יש כאן עוד מישהו

ihovav

New member
יש כאן עוד מישהו

שנתקל בתופעה שלימפומה שולחת קריש דם לגוף? עוד מישהו נאלץ לקבל זריקות קלקסן (80mg פעמיים ביום!!!) ? מישהו יכול לכתוב על זה משהו? (מה ההפתעה הבאה שאב שלי מתכנן? מתי נגיע שוב למיון?...) תודה.

מיליתו

New member
לא חסרים מקרים

למען האמת, הרבה חולים המטולוגים מטופלים בקלקסן באופן קבוע. גם אני קיבלתי קלקסן לאורך תקופה בזריקות ואחר כך בכדורים (שכחתי את השם של הכדור, אבל זה יחזור אלי).

ihovav

New member
לכדור קוראים קומדין,

לצערי אני מכירה אותו מנסיבות אחרות. אני מניחה שבהמשך אם הדם יתדלל ואבא יוכל להפסיק עם הזריקות, הוא יאלץ להמשיך עם הכדורים. לפחות עד סוף הטיפולים (אם לא לנצח... נוכל לדעת רק בבדיקה שיעשו לו בסיום הטיפולים... טוב, נו, לפחות הוא זכה שיעשו לו את הבדיקה היקרה הזאת על חשבון הקופה...) מיליתו, יש לך מושג מה הקשר בין קרישה בדם ובין לימפומה? (גם ככה יש לרובינו את הגנים הארורים של קרישיות יתר...) הרופא טוען שכרגע אין לזה קשר לגנים אלא רק ללימפומה. לא ממש ברור לי הקשר הזה. אחי הלך לבי"ח עם אבא היום ולא שאל יותר מדי שאלות... אשמח להשכיל. תודה לך.

מיליתו

New member
מצטערת, אני לא יודעת

אני קיבלתי קלקסן וקומדין כי היה לי פיקליין (צינור עירוי קבוע). בתוך צינור חיצוני באמת יש סיכוי לזרימת דם מועטה ולהיווצרות קרישים. אני לא יודעת מה הקשר הישיר בין השניים. אני רק יודעת שלא מעט אנשים עם מחלות המטולוגיות סובלים מבעיות קרישה (חוסר או עודף). זו גם אחת מתופעות הלוואי לאחר השתלת מח עצם מתורם. אני יכולה רק לנחש (לא לתפוס אותי במילה) שזה בגלל ייצור של כדוריות דם פגומות או הפרשת חומרים לא רגילים בדם בגלל הגידול. אם את קוראת אנגלית, הייתי מציעה לך לעשות חיפוש לפי (תבדקי איך כותבים קלקסן או קומדים באנגלית - רשום על האריזה) NHL and Kleksan את יכולה גם להכניס את הסוג הספציפי של הלימפומה של אביך כדי לצמצם את מספר התוצאות. אמנם צריך סיסמאות ומנויים כדי לקרוא את כל המאמר, אבל לרוב אפשר לקרוא את התקציר, וזה מספיק בהחלט לרמה שלנו בתור "לא רופאים" ו"לא חוקרים" בתחום הזה. בכתובת המצורפת אם את מתקשה, אוכל לעשות חיפוש מהיר עבורך.

למעלה