יש כלי עזר/גאג'טים לשמירה כדי לא ללכת לאיבוד?

יש כלי עזר/גאג'טים לשמירה כדי לא ללכת לאיבוד?

אבי הולך וחזק פיזית אך אין לא זיכרון והוא מתבלבל כתוצאה מזיקנה אולי כאן תוכלו לשתף במכשירים שמומלצים למצבו אולי שעון gps + סלולארי(עם לחצן אחד כדי שיהיה קל לתיפעול) + מוקד לאיתור מיקומו כשהוא יוצא מהבית(רק שלא יבואו גנבים אם יש מוקד שיודע מתי הוא יוצא מהבית), gps מדבר עברית שיכוון אותו (לעיוורים יש דבר כזה). . . מה קיים ומומלץ? אולי מגיע לו משהו לפי חוק הסיעוד למרות שהוא מתפקד? הוא לא מבין כלום ואמא שלי משתגעת ואין לה רצון לעקוב אחריו וזה בעיה. אני הבן, אולי יש דרך למנוע בעיות ? אשמח לשיתוף בטכניקות/ מכשירי עזר/קישורים וכו'...

ענתי44

New member
האם אביך מאובחן ?

כי אם הוא חולה באלצהיימר או מחלה דומה אסור לתת לו לצאת לבד. הוא זקוק להשגחה 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה. הוא עלול ללכת לאיבוד ברחוב . זה מסוכן עבורו. כל אחד מהדברים האלה טוב. ואפילו סתם שרשרת ובו חרוטים פרטיו וטלפון לשעת חירום זה בסדר, אבל זה רק אם הוא הולך לאיבוד למרות הטיפול הצמוד בו. אם אביך בגיל פנסיה אזי מגיע לו חוק סיעוד. במידה ויעמוד בקרטריונים, כמו מצב בריאות וקרטיריון הכנסה. אם הוא צעיר יותר מגיעה לו קצבה מיוחדת. עבור עובד זר, או עזרה אחרת שתחליטו.

רופא אמר לו פעם שצריך ללוות אותו 24/7

הוא מקבל קיצבת זיקנה לא ידוע לי אם האבחון הוא אלצהיימר כי זה איבוד זיכרון מזיקנה למרות שפיזית הוא חזק והולך הוא יוצא עצמאית מהבית וחוזר אך זו שכונה קטנה שהוא מכיר היטב כנראה שמדובר במצב גבולי וכנראה שצריך אישורים מרופא כדי לדרוש זכאות למשהו לפי חוק הסיעוד למי צריך לפנות בדיוק? להתקשר לביטוח לאומי קודם או לרופא משפחה שלו? זה לא דחוף כי אני עדיין גר איתו אך אני מתכנן לצאת לדירה משלי בעתיד אז כרגע אני לא לחוץ בזמן חשוב בהמשך גם לדעת לגבי לחצני מצוקה כשעון דיבורית gps + מוקד(רפואי,שיפוצים קטנים/גדולים לבית,ליווי) ולהיות כמו אפוטרופוס לגביו כדי לנהל את ענייניו האישיים ובטח עוד דברים

למעלה