יש כאן משתמשי לינט?

• פותח הנושא miok
  • פורסם בתאריך

miok

New member
יש כאן משתמשי לינט?

סליחה שאני משתמש בפורום הזה, אבל אני חושב שיש קשר מסויים

miok

New member
אZ ככה

המחשב הישן שלי סיים את חיו
לפני שזה קרה, עשיתי קובץ בגיבוי ללינט + העתקתי את כל הקבצים שהיו בתיקיית linet
כשבאתי להעביר הכל להתקנה על המחשב החדש מצאתי שהגיבוי לא עולה ומתקבלת הערה:
Query: -- Table: accounts
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-- Table: accounts' at line 1

ועשיתי עוד ניסיון שבו הדבקתי את כל הקבצים מההתקנה הישנה והצלחתי כמובן לראות את כל הפרטים של החברה והלקוחות והחשבוניות, אבל כשבאתי להנפיק חשבונית חדשה קיבלתי את ההערה:

\linet\apache\htdocs\docsadmin.php: 28 Query: SELECT * FROM currency

Table 'linet.currency' doesn't exist

אם משהו יכול לתת לי כיוון לאן אני ממשיך זה יעזור.

מה גם, שאם משהו יש לו חדשות לגבי הפיתוח או משהו שקשור ללינט זה מאוד יעזור כי אין בשום מקום טקסט שמספר משהו לגבי זה.

שוּלה

New member
כן, היתה זקוקה לתיקון קל

(תודה לדניאל מור על שיתוף הפעולה המהיר.)

שוּלה

New member
נראה לי שזאת בעיית MYSQL

ב-MYSQL יש גיבוי, ויש גיבוי.
יש הרבה פרמטרים ל-MYSQLDUMP, ויש הרבה פעמים בעיה של תאימויות בין מערכות. אני כל הזמן נתקל במצבים שפלט של MYSQLDUMP לא מתאים לקלט של MYSQL.
הסיבות הן בעיקר קידוד, ושורות או טרנסאקצוית ארוכות מדי.

אבל כרגע מבחינתך זה הגיבוי היחיד, נכון?
אם הייתי רואה את הקובץ בעצמי אז יש מצב שהייתי יכול לראות מה הבעיה ואולי גם לתקן אותה (וזה יכול לקרות רק אחרי החגים).

תבדוק אם יש איזה אתר שעושה lint for sql או עריכת SQL ONLINE... יכול להיות שזה יבדוק לך את הקובץ וימצא שגיאות או חוסר תאימויות.

דבר שני: נסה לנסות להתקין גרסת MYSQL זהה לגירסה שהיתה לך במחשב הישן. (לא סביר אבל יש סיכוי קטן).

לגבי הפיתוח של לינט - זה תלוי בכל אחד מאיתנו בתור מפתחים.
חוץ מזה אולי פנה באתר למפתחים (הם עונים, אם כי לא מייד) ובקש מהם תמיכה בתשלום.

מסקנות לעתיד:

1. אם עושים גיבוי, לבדוק את השחזור !

2. כתבתי סקריפט קטנטן לשמירה בטוחה יותר של MYSQLDUMP.
יתכן שגודל הקובץ יהיה משמעותית גדול יותר, אבל הסיכוי להצלחה בשחזור גבוה יותר.

if [ -z "$1" ] ; then export db=wix ; else export db=$1 ; fi
export f=~/$db-db-backup_`date +%F_%H:%M`.sql.gz
mysqldump --add-drop-table --add-drop-database --complete-insert --extended-insert=FALSE \
-u username -pyourpassword yourdbname | gzip > $f
echo dump db to $f

miok

New member
תגובה:

מה הכוונה "גיבוי יחיד"?

עשיתי למען האמת פעמיים את אותה פעולה ולכן יש לי שני קבצים .. . כלומר בהנחה שהתכוונת לזה.

בנוסף יש לי את כל הקבצים המקוריים.
כלומר הדבקתי אותם בסיפריית לינט ואז ביצעתי התקנה.
כשניסיתי להוציא חשבונית, קיבלתי את ההערה על חוסר בקובץ מטבע .. אני מניח שזה קשור לבעיית התקנה שנוצרת כאשר יש כבר קבצים בעלי אותו שם.

אם הייתי יודע איזו ספרייה/יות אפשר להעביר מההתקנה המקורית, הייתי עושה זאת

שוּלה

New member
כשמדובר בדטבייס זה קצת קשה להתעסק עם קבצים

ממערכת הקבצים.

הסבר:
נתוני הדטבייס מאוחסנים בקבצים, כמו כל מידע אחר במחשב.
באופן "רגיל" הקבצים של הדטבייס של MYSQL נמצאים בתיקייה /var/data/mysql (משהו כזה בערך).

אבל אי אפשר סתם ככה לקחת את הקבצים האלה ולשים אותם במחשב אחר - זה כמעט אף פעם לא עובד.
צריך לשלוף את הנתונים מהקבצים המקוריים, ולהכניס אותם לקבצים חדשים, או שצריך לבצע ייבוא באופן מסויים - אבל אני לא מכיר את השיטות האלה, אז אני לא יכול לעזור.

אם בא לך לסמוך עלי עם הנתונים שלך, תשלח לי באופן פרטי את קובץ ה-SQL שעשית לגיבוי, ואני אעבור עליו בימים הקרובים, כי קרוב לוודאי שהנתונים נמצאים שם אבל באופן שגוי.

Dניאל Mור

New member
לגבי העתקה של קבצי ה - data

בהחלט אפשר לעשות דבר כזה, וזה בהחלט יכול לעבוד (ואפילו נחשב כאופציית גיבוי), א-ב-ל, מיותר לציין שיש דברים שיש להקפיד עליהם, לדוגמא: שבזמן העתקת הקבצים הם בפאוזה כלשהיא (יש כל מיני שיטות לעשות זאת, החל מהורדת ה - DB, דרך LVM Snapshot ועוד), וכמובן שכדאי להקפיד על תאימות בינארית בין המקור ליעד.

בכל מקרה, export/import על כלים ייעודים, זה הדבר המומלץ וכנראה הבטוח ביותר (במיוחד בעניין תלות, או יותר נכון, אי-תלות הגרסאות).

בהצלחה.

+דניאל.

למעלה