יש כמה דברים שלא ממש ברורים לי

ny22

New member
מנהל
יש כמה דברים שלא ממש ברורים לי

אז קודם כל - חג חנוכה שמח
עכשיו, ישנם כמה דברים, שאולי דווקא אי הוודאות שבהם היא חלק מהעלילה: 1. הדבר הכי פשוט - למה דווקא 1909? מה הקשר בין התקופה הזאת לתקופתו של דילן? הרי הוא בטח נולד אחרי 1950, אז מה קרה כשפתאום הגענו ל-1909 (אגב, ידעתם שזאת השנה שבה נוסדה העיר ת"א?). 2. נכון שצ'יף אומר כל הזמן לאמה (ובעצם גם לנו) ששינוי של העתיד זה דבר רע ומה שאמור לקרות, אמרור לקרות? אז הוא בעצמו שינה את העתיד בכך שהוא לקח את המכתב ממייקי. מה שהוא עשה נקרא שינוי על גבי שינוי. הוא שינה את השינוי (אבל לא החזיר אותו למצב הקודם). מה גם, איך הוא ידע שהם מהעתיד? הרי זה שהוא טיימר לא אומר שהוא יודע מי בא מהעתיד ומי לא. וגם, עצם זה שהם הגיעו, כבר אומר שמשהו השתנה (הרי בהיסטוריה המקורית הם בכלל לא היו). 3. החזרה בזמן של הטיימרים אפשרית (ע"פ העונה הראשונה) רק עד לרגע שבו הדבר התאפשר, כלומר, טיימר ממוצע, יכול לנוע אחורנית בזמן רק עד לרגע שבו היה ניתן לנוע אחורנית. הרגע שהקרינה עשתה את השינוי במבנה הדנ"א. אז, כיצד זה ייתכן שצ'יף נסע יחד עם הכיתה שלו לטיולים ביוון העתיקה? יוון העתיקה זו תקופה כידוע שהייתה לפני הספירה. ובכלל - ב-1909 בכלל אי אפשר היה לחזור בזמן, כלומר, גם אם טיימר ירצה הוא לא יוכל להגיע לשנה הזאת (ע"פ העונה הראשונה). על האי (שהיה בעונה הראשונה) היו אנשים שנולדו אחרי 2200, ולכן הם יכלו לנסוע בזמן למאות קודמות (מ-2010 ואילך). אלו כמה מחשבות שעלו לי וכמובן שישנם עוד כמה דברים לא ממש הגיוניים. אבל אני עדיין חושב שהסדרה הזאת מעולה - בין אם מדובר בתסריט ובין אם מדובר בשחקנים וברעיונות שהיא נותנת. גיורא, המשך כך! אגב, חשוב לי לציין, שבעיני זה טוב שיש את ה"חידות" הללו, כי זה גורם לנו יותר לחשוב ולחקור את הדברים. חג שמח.

gilad94

New member
תגובה לזה שלמעלה (שתעזור לו להבין)

1.אי אפשר להבין כלום בינתיים,אלה דברים שמבינים רק בסוף בסוף של העונה (כמו שהיה בעונה הראשונה) 2.כל מה שקורה על האי בעצם ב1909 זה שינוי,כי כולם שמה טיימרים שהאבות שלהם חיו על האי מההיסטוריה השניה והם עברו לכל היהיסטוריות ושינו הרבה,אני בכלל לא הבנתי למה אחרי העונה הראשונה הטיימרים לא נמחקו מהעולם,כל ההיסטוריה של האי הרי נימחקה והם לי קיבלו את הגן,אז איך? 3.אם אתה טיימר אתה טיימר-אתה יכול לסוע קדימה ואחורה לכל תקופה שאתה רק תרצה בעונה הראשונה טיימרים מהעתיד של האי חזרו לעבר של האי כי החבורה הייתה שמה והיו הרבה באלגנים,זה לא אומר שאי אפשר לסוע יותר,כי אז איך נגיד שון חזר אחרוה והכיר את אמא של ג'יני? אני לעומתך אגב לא אוהב את העונה השניה,היתאכזבתי,ציפיתי למשהו אחר לגמרי ,העונה הזאת ממש מעצבנת,אני מבין הכל,אבל הכל שמה נורא מעצבן ומרגיש ופשוט מוציא לך את החשק,אני אישית מכיר אנשים שהפסיקו לראות את הסידרה מרוב שזה הפריע להם שזה ככה,אבל אני מאוד אוהב את מה שגיורא עושה,"השמיניה" 1-3 וגם את העונה הראשונה של "האי" אבל אני לא כזה מתלהב מהעונה הזאת כמו שהיתלהבתי מה-4 עונות קודמות שגיורא עשה זאת דעתי =\

ny22

New member
מנהל
אני די עייף עכשיו ואני לא יכול לענות, אבל -

אני בכלל לא הבנתי למה אחרי העונה הראשונה הטיימרים לא נמחקו מהעולם,כל ההיסטוריה של האי הרי נימחקה והם לי קיבלו את הגן,אז איך?". אני בהחלט מסכים איתך. אבל אולי שרדו כמה אנשים את האסון, והם אלו שיצרו את דור הטימריים.

gilad94

New member
^

אני חשבתי שזה אולי בגלל שהגן עבר לילדים שלהם שואתם הם ילדו על יבשת רגילה לפני 2009 (וכמובן לא על האי) אבל לך תדע

barak97

New member
תשובות לפי הבנתי..

1. 1909 - כנראה גיורא רצה להראות ש- 09.09.09 לא חייב להיות 2009, ובגלל שתמיד ההסטוריה חוזרת על עצמה גם אז קרה אסון וכנראה גם בכל שנה עם סיום 09. 2. הוא לא שינה את העתיד, כי הוא לא נסע לעתיד. הוא שינה את ההווה וזה כבר גורל.. בכל מקרה, הוא עשה את זה כדי שלא יגלו על העתיד. 3. אי אפשר לנסוע בזמן לפני שהגן התפתח? שטויות! אז מה אם עוד לא היה גן, האדם הזה הוא טיימר וטיימר נוסע בזמן. אתה גם יכול לנסוע אחורה בזמן לפני שאבא שלך נולד, זה לא אומר שלא תהיה... בכל מקרה, אפשר לדעת זאת ע"י זה שמקס, הלנה, צ'יף ועוד חזרו בזמן ליום של האסון, לפני שהוא קרה, שנים לפני שהגן התפתח.. אז זה ממש לא נכון מה שאתה אומר..

ny22

New member
מנהל
ככה נאמר בעונה הראשונה....

הוא כן שינה את העתיד!! שים לב לתרגיל הבא - אני זורק אליך כדור - אם הכל ילך כשורה, כלומר, שום דבר לא יפריע לכדור - הוא יגיע לידים שלך ואתה תתפוס אותו. אבל אם יבוא עוד מישהו ויקח את הכדור הוא כביכול ישנה את העתיד. הוא ישנה את מה שאמור להיות בעתיד. בעיקרון יש כאלה שיסכימו איתך ויגידו שאין דבר כזה "לשנות את העתיד", כיוון שהעתיד זה כל מה שקורה - דיון מרתק בנושא יש בתחילת הסרט דו"ח מיוחד. אפילו בתוך הלינק שנתתי יש הסבר קצר על הדיון. אבל היות ואנחנו יודעים שצ'יף יודע שיש כאלו שבאו מהעתיד, שמטרתם היא לשנות אותו (ע"פ מה שהבנתי הוא יודע שהם באו כדי לעשות משהו לגבי ה-9.9). אולי הוא לא יודע מה הולך לקרות (זה הגיוני - כי הוא בעצמו אומר שזה לא טוב לדעת מה הולך לקרות), אבל אם הוא פוגע קצת באלו שבאו מהעתיד, ישנו סיוכי גדול מאוד שהוא משנה אותו עוד יותר. נכון שפיסית הוא שינה בהווה, אבל לשינוי בהווה יש משמעות לשינוי בעתיד. על זה אתה מסכים איתי? (למרות שגם על זה יש מחלוקות, כי כאלו שיטענו שהגורל יהיה אותו דבר ולא משנה מה נעשה, למרות שלענ"ד יש בטענה הזאת כמה פרדוקסים...). לילה טוב וחג שמח!

barak97

New member
אתה צודק, אבל..

העתיד עוד לא נקבע עד שהוא בא. לפי האי לכל אחד יש גורל כלשהו, אבל כמו עם ג'יני - עד שלא יגיע היום של האסון היא לא תמצא את האדם שיהיה איתה, אבל היא יודעת שבאותו יום זה יקרה. זה הגורל שלה. לכן, ברגע שהעתיד ידוע, אז משנים אותו כאשר עושים גליץ', אבל אם לא ידוע מה שיקרה בעתיד, אתה בעצם לא משנה אותו - כי הוא לא קיים טכנית. חשבתי מס' פעמים מה קורה שטיימר עובר למקום אחר בזמן אחר וחוזר שוב לאותו המקום באותו זמן. מה קורה לאנשים שכביכול "מחכים" לו באותו המקום שהוא יצא ממנו. הרי, הוא הלך למקום מסוים, ואז יחזור לאותו הזמן, אבל בעצם עבר זמן - הזמן בו הוא היה במקום השני. אז, מה קורה במקום שבוע מחכים לו? הוא לא נמצא ואז הוא יחזור, תווצר הסטוריה חלופית? או שהמקום יקפא?

yonatan samiya

New member
לא קורה לאנשים שמחכים לו כלום-

כיוון שהוא יחזור לנקודת הזמן המדוייקת שממנה הוא נסע- כך שהם לא ירגישו שהוא נסע בכלל. כלומר... אם אני, אתה ועוד מישהו נהיה באותו החדר, והשלישי יסע בזמן בשעה 9:45:47 לדוגמא- אני ואתה לא נחכה לו, כיוון שכאשר הוא יסיים לעשות את מה שהוא יצטרך לעשות, הוא יחזור בדיוק לשעה 9 ו45 דקות ו47 שניות, כך שאנחנו לא נבחין בכך שהוא נסע. ראה דוגמא בפרק "הבננה"- החבורה נסעה בזמן כדי לחרוט את שמם על הבננה, וחזרו חמש שניות אחרי למרות שהמשימה שלהם ארכה כמה דקות. אתה זוכר שמייקי אמר לאמה "5 שניות? זה קצת זמן, איך אני יספיק?" או משהו כזה, ואז אנה אמרה לו "יא טמבל, אתה יכול לחזור 50 שנה אחורה ובחזרה, אתה טיימר". הבנת?

שירטע

New member
אבל המון פעמים אנחנו רואים שעובר זמן

עד שטיימר חוזר. לדוגמא עם ליבי ודילן - למה ליבי לא חזרה פשוט לאותה השניה? ודילן, כשהוא נסע ל2008 - למה הוא לא חזר לשניה שהם אמורים להיות ביוון?

yonatan samiya

New member
נכון, אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי-

במקרים שאת ציינת הם היוצ צריכים לחזור לנקודת זמן אחרת ולא לאותה שניה- דילן אמר לליבי שתחזור כבר ל1909, ושם היא תפגוש אותו. במקרה של דילן, כשהוא נסע ל2008- הוא לא רצה לחזור ליוון העתיקה, הוא רצה להמשיך ולחפש את ליבי, לפגוש אותה ב2008 ולחכות לה ב-1909 שוב, ולא הייתה לו שום כוונה לעשות אחרת. ישו הבדל בין מקרים בו הטיימר רוצה לחזור לנקקודת הזמן ממנה הוא נסע (כמו בפרק הבננה), לבין מקרים הו הטיימר מלכתחילה לו רוצה לחזור לאותה הנקודה (כמו בפרק הלגונה חלק ב') - אבל בכל מקרה- לאנשים ש"מחכים" לו לא קורה כלום, הם לא קופאים והכל ממשיך כרגיל.

למעלה