יש כזה מצב שהתינוק מטעה את הגוף?(בקשר לייצור החלב?)

p o o p i

New member
יש כזה מצב שהתינוק מטעה את הגוף?(בקשר לייצור החלב?)

היי,
אני אסביר את עצמי

כבר יומיים תינוקי( נולד קטנציק בשבוע 38+0) בסביבות השעה 17:00 לא מרפה מהציצי. וכאילו שלא נשאר שם חלב. לא נרדם. ברגע שנרדם על הציצי מתעורר כשנכנס למיטה ורוצה כל הזמן לאכול ( ילד 3 ואני יודעת "לקרוא" ילד רעב) ואז עולה שוב על הציצי ומתחיל לשאוב. וכל הזמן ככה ואני מקבלת את ההרגשה שהציצי כבר ריק ( למרות שאני יודעת שהוא מייצר כל הזמן).
אתמול הקטני אפילו התעצבן על הציצי שלא יוצא לו בזרם שהוא אוהב

וככה יומיים הינקתי 5-6 שעות( מה שנראה מתאים לקפיצת גדילה אבל זה לא נראה לי שזה זה) רצוף (מעייףףףףף) ואז הוא פתח פער בלילה כי הוא היה ער ו"עבד" ואז הציצי התצלא והתינוק כמובן לא יכול לסיים את כל הציצי. לא בלילה וגם לא בבוקר. כשהציצי "מלא" הוא יונק יונק יונק עד שהוא שבע מאד ואז "מתעלף"
(כמובן, זה מספיק לו והוא לא מרגיש צורך לאכול עוד) הבעיה שעכשיו אני אחרי לילה+2 ארוחות בוקר והציצי עדיין מלא. וככה זה יומיים עד שהציצי מתרוקן בצהריים ואז שוב יהיה לו חסר? זה נראה כאילו הוא מאותת לגוף שלי בערב לייצר אבל בבוקר ובלילה הוא מתקשה להמודד עם התוצאה שיצר ואז שוב הגוף לא מייצר כי הוא לא יונק?
מה עושים?
האם עלי לשאוב בבוקר כדי שהחלב ימשיך להיות מיוצר?
יש לי את המדלה סווינג (קניתי) אבל עדיין לא נתתי בקבוק (מחכה שההנקה תתבסס)
מה עושים?
האם ההתנהגות הזאת של התינוק מוכרת למישהי?
אשמח לתובנות

א m

New member
פופי

לא ראיתי הודעת לידה אחרת שלך ואת זו ראיתי במקרה...
כמובן שאין לי מה לתרום לך הפעם, רק את איחולי שמחה ואיזה יופי!
דרך חתחתים עברת כדי להגיע לבונבון המיוחל, ואני מאושרת עבורכם

כשזה זה - זה זה

בהמשך

p o o p i

New member
היי מותק

תודה רבה!
בקרוב מאד אצלך ( מתפללת בשבילך
)- רק עוד קצת וזהו
לא כתבתי הודעת לידה - לא הצלחתי להכנס לחשבון שלי זמן רב ורק עכשיו שחזרתי את הססמה)
מקווה שאת מרגישה טוב ואל תדאגי יהיה בסדר

מחזיקה לך המון אצבעות!

ייצור החלב

שלום לך,בד״כ יש בין 8-12 הנקות ביממה. זה ידוע שכאשר התינוק פותח פער (כמו שאת מתארת) לאחר מכן הוא צריך להשלים ואז היניקות תכופות ובכך הוא מגיע בסה״כ למה שצריך. הוא יונק לפי צרכיו וכך מייצר את כמות החלב שהוא צריך. בבוקר בד״כ יש יותר חלב בגלל שרמת הפרולקטין (ההורמון האחראי על ייצור החלב) הכי גבוהה בלילה ואז יש שפע של חלב בבוקר. הדברים אמורים להתאזן בכך שתמשיכי להניק לפי דרישה ואז גופך ייצר לפי צרכי התינוק. במידה ויש גודש עדיין לאחר שהתינוק סיים לינוק את יכולה לשאוב מעט (עד להקלה בלבד!, לא עד ריקון השד לגמרי) ולשמור את החלב. במידה וטרם נתת בקבוק עדיף לחכות באמת עד שההנקה תתבסס בסביבות גיל חודש.אם עושה מספיק פיפי וקקי ועולה יפה במשקל המשיכי כמו שאת עושה והניקי לפי דרישה.במידה ואת עדיין מתקשה כדאי שתתייעצי עם יועצת הנקה שתתרשם איפה הקושי ותעזור.שיהיה בהצלחה!

למעלה