יש כאן שמאים?
(פשוט פורום שמאים קצת דליל אז הנחתי שפה אקבל תשובה יותר מהר..)
אם אני חוכר של קרקע בייעוד למגורים ולידי יש מגרש סמוך שמיועד לשצ"פ;
הרשות המקומית ורמ"י חותמות איתי על הסכם שעל פיו:
א. תוגש תוכנית איחוד וחלוקה *בהסכמה* שכוללת את שני המגרשים ועושה מעין "חילופי קרקע": אני יוצא מהמגרש שלי, שהופך לשצ"פ, ועובר למגרש סמוך, שהייעוד שלו משתנה לסחיר (מגורים)
ב. אני אמור לחתום מול רמ"י על חוזה חכירה חדש לגבי המגרש השני, שאליו אני עובר
ג. במגרש שאליו אני עובר יינתנו לי זכויות בנייה גבוהות ממה שהיו לי במגרש המקורי
1. האם זה סוג עסקה מקובל? עקרונית היו יכולים להפקיע ממני ובמקום זה אני אמור לקבל חכירה במגרש סמוך עם זכויות גבוהות יותר אז אני מניח שאני צריך להיות מרוצה..
2. האם במקרה כזה אני אצטרך לשלם דמי היתר למינהל (31% מהפרש השווי בין המתחמים)?
3. האם במקרה כזה אני אצטרך לשלם היטל השבחה לעירייה (50% מהפרש השווי בין המתחמים)?
4. או שבכלל רואים בזה הקצאת קרקע חדשה, ואז אני בכלל צריך לשלם על המגרש השני דמי חכירה מהוונים (91%) והמינהל ישלם חלף היטל השבחה לעירייה?
5. או שבכלל אני לא בכיוון וזה משהו אחר לגמרי..
תודה רבה!
(פשוט פורום שמאים קצת דליל אז הנחתי שפה אקבל תשובה יותר מהר..)
אם אני חוכר של קרקע בייעוד למגורים ולידי יש מגרש סמוך שמיועד לשצ"פ;
הרשות המקומית ורמ"י חותמות איתי על הסכם שעל פיו:
א. תוגש תוכנית איחוד וחלוקה *בהסכמה* שכוללת את שני המגרשים ועושה מעין "חילופי קרקע": אני יוצא מהמגרש שלי, שהופך לשצ"פ, ועובר למגרש סמוך, שהייעוד שלו משתנה לסחיר (מגורים)
ב. אני אמור לחתום מול רמ"י על חוזה חכירה חדש לגבי המגרש השני, שאליו אני עובר
ג. במגרש שאליו אני עובר יינתנו לי זכויות בנייה גבוהות ממה שהיו לי במגרש המקורי
1. האם זה סוג עסקה מקובל? עקרונית היו יכולים להפקיע ממני ובמקום זה אני אמור לקבל חכירה במגרש סמוך עם זכויות גבוהות יותר אז אני מניח שאני צריך להיות מרוצה..
2. האם במקרה כזה אני אצטרך לשלם דמי היתר למינהל (31% מהפרש השווי בין המתחמים)?
3. האם במקרה כזה אני אצטרך לשלם היטל השבחה לעירייה (50% מהפרש השווי בין המתחמים)?
4. או שבכלל רואים בזה הקצאת קרקע חדשה, ואז אני בכלל צריך לשלם על המגרש השני דמי חכירה מהוונים (91%) והמינהל ישלם חלף היטל השבחה לעירייה?
5. או שבכלל אני לא בכיוון וזה משהו אחר לגמרי..
תודה רבה!