יש כאן נשים דתיות?

שירי ל

New member
יש כאן נשים דתיות? ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה- איך מסתדרים חוקי הכשרות עם מצב שבו מאכילים תינוק במרק בשרי ואחר כך הוא רוצה לינוק מהציצי או לקבל תחליף חלב?

nightroll

New member
בתור דוסית

חלב אם הוא אכן פרווה. ולגבי תחליף חלב - עם ספיר זה היה אחרת, כי היא היתה פיקית. היא היתה טועמת מהבשרי ומחליטה שהיא רוצה חלבי, וצווחת עד שנתתי לה. אז עד גיל שנה ויתרתי לה. כפיר לעומת זאת, אם הוא לא רוצה את הבשרי, אני נותנת לו פירות. מנסה מאוד למשוך אותו 3 שעות בין בשר לחלב, למרות שהוא תינוק ולא חייב. אבל מינימום של המינימום - אם הוא בכ"ז רעב אני נותנת לו לאכול חלבי אחרי שעה, כי זה הזמן המינימלי בהלכה (מנהג הולנדי)

פעם שאלתי משהו והתברר שאנחנו

מחמירים יותר מדי עד גיל שנה אין מניעה לתת בשר ואח"כ חלב.. הודיה אכלה פעם ביס בשר ואחרי התלבטות החלטתי ששוה לי לא לפספס את הארוחה ונתתי לה בקבוק חלב.. די התיסרתי עם זה אבל התברר לי שעד גיל שנה אפילו שנה וחצי אין שום בעיה !! אח"כ מתחילים לחנך לחכות בין בשר לחלב..

ציפי ג

New member
אני כנראה מקלה מאוד

עד שהילדים לא מבינים מה זה בשר או חלב, אני נותנת להם בכלל בלי להסתכל על השעון. בגיל שלוש שזהו גיל חינוך, אז אני מתחילה להקפיד. אף פעם אפילו לא שאלתי, כך ראיתי בבית הורי. אולי אני טועה?

אביא

New member
את לא טועה

איסור בשר בחלב הוא איסור הנאה רק בעת בישול בשר בחלב. איסור האכילה של בשר וחלב יחד הוא איסור נפרד וחל רק על מבוגרים . מדין חינוך איסור זה מורחב גם על ילדים. אולם איסור זה מהתורה קיים רק על בשר בקר וצאן ולא על בשר עוף שאיסורו מדרבנן. כמו כן איסור זה מהתורה הוא רק על אכילה ביחד של בשר וחלב. כל ההרחקה שאנו נוהגים היא מדרבנן. כמה שעות להרחיק זה אפילו פחות מאיסור דרבנן אלא רק מנהג (שזה גם מאוד חשוב ופורץ גדר ישכנו נחש). לכן כל שמירת השעות עם ילד שאינו מבין לא שייכת כלל.

nightroll

New member
הערה לצורך העניין

נכון, הוא לא מבין. אבל בשל העניינים הלא ברורים בנושר ההפרדה, ביניהם הנושאים הקבליים שמתייחסים לכל הנושא הזה מכיוון הסיטרא אחרא, אני בכ"ז משתדלת להפריד. לא ברמה של להתעלל בילד רעב שיצווח עד שיעברו 3 שעות, אבל ילד שאכל צלחת מרק בשרי ורוצה עוד משהו, ומוכן לקבל ביסקוט פרווה (רובם חלביים), מחית פירות, או פורמולה צמחית - למה לא להקפיד בכ"ז ולשמור על הנשמה שלו?

אביא

New member
ההרחקות אינן קשורות לנשמה

חומרות והרחקות שאנו קיבלנו על עצמינו כמו לשמור שש שעות אינן קשורות לנשמת הילד בניגוד להאכיל את הילד טרפות (חס ושלום) או בשר וחלב ממש.

טלגל

New member
גם אני לא הבנתי את הקשר בין הנשמה

לתינוק קטן שאכל חלב עם בשר, הנשמה שלו כבר לא אותו הדבר?

שירי ל

New member
תודה לכן! ../images/Emo13.gif ואני שואלת כי -

הוריו של בעלי דתיים מאוד, ולאחרונה אופיר התחילה לאכול איתנו ליד השולחן כל מה שנותנים לה ומפאת כבודם לא רציתי ליצור מצב שאני מאכילה אותה בשר ואח"כ נותנת לה חלב על ידם. אי אפשר לשאול אותם כי אז הם יתעצבנו שאנחנו לא יודעים... תודה!

zimes

New member
אבל כמו שאת רואה, יש הבדלים בין

אנשים שונים, אז לדעתי זה דווקא ממש לענין (ןאפילו מכבד אותם) שתשאלו אותם איך הם נוהגים. לא בענין של הנקה, שהיא לא בעיתית כלל, אלא כי אופיר גדלה ותכף יהיה גם ענין של מאכלים חלביים (למה אסור גלידה אחרי ארוחת צהריים אצל סבתא?).

anat30g

New member
עד גיל שלוש - אין חלבי/בשרי

עד גיל שלוש - גיל תחילת חינוך - לא צריך הפעוט לשמור שלוש/שש שעות בין בשר לחלב (חוקי כשרות). חלב אם הוא טרף - ז"א אינו כשר ולכן אינו יכול להיות פרווה - הוא מותר רק לתינוק/פעוט שיונק ולא לאף אחד אחר (אדם מבוגר). גם תינוק שלא יונק אלא לקבל תחליף חלב - יכול לאכול מרק בשרי ומיד אחר כך לשתות תחליף חלב חלבי - עד גיל שלוש - שעל פי ההלכה זהו גיל תחילת חינוך עפ"י היהדות המסורתית.

ציפי ג

New member
חלב אם אינו טרף

ואמיר כבר אמר זאת לפני. אבל זה הזכיר לי ויכוח שהיה לי עם אמי על הנושא, כיוון שטעמתי את החלב, והיה לו טעם של סלט עם קוטג´ (מה שאכלתי קודם). אמא שלי הזדעזעה, וטענה שאני ממש חוטאת. טענותי שהיא טועה כולל אסמכתאות, לא ריצו אותה, עד שבא אחי החרדי וסיפר שגם הוא ר"ל טעם את החלב, והוא לא מבין מה הענין של הילדים בזה. ואז התברר לה שחלב שלא בא מגוף האשה, אלא נשאב מותר למבוגר ללא כל ספק.

אמיר.

New member
לא טרף ולא חלבי...

אם בא לך קפה עם חלב אחרי ארוחה בשרית - ניתן למזוג חלב אם... אבל אישית לא הייתי עושה את זה בגלל שחלב אם יקר מדי בכדי לבזבז אותו על גדולים..

אמיר.

New member
שולחן ערוך, יורה דעה פ"א ז´

חלב אם מותר והוא פרווה. (אם הוא שאוב - גם לגדולים מותר). אבל לפי מיטב הבנתי גם תחליף חלב חלבי מותר לתינוק קטן. והכי טוב לשאול רב (מה שאני לא) הנה אתר של רב ברשת, אם נרשמים אפשר לשאול בכל תחום. מומלץ. (יש גם המון שאלות מענינות שאפשר לקרוא - התשובות מתפרסמות בלי שם השואל)

שירי ל

New member
תודה לכולכם על המידע!

קיבלתי המון אינפורמציה ובשורה התחתונה הבנתי שאין תשובה חד משמעית כך שלא נותרה ברירה אלא באמת לשאול אותם (אבל עכשיו ממקום של ידע
) איך הם רואים את הדברים. ובהמשך לדברים אני כבר רואה שצפויים לי קשיים ממקומות שלא חשבתי עליהם אפילו, כי אם אופיר תשאל ליד סבתא שלה- למה היא לא יכולה לאכול גלידה אחרי בשר- זה כבר יכניס אותי למצב לא נעים (מכיוון שאז היא תבין שבבית אנחנו מערבבים). זה לא שהם חושבים שאנחנו דתיים- הם פשוט לא מתארים לעצמם עד כמה אנחנו לא, והסטטוס קוו שהיה עד היום הוא שהם לא חוקרים ואנחנו לא מנפנפים להם בזה מול העיניים. כנראה שאופיר בכל זאת תפתח כמה תיבות פנדורה...

wolf18

New member
היפה בכל הענין

היפה בכל השרשור הזה הוא שעלה פה נושא שקשור לכשרות ומישהו אפילו העלה נושא נשמות וכד´ ואף אחד לא קפץ על אף אחד ולא נשך את הראש של אף אחד ואף אחד לא קרא לכלום "שטויות" פשוט כבוד הדדי ונקיות לשון. פשוט נפלא. כל הכבוד.

למעלה