יש כאן עוד מישהו שאוהב

• פותח הנושא gl
  • פורסם בתאריך

gl

New member
יש כאן עוד מישהו שאוהב

את הסדרה (הגאונית אם יורשה לי לומר, ובבקשה על תשטלו אותי על זה) מחזור שער המוות אני חושב שהיא גאונית כי יש בה הכל: אהבה, מלחמה פילוסופיה,פנטזיה ואפילו מדע. אני חושב שפרט לספריו של פאולו קאולו הם הספרים הכי טובים שקראתי (להוציא את הספר השלישי שאותו לצערי קראתי אחרון אז ידעתי את הסוף וזה לא היה כייף) אם יש מישהו שיכול להגיד לי על סידרה דומה (אבל יקח זמן עד שאני הקרא אותה אני קורא את הרואים למרחק וזה לוקח לי הרבה זמן) אל תציאו לא את טולקין ולא סיפרי מדע בדיוני(כמו חולית) כי אני מעדיף פנטזיה GREEN LANTERN
הפיטרין שחזר מין החושך

דרגורן

New member
כמה שאלות לי אליך....

1. למה הנושא של ההודעה שלך הוא "יש כאן עוד מישהו שאוהב"? מה קרה לא יכלת לכתוב "מחזור שער המוות" בתור נושא? 2. אני אהבתי לקרוא את הסידרה ויש לה רעיונות טובים, אבל "גאונית"? הסוף לא הכי להיט שבעולם.... 3. מה זה תשטלו? סדרות פנטזיה טובות: אם אתה אוהב את מרגרט ווייס וטרייסי היקמן: סידרת ורד הנביא סידרת רומח הדרקון אחרים: הסיפור שאינו נגמר הנסיכה הקסומה (כמו הסרט) סידרת נרניה

דרגורן

New member
הספר הוא הרבה הרבה יותר טוב! ../images/Emo58.gif

חבל על הזמן של מי שעוד לא קרא את הספר
הספוילר (תאור של הספר) מתחיל כאן: ס פ ו י ל ר הסיפור שאינו נגמר בנוי מזוג סיפרוים שנשזרים אחד בשני, הראשון (סיפור מסגרת כמו שהמורה לספרות אוהבת לומר) הוא סיפור שמספר על מסע התבגרות של ילד/נער בשם בסטיאן בלטזר בוקס. אימו של בסטיאן נפטרה (לא מפורט יותר מדי ממה) והוא חי עם אבא שלו ושניהם לא יודעים איך להתמודד אחד עם השני לאור המוות הפתאומי שלה. בסטיאן מוצא מיפלט בעולם הספרים שכל אהוב עליו, ומבלה את ימיו ואת שיעורי בית הספר שלו בקריאה. בוקר אחד בדרכו לבית הספר, שלושה ילדים מהכיתה שלו (שתמיד נטפלים אליו) רודפים אחריו ורוצים הכסף של ארוחת הצהריים שלו. הוא בורח לתוך חנות ספרים ומתחבא שם לכמה דקות, מפה לשם הוא ספק גונב ספק משאיל ספר בשם "הסיפור שאינו נגמר" מהחנות, רץ איתו לבית הספר מתחבא בעליית גג שבבית הספר (שמשמש כמחסן) וקורא את הספר. עלילת הסיפור השני זה עלילת הספר של "הסיפור שאינו נגמר" שמשפרת על ממלכה בשם פנטזיה, שסובלת מזוג אסונות נוראיים: 1. את כל פנטזיה תוקף כוח כלשהוא שגורם לחלקים ויצורים פשוט להעלם. 2. השליטה של ממלכת פנטזיה - הקיסרית הילדותית (Childlike empress) חולה במחלה, שלא ידועה לה התרופה. בשביל לרפא את הקיסרית מזמנים לוחם צעיר בשם אטריאס שיחפש את תרופה בשביל הקיסרית. מה קורה מפה ואיך הסיפור נגמר זה כבר ספוילר הרבה הרבה יותר גדול ואני לא מתכוון לספר לכם
חוץ מהקטע עם הקיסרית הילדותית, התרגום לעברית טוב למדי כך שאין בעייה לקרוא אותו גם בעברית... מי שלא קרא אותו לקרוא ומהר ושא"ק

מחזור שער המוות

נחמדה מאוד, אבל כמו רוב הספרים של היקמן ווייס היא מאוד פשוטה. אין בה עומק עלילתי/פילוסופי/פוליטי שיש בספרים אחרים שלא כתבו ע"י הסופרות הנ"ל. (כן, הבעט מקרקשת היא בהחלט רעיון גאוני. אבל היא הרעיון הגאוני היחיד בכל שבעת הספרים) הסדרה כיפית, נחמד לקרוא אותה, אבל גאונית היא בהחלט לא.

gl

New member
טוב קצת הגזמתי

אולי קצת הרבה הבעט המקרקשת אכן רעיון טוב אבל יש גם את כול העיניין עם האיך-קוראו-לו המנהיג של האיך-שקראו-להם סומה? והפילוסופיה החזקה של הנחשים והדרקונים ואל תשכחו את הקוסם (אני מזה מת אליו) שהיה גם חכם וגם דביל (למעשה עשה את עצמו דביל) והכלב? שהיה חלק ממשמו הפיטרין וכול עניין המבוך (אנשים גם אצלינו מנסים לגרש למבוכים) והסוף של הספר השביעי שהוא סופר את האנשים בעולם ההוא עם האלמוגים (סלחו לי קראתי את הספר לפני שנה) התכווניתי תקטלו וזה מה שעשיתם
ואני תמיד כותב את תחילת ההודעה בנושא GREEN LANTERN איך-קוראים-לי

Tanath

New member
סליחה על הקטנוניות, אבל

וייס והיקמן הם סופרת וסופר, ולא צמד סופרות.

למעלה