יש כזה דבר מסע ממלכתי?

יש כזה דבר מסע ממלכתי?

שלום :) אני רוצה לצאת למסע לפולין אבל לא יכולה כי הבי"ס נוסע בשבת ואני שומרת מסורת [אין איזה חוק שאוסר על זה?...] שמעתי שיש כזה דבר מסע ממלכתי, אשר מכבד את השבת ושכל אחד יכול לצאת אליו.. מישהו יודע על מה מדובר? ועוד משהו- מישהו יודע אם ניתן ללכת למצעד החיים לבד? כלומר, ללא בית-הספר אלא מטעם עצמי? [אני נוער...] תודה רבה והמשך יום טוב :)

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo124.gifמדריכים../images/Emo35.gif

יש משלחות מטעם בתי ספר דתיים ששומרים שבת גם בפולין, אז סביר להניח שיש גם מסעות לפולין ששומרים בהן את השבת בקשר למצעד החיים, הנה האתר שלהם http://www.motl.org/

תודה :) אבל כשנכנסתי ראיתי שאפשר להירשם רק

בתור קבוצה [לדוג': תגלית] ואין קבוצות נוער של ישראלים..

מדריך1

New member
מסע ממלכתי

2 סוגי מסעות- האחד בו בי"ס יוצא באופן עצמאי,לאחר קבלת אישורי מנהלת פולין במשרד החינוך. במסעות האלה ,בית הספר מחליט אם לסוע בשבת אם לאו. מינהלת פולין קרי משרד החינוך יטיל וטו במדה ובשבת יתכנן בית הספר לבקר במחנה השמדה. השני- במסע שכזה הנקרא ממלכתי, מינהלת פולין היא שמוציאה את בתי הספר על פי בקשת בית הספר, במשלחות כאלה , משתדלים לא ליסוע בשבת עד כמה שאפשר, פרושו , המסלול צריך להיבנות רגלי, כמו כן בית המלון קרוב לתחילת מסלול. במדה ובית המלון רחוק, אין ברירה אלא להקפיץ את בית הספר עד לנקודה מסוימת ומשם רגלי. משהוא למחשבה- ההקפצה בשבת היא באישור פסק הלכה של רב אכסניות הנוער, שהוא המקובל על משרד החינוך. מעבר לכך, יש פסק הלכה הקובע שבמדה והנהג אינו יהודי,אינו מזמין את הנוסעים ודלת האוטובוס פתוחה,מותר ליהודי לעלות לאוטובוס וליסוע בשבת.

מדריך1

New member
מה שבית ספריך עושה אינו פסול

יש מי שמשגיח ובודק ,כך שאם אושר לבית ספריך לסוע בשבת , זה אינו פסול ואין על מה להתלונן.

מדריך1

New member
כן,במשך 19 שנה ניהלתי והדרכתי משלחות ממלכתיות

הסברתי כבר את ההבדלים בין משלחת ממלכתית ושאינה שכזו. עוד פרט, רק משלחות ממלכתיות משתתפות במצעד החיים. אישית הייתי ב-9 מצעדים,הן כמדריך והן כמנהל משלחות. חשוב לדעת- רק אני חוזר רק בית הספר מחליט באם הוא מצטרף למשלחות ממלכתיות או לא. החסרון של הממלכתיות הוא -הכל מוכתב, תאריכים, מסלול,מדריכים,טקסים וכו'. מקוה שהפעם הבנת.

בערך...

איך זה יכול להיות שהבי"ס שלי מפנה אותי למסע ממלכתי למרות שהוא בעצמו עורך מסעות פרטים לפולין?

מדריך1

New member
אני יודע מדוע בית ספריך

מפנה אותך, יתכן ואינם מבינים את המערכת הפועלת. מציע לך לפנות למטה פולין, בבקשה להצטרף כתלמידה בודדת לאחת מהקבוצות הדתיות , שמעי מה יש להם לומר בענין. הפניה היא למוטי מלאכי, טלפון- 03-9180830 , עדכני אותי במסרים ולא בפורום.

למעלה