יש כבר הכנות לפורים?
|שוטרת

יש כבר הכנות לפורים?../images/Emo152.gif../images/Emo194.gif../images/Emo151.gif|שוטרת

זוכרים את תחפושות הילדות שלכם?ספרו על 3 מהן
תחפושות קנויות או מוכנות?
אם הן תוצרת בית - מי הכין ?
הלכתם להצטלם בסטודיו עם התמונות?
תמיד ירד גשם בפורים או שזו אגדה ?
מה עשו עם התחפושות שלכם לאחר פורים?
אתם קונים תחפושות או תופרים לילדים ?
מתי התחפשתם בפעם האחרונה?

Master Stav

New member
פורום סתווי

קאובוי, ילד יפני , שמחת שיניים ( ברררר איזה סבל )
הכנה עצמית של הורי
אמא ....
ההורים צילמו ....
תמיד אב תמיד ירד גשם
העבירו לקרובים
שילוב של קנייה והכנה
לפני שנתיים למסיבה בעבודה .....הייתי טרול לבן

MrCheff

New member
../images/Emo123.gif עונה בשמחה ../images/Emo123.gif

לגבי הכנות לפורים... אשתי כבר בלחץ מהנושא איזה חודש.. כל הזמן חושבת איזו תחפושת לעשות לקטנה (רק בת שמונה חודשים) * התחפושות בילדותי תמיד היו מוכנות. התחפשתי בין היתר לנמר חברבורות, שרלוק הולמס, חייל, קאובוי... תמיד התחפושות היו על בסיס בגדים קיימים שהוספו להם אביזרים... * את התחפושות שלי הכינו הוריי. למשל שרלוק הולמס, הם קנו לי מקטרת והלבישו אותי במעיל גשם של גדולים וציירו לי שפם ונתנו לי משקפיים ישנים בלי מסגרת.... * אין תמונות בסטודיו.. כל התמונות צולמו ברחוב או בגינה הציבורית ליד הבית... * ישנן אגדות שיורד גשם בפורים.. האגדות האלו עוברות מדור לדור, אך אין להן אחיזה במציאות.. * התחפושות לאחר פורים חזרו לתפקידן המקורי.. בגדים של בני-אדם.. * גם אנחנו נתפור לילדים תחפושת.. אחת ממתנות החתונה של חמותי הייתה מכונת תפירה משוכללת של ברנינה. * כל שנה מתחפשים... שנה שעברה הייתי אחד הבודדים בביהכנ"ס שהתחפש.. פאדיחות

akavishon

New member
פורים ותחפושות

זוכרים את תחפושות הילדות שלכם? משה רבנו - לבשתי סדין לבן, עם זקן לבן מודבק. ביד אחת לוחות הברית שהכינה הבת דודה הגדולה שלי (מקלקר) וביד השניה מטה. ילדה - לבוש שימלה, מאופר, תכשיטים היפי - בגדים קרועים, "קעקועים" על הגוף ושיער צבוע. תחפושות קנויות או מוכנות? רק מוכונות אם הן תוצרת בית - מי הכין ? אמא שלי. הלכתם להצטלם בסטודיו עם התמונות? לא תמיד ירד גשם בפורים או שזו אגדה ? לא זוכר אתם קונים תחפושות או תופרים לילדים ? רק תופרים. פעם אחת קנינו תחפושת של יסמין (אלאדין). הבת מדדה, התחפושת היתה זוועתית, אשתי נסעה לקנות בדים ותפרה לבד משהו שנראה מליון דולר (ואני לא משוחד). אבל מגיל שנה עד היום זאת היתה הפעם היחידה שקנינו. מתי התחפשתם בפעם האחרונה? לפני שנתיים - מסיבת פורים בעבודה - התחפשתי לחזרזיר (מפו הדב). אשתי תפרה לי חליפת פסים בצבעים של חזרזיר. על הרגלים והידים לבשתי גרביונים וורודים. שנה לפני, התחפשתי לשרק. עשיתי קרחת וצבעתי את הפנים בירוק. לבשי גטקס חומים וחולצאת שווראל לבנה, ורק בגלל שהשופטים בתחרות תחפושות היו טרנג'סטרים, הם לא הכירו את שרק ולא זכיתי, למרות שלדעת כולם התחפושת שלי היתה הכי מוצלחת.

hag70

New member
מנסה להזכר../images/Emo161.gif

זוכרים את תחפושות הילדות שלכם?ספרו על 3 מהן. התחפשתי לאריה בגן כתקופה שאמא שלי עוד השקיעה בתחפושות. לא רק שאמא שלי טעתה ביום, הגננת גם חשבה שאני קוף
ואפילו התלהבה בצורה מוזגמת כדי שאני לא אלחץ מזה שרק אני התחפשתי
. גם לcowboy ולמלך המטבח (תחפושת ש"גנבתי" מאחותי הגדולה) תחפושות קנויות או מוכנות? התחיל כמוכנות ואח"כ עברנו לקנויות ומאולתרות (בגילאים גדולים יותר) אם הן תוצרת בית - מי הכין ? אמא. לא נראה לי שאבא שלי בכלל היה מודע לחג הזה
הלכתם להצטלם בסטודיו עם התמונות? בחיים לא. תמיד ירד גשם בפורים או שזו אגדה ? אין לי שמץ. לפי דעתי פעם ירד שלג בירושלים בפורים. מה עשו עם התחפושות שלכם לאחר פורים? אין לי שמץ מספר 2. כמו שארני מכיר את ההורים שלי בטח הן ננטש8ו איפשהו עד שנעלמו/התבלו/נאכלו על ידי העכברים. אתם קונים תחפושות או תופרים לילדים ? קונים, או משתמשים במחסן התחפושות של הקיבוץ. מתי התחפשתם בפעם האחרונה? ממש ממש להתחפש זה היה בתיכון אבל בעבודה אני תמיד מקפיד להגיע לעבודה מחופש בשהו בסיסי, רק באביזרים (שטן, מלאך, רקדנית טוטו וכו'). השנה גם זה לא יהיה לי
והילדה השנה החליטה שהיא מתחפשת לג'ודוקה עם חגורה שחורה. כיוון שהיא לומדת ג'ודו כבר שנתיים חליפה כבר יש לה וכל מה שנותר זה למצוא חגורה שחורה או שנקנה לבנה שנצבע אותה. מתאים לי בפיתה התחפושת הזאת וההתארגנות שהיא דורשת

schlomitsmile

Member
מנהל
מאז ומעולם אחד החגים האהובים עליי בילדותי כל התחפשות היו פרי יצירה של אמי ושלי (היא תפרה טכד', אני אילתרתי אביזרים). הצטלמתי בגינה, אבא היה הצלם. כל התחפשות נשמרו בארגז התחפושות. איזה כייף היה, לנבור בו (לא רק לקראת פורים)! ילדיי רוצים תחפושות כמו החברים=קנויות, ואני לא מתווכחת איתם על זה. אני מתחפשת כל שנה. בשנה שעברה הייתי אמא קנגורו.

schlomitsmile

Member
מנהל
אה, שכחתי לספר על3 תחפושות: בשבילי, פורים זה לא סתם להתחפש, אלא להפוך למישהו אחר ליום אחד. למשל- הרשל'ה מאוסטרופול. לכבודו למדתי מדוד של אמא שיר ביידיש, אותו שרתי כל היום. הוא איפשר לילדה הביישנית והשקטה להשתולל. פרחה. לא הייתי מסתדרת סבלי המגפיים של השכנה. היתי אז בת 13, וכנראה שרציתי להתנסות בלהיות "ממש בחורה"... נזירה. הייתי בת17, מאד בתוך העולם הרוחני. יצאתי לתפוס את הכלבה שנבחה על רוכב אופניים, והוא שאל אותי האם אני דוברת עברית... כנראה נראיתי משכנעת.

אגנס.

תפקיד שעבורי הוא מאתגר. אנחנו בחזרות עכשיו וזה מדהים להיות בדמות שלה. עד היום שיחקתי נשים אסרטיביות, מניפולטיביות, דעתניות וכדו'.

MrCheff

New member
ע"פ מה שקראתי

קראתי קצת על המחזה בזמנו.. ואני זוכר שהוא נשמע לי חזק מאוד. הרעיון שאגנס 'מאמינה' שהיא ממש כמו מריה, יולדת בן, בהתעברות בתולין (virgin conception).. אתה לא יודע אם היא באמת מאמינה כך, או שסתם עושה את עצמה. ההתמודדות של אם המנזר, עם האמונה שלה, לבטיה כיצד עליה להתנהג ומה לומר, ואיך זה מסתדר אצלה במנזר.. הרעיון באופן כללי, קצת מזכיר לי את הספר: 'שם הורד' של אומברטו אקו. יש משהו מאוד מסתורי, בעולם הנזירים. אתה, בתור אאוטסיידר, לא באמת יודע, כיצד הם חיים ומה הם עושים. עובדה שתמיד היו סיפורים על מסדרים שונים ומשונים על מסדרים נזיריים... לדעתי, זה באמת תפקיד מאתגר וסוחט נפשית... שיהיה הרבה בהצלחה!!!!

חן חן,

לדעתי אגנס מנסה להישאר ילדה קטנה - והלידה פשוט גורמת לה טראומה - היא מגשימה את הנבואות השחורות שאמא שלה ניבאה לה. היא לא יודעת איך תינוקת נולדים, ולא איך הם נוצרים היא אומרת שם בחקירה שלה "תינקוות טובים באים לעולם כמלאך מאיר על החזה של אמא ולוחש לה באוזן" היא מתארת את הצירים כזכוכיות שאכלה וכשהיא אורה את התינוק - היא מייד חונקת אותו. היא רוצה להיות רזה ולסבול כמו הפסלים, היא רוצה להיות מושכת עבור אלוהים, היא מסרת לאכול, היא מתארת מסכת התעללויות מצד אמא שלה, היא מעולם לא חוותה עולם רגיל ונורמאלי. ואכן השאלה שהחוקרת באה לבדוק היא - האם אגנס לא שפויה או שהיא שקרנית טובה. תפקיד מורכב .

למעלה