצמאית ולכן לא אוכל לקבל עוד לקוחות. איך מנווטים בין הדברים? בנוסף, אני צריכה תוכנות, כרגע לא שווה לי לקנות כי אין לי מספיק השתכרות, אבל אם אין לי תוכנות איך אוכל לתת שרות כשאולי אמצא עוד לקוחות? אני מאוד מבובלבת, לא בטוחה מה ואיך לעשות. לא רוצה שהבנות והבית ייפגע, אני גם צריכה קצת זמן לעצמי ושקט. אני חוזרת הביתה בסביבות 4 ובעלי סביבות 6, יש לי ילדה בביה"ס ופעוטה שעדיין יונקת. יש רעיונות איך מצליחים בזה? רוצה להגיע למצב שבו אוכל להתפרנס בכבוד רב כעצמאית או אולי רק חלקית כשכירה.

blue4u2

New member
וואו.....קשה קשה קשה....../images/Emo10.gif

אני מבינה את הקושי בו את נמצאת רק שאני לאחרונה במצב הפוך. אני פרילנסית של מס' גופים ושוקלת דווקא להפוך להיות שכירה אבל נמצאת בלבטים עצומים
..... השיקולים והשאלות רבות ובכל מצב יש כמובן פלוסים ומינוסים. לדעתי הכי חשוב לבחון איפה תהיי יותר מרוצה ומאושרת בחיים והאם זה לא יפגע בחיי המשפחה ויהווה גורם בעייתי בכל הקשור לאופי הרווחה הכלכלית. לצערנו כל החיים מלווים אותנו בהחלטות ופשרות רבות וזה לא נגמר לעולם - איזה מגמה לבחור בתיכון, מה לעשות בצבא, מי החברים שלנו, מה ללמוד באוני', האם לצאת לחופשת לידה ארוכה וכו' וכו' וכו'....אין גבול לשאלות שאנחנו מתמודדים איתם בדרכנו, זה מה שעושה כנראה את החיים מעניינים יותר, לא?
בכל אופן, אין לי מושג מה כדאי לך יותר אבל קחי בחשבון שלעצמאי יש הרבה "כאבי ראש", אין תמיד פרנסה כשחולים/כשצריך לקחת את הילד מהגן מוקדם או סתם רוצים לצאת לחופש. מצד שני יש את החופש האישי והזמן לעשות מה שברצוננו לצד הכנסה טובה (ועל פי מה שכתבת מדובר בתחום המחשבים...). מאחלת לך החלטה טובה וחכמה איךש לא יהיה

odeia

New member
אני אתן שירותי משרד והנה"ח

מן הסתם יהיה לי יותר רגוע וקל כעצמאית, בעיקר אם הפרנסה תזרום פנימה. אני מבועתת, מפוחדת ודי נוטה (מטעמי הפחד) להשאר כמו שעכשיו ללא שינוי, אבל יודעת שאוכל להיות עצמאית אם יהיו מספיק לקוחות. יש גם את הכאב להפסיד פיצויים של 5 שנות עבודה.

טיפוטף

New member
שלב הביניים אצל רבים - גם אצלי -

הוא להיות פרילנסר, כלומר להציע למקום שאת עובדת בו היום, לעבור להיות פרילנסרית ולהמשיך באותה עבודה, כאשר את עובדת חלקית מהבית וחלקית מהמשרד שלהם, וככה לאט לאט לצמוח. מבחינתם, יש למעשה יתרונות רבים, כמו שהם לא צריכים להפריש עבורך כל מיני הפרשות, ומשלמים לך סכום שנשאר אצלך ביד ואת צריכה לדווח עליו, כמובן שגובה הסכום נתון למו"מ. יש אפילו יועצים ארגוניים, שמציעים לכל מיני לקוחות שלהם להעביר את כל עובדיהם לשיטת עבודה כזו, כי לטווח הארוך שזה משתלם להם. מי שאין לו שום כוונות להיות עצמאי שמקבל לקוחות נוספים, עדיף לו כמובן להישאר שכיר, ולא לעבור להיות פרילנסר של אותו מעביד, אבל מי שמתכוון לצמוח, זו בד"כ השיטה שטומנת בחובה גם רשת ביטחון מסויימת. לגבי פיצויי הפיטורין, אם את לא יותר מידי זמן לאחר הלידה,אולי את יכולה עדיין לקבל אותם לאחר שתתפטרי ? והשיטה השניה, זה כמובן ילד נוסף, אם זה בא בחשבון בכלל... אפשרות שלישית היא, לשבת עם הבוסים לשיחה רצינית, ולראות אם הם מוכנים לשלם לך בכל זאת את הפיצויים למרות שאת מתפטרת מרצונך, יש רבים שיעשו זאת, במיוחד אם ממילא הפרישה לקרן פיצויים. בקיצור, רק את יודעת את הפרטים...

odeia

New member
היא בחיים לא תעסיק אותי כעצמאית

אני גם המזכירה במשרד ומחזיקה המון עלי, בנוסף יש לי המון תיקי הנה"ח שהם באחריותי. ילד לא בא בחשבון ואני כבר שנה ו-3 אחרי לידה. פיצויים מופרשים חוזרים למעביד אם העובד התפטר, למה שתוותר על כסף כזה?

sipi1

New member
מהסוף להתחלה

אם הפיצויים חוזרים למעסיק, יש עליהם מיסוי גבוה. מצד שני, מקובל לתת פיצויים לעובד שמרוצים ממנו גם אם לא פוטר אלא התפטר, במיוחד כשזה לא יוצא מהכיס בבת אחת. (בוודאי עוד יהיו ביניכם קשרי עבודה גם כשתהיי עצמאית. למשרד יש אינטרס לשמור על קשרים תקינים איתך). העצה של טיפוטף נכונה - גם בעלי הפך להיות עצמאי, ובשנה הראשונה שילב את זה עם עבודה חלקית כשכיר, ואח"כ כבר היה לו אומץ לקפוץ למים. תנסי למצוא לך פינה בבית שתיוחד לעבודה, יום /שעות קבועות שבני הבית יודעים שאת עובדת למרות שאת בבית, ומהר מאד תמצאי את הדרך. (אני שילבתי כך במשך כמה שנים עבודה בחצי משרה עם תיקים פרטיים שניהלתי בבית, וזה אפשרי. החלק הקשה הוא הטלפונים - אם אין לך משרד ושעות עבודה קבועות, אנשים מתרגלים שאת זמינה כל היום...) אפשרות שלישית - לבקש חל"ת, או לפחות לרדת לחצי משרה לזמן קצוב. אם אחרי תקופת הנסיון תחליטי לבהיות עצמאית בלבד - הדרך פתוחה, ואם תרצי לחזור להיות שכירה - גם האפשרות הזו קיימת. זה הכל משא ומתן, תחשבי על נימוקים למה כדאי "להם" ללכת לקראתך - ואת זה תעלי בשיחה.

odeia

New member
פחות שעות לא אפשרי כי גם ה-6 שלי

לא מספיקות. בבית אני בכל מקרה אעבוד עכשיו, אם תהיה לי התוכנה, אבל זה על חשבון המשפחה, אבל כל זמן שאין לי תוכנה אז המצב הרבה פחות מקדם. אולי אני צריכה עוד כמה זמן ככה לנסות לעבוד ואז לראות אם זה הולך בכלל או לא. כשהיא הצאתי שאני אשים בבית את התוכנה זה מאוד מצא חן בעיניה, הבעיה זה כסף לקנות אותה.

sipi1

New member
זה בעצם כלי העבודה שלך

אני עבדתי בתוכנה שאולה מהמקום בו הייתי שכירה. אח"כ רכשתי תוכנה (כי היום אין לי ממקום העבודה אפשרות השאלה, ויש שלי עבודות פרטיות). אם תראי שיש הצדקה לשימוש בתוכנה, שווה אפילו לקחת הלוואה ולרכוש אותה, כמו כל כלי עבודה אחר שצריך לקנות. (וכמובן שאם יש - לחפש "יד שנייה". תוכנות רק מתיישנות, אבל לא מתקלקלות - ויש להן עידכונים).

odeia

New member
להשאיל לי הביתה היא לא מוכנה

למרות שיש פלג ספייר, היא מוכנה רק למכור. מט"י עוזרים בדברים כאלו? מכיוון שאין לי כרגע שום אפשרות קניה אז אני עובדת רק במשרד, בשעות לא נוחות לי ובצעדי צב ורק עם לקוח אחד. (אם היה לי לרכוש, כבר מזמן הייתי רוכשת, אני חושבת על זה כבר לפחות שנה).

nubi

New member
אני התחלתי ישר כעצמאית

היתב לי משרה בקופ"ח כשכירה ובמקביל התחלתי כעצמאית. עכשיו אני בעיקר עצמאית. מאוד מאוד קשה בהתחלה. יש לי רואה חשבון אחלה-שעוזר לי. מנהלת המחלקה בבי"ח שאצלה אני עובדת, עוזרת לי מאוד (כי אצלה אני גם עובדת כעצמאית). צריך קצת ללמוד את נושא המיסוי וביטוח לאומי ולהתפלל כל יום שתהיה פרנסה.

odeia

New member
המיסוי זו הבעיה הכי קטנה שלי

בטח לא אשלם כלום, אני גרה בקרית שמונה, עוסקת פטורה, איזה מס אשלם. ביטוח לאומי זה סיפור בפני עצמו.

למעלה