יש כל מיני איסורים שאני לא מבינה

יש כל מיני איסורים שאני לא מבינה

הי, אני חדשה בעסק, לאחר 3 הפלות בשבועות8-12 . עכשיו נכנסתי שוב להריון (היה זריז, שבועיים לאחר הפלה קודמת). בשבוע 9 התחיל דימוםחזק שנפסק אבל נותרו קרישי דם ברחם והרופא שלח אותי לנוח בבית. מותר לי להסתובב בבית אבל הוא נתן לי כל מיני איסורים שנשמעים לי מוזרים כמו - אסור לעשות כלים או כביסה, אסור לקיים יחסי מין או (תסלחו לי על הפתיחות) לאונן. הוא לא ממש רצה לפרט לי למה. מישהי יכולה להסביר לי למה אסור יחסי מין ואוננות? ומה כל כך מסוכן בשטיפת כלים? כמובן שלא אכפת לי כל כך לוותר על כל זה בשביל שהפעם זה יצליח, אבל לא ברור לי איך זה יתרום לשמירת העובר. הרופא אמר לי שעד סוף ההריון אני אוגדר "בסיכון". האם אין שלב בו האיום עובר? האם אצטרך לחרוד ולא לספר עד הסוף?

יחסי מין ואף אוננות יכולות לגרום

להתכווציות הרחם אף נוזל הזרע יכול לגרום לאותה תוצאה. הכוונה בכביסה וכול השאר שפשוט הרופא רוצה שתנוחי ולא תתאמצי יתר על המידה חברה סיפרה לי שבתשע חודשי הריונה שהיו בסיכון שכבה כל העת במיטה ובעלה דאג לעבודות הבית אז אם הוא יכול מה טוב ואם לא קחי עזרה ושיעבור הכול בשלום

27חומד

New member
ברוכה הבאה.

כמו שיונית כתבה, המעות מיחסי מין ואוננות נועדה למנוע התכווצויות הרחם הנגרמות בזמן האורגזמה בגלל הורמון הנקרא אוקסיטוצין המשתחרר בגוף בזמן זה. בנוזל הזרע ישנו חומר הנקרא פרוסטגלנדין וגם הוא יכול לגרום לכיווצים. לכלים וכביסה אני מניחה שהתכוון לעבודות בית באופן כללי ולכך שהוא רוצה שלא תתאמצי. מה שלא מוצא חן בעיני הוא רופא שלא עונה על שאלות שאת שואלת. הוא נותן לך הוראות אך לא רוצה לפרט מדוע. בעיקר בהריון המוגדר בסיכון הייתי מצפה מרופא להסברים מפורטים לגבי ההנחיות שלו והסיבות להן. לדעתי כדאי לך אולי למצוא רופא שיענה על שאלותיך כי הן חשובות ולא ישאיר אותך עם כ"כ הרבה תהיות.

../images/Emo45.gif מה שהיא אמרה ../images/Emo13.gif

ובהחלט מסכימה גם עם ההמלצה להחליף רופא - בתקופת ההריון, במיוחד אם מדובר בהריון בסיכון גבוה, הרופא צריך להיות דמות מעוררת אמון ובטחון, שאפשר לפנות אליה ולהסתמך עליה, ולא מישהו שממדר אותך. אגב, לגבי ההגדרה של ההריון כ"סיכון גבוה" - קודם כל, ההגדרה הזו בד"כ תקפה למשך כל ההריון, אבל זה לא אומר שלכל אורכו רמת החרדה נשארת בעינה. יש שלבים שבהם הסיכון גבוה יותר ויש שלבים שפחות. שנית, הגדרה של ההריון כהריון בסיכון היא דווקא חדשות טובות, כי היא מזכה אותך במעקב צמוד יותר וברופא שאמור לפי הגדרתו להגדיל ראש יותר מ"סתם" רופא למעקב הריון (מה שכמובן אינו מהווה ערובה לכך שבאמת יעשה זאת). בקיצור, "הריון בסיכון" זה לא נבואה שחורה, זה איתות של המערכת שהיא מתגייסת להגן על ההריון שלך. איך זה נשמע לך עכשיו? מאחלת לך המון המון
ורק בשורות טובות, עתליה

ההריון הוא דבר יקר,

גם אם קשה לך לסבול את האיסורים, זה חשוב. ובכלל אני ממליצה לפנות לארגון משפחה חדשה, אם תתעוררנה בעיות משפטיות

למעלה