יש לגופים שלי רקבון בזנב

adidas4

New member
יש לגופים שלי רקבון בזנב

מה עושים כי הזנב של אחד מהם כבר התפצל? והזנב של השני כבר מתחיל להשחיר אני לא רוצה לשים תרופה ולא יוגעת איזה כי יש לי שרוצים ואני מפחדת שהם רגישים מדי(בתא השרצה באקווריום) ושאלה נוספת השרוצים שלי בני שבוע וחצי-שבועיים מתי אני יכולה לשחרר אותם לתוך האקווריום?

לגבי הריקבון...

שימי מטילן בלו,חפשי ממה יש להם ריקבון וסלקי את הגורם,או הזהרי ממנו,מטילן בלו הוא התרופה היעילה,לא נראה לי שהוא יפגע לך בשרצים(תבודדי את הדגים עם הריקבון...)ואת השרצים תשחררי לאקווריום כשיגדלו לגודל ס"מ(לא כולל סנפירים)ושיקבלו את צבעיהם! בהצלחה!

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~~~~~~~>

הריקבון יכול להיגרם מתנאים לקויים (מאוד לקויים), או מדג נשכן. אם את מגדלת דגים שאת רואה שנושכים לך את שאר הדגים באוריום-להחזיר לחנות. ולגביי האופציה של תנאים לקויים, להחליף את המים בתדירות יותר גבוה ולבדוק אם הפילטרריזציה באקוריום שלך מספקת. תרופות בדיוק כמו ששליירית אמרה-מטילן בלו. לשים בדיוק כמו שכתוב, אחריי סיום הטיפול להוציאו מן המים בעזרת פחם פעיל.

adidas4

New member
קנו לי תרופה אחרת לריקבון סנפירים

של חב' ענבר מעבדות בע"מ וקוראים לה"קופרל" והיא כביכול גם למחלות בקטריאליות כמו ריקבון,פצעים,פטריות... זה תרופה פחות טובה או אותודבר? מה אני בדיוק אמורה לעשות, אתמול החלפתי 1/3 מים והוספתי את התרופה(פחות מכפית ל-אקווריום של50 ס"מ) אמורים אחרי 3-4 ימים להחליףשוב 1/2 -1/3 מהמים?

גלעד cool7

New member
כתוב לך.

תסתכלי בהוראות ותבדקי אחריי כמה זמן הם ממליצים להוציא את החומר מהמים. איך מוציאים? בעזרת הכנסת פחם פעיל שיספוג את החומר (ושאר הרעלים), ובעזרת שוב בחלפית 20 אחוז מהמים. דבר שני, יש לך תרופה שנשמע לי שתחסל את הבקטריות באקוריום, ואם לא תהרוג את כולן אז לפחות תפגע במושבות שלהן. אני ממליץ להגביר טיפה את תדירות החלפת המים באקוריום בזמן הטיפול, כדי לא ליצור מצב של הצטברות רעלים שהיו אמורים להיות מפורקים על ידי הבקטריות. בהצלחה.

adidas4

New member
לא שאני סתומה או משהו כזה אבל.. :)

מה זאת אומרת פחם פעיל? מה שיש בפילטר לא? ניקיתי אותו לפני ששמתי את התרופה.. כדאי לי להחליף את המים עוד יומיים ככה בערך שליש מהמים כדי לנקות את המים מהתרופה וזהו לא להוסיף עוד מהתרופה.. אני פשוט מבולבלת קצת :)

גלעד cool7

New member
ברור שלא סתומה ../images/Emo13.gif

פחם פעיל יש בהרבה פילטרים, אז ייתכן שגם אצלך. את הפחם לא מנקים, אלא מחליפים. בקשר להחליף חלק מהמים, קשה לי להגיד- קודם איני יודע כמה ימי טיפול עם התרופה את צריכה לבצע לאקוריום שלך, תקראי את הוראות התרופה. דבר שני, אם הדגים שלך אינם נמצאים בסטרס (סתם לועזית כדי שיחשבו שאני חכם
.. בעברית-לחץ) ויש מספיק מקומות מסתור באקוריום, אז מומלץ לאחר שאין צורך בהמשך הטיפול להעלות את תדירות החלפת המים במקצת. חשוב מאוד על פי מה שאת אומרת כנראה שיש לך פחם פעיל בפילטר, זה מוטעה! יש להוציא את הפחם מהפילטר בזמן הטיפול-היות והוא סופח את התרופה אליו וכך היא אינה מגיע למי האקוריום (אלא אם תציפי את האקוריום בתרופה עד שהפחם יגיע לגבול הספיחה שלו ואז בעצם תיצרי הרעלה, אבל זה לא רלוונטי...).

adidas4

New member
תודה רבה עזרת לי בקשר לפחם הפעיל

אז מה שאתה מציע זה עוד יום -יומיים בערך להחליף חלק מהמים ולשים מחדש את התרופה? כי נראה לי באמת שהשארתי את הפחם בפילטר... אז איך הפילטר עובד בלי הפחם בפנים לא פחות טוב? שוב תודה :)

dz108

New member
פחם פעיל ותרופות

אם השארת את הפחם בתוך הפילטר, רוב הסיכויים שתוך כחצי שעה (לכל היותר שעה) הוא כבר נספג (רובו אם לא כולו) לתוך הפחם; כלומר - התרופה לא הספיקה להועיל. אני ממליץ להוציא פחם, ולהתחיל טיפול מחדש.

ganjaman stound

New member
אם כך הדבר

לדעתי פשוט מדובר בסוג של מטילן בלו כל שהוא משמע שהחומר חוסם גישת חמצן לכל דבר שהוא בא במגע איתו וע"י כך הורג פטריות ובקטריות הזקוקות לחמצן לגבי הפחם אני לא בטוח אם הוא מנטרל חלק מהחומר אך רצוי להוציא אותו מהאקווריום בתקופת הטיפול כמו כן להכניס את הכמויות המצויינות על עתיפת הבקבוק והחלפות מים אפשר ואף רצוי לבצע אפילו פעם ביום 10-15 אחוז בתקופת הטיפול מפני שהחומר מחסל גם את מושבות הבקטריות החיוביות באקווריום אשר מפרקות אמוניה וע"י החלפות מים תכופות מקטינים את רמות האמוניה במים בכל מקרה רצוי להחליף כמויות מים קטנות לעיתים תכופות מאשר 30 אחוז כל שלושה ימים או מה שציינת בהודאה מאחר והדבר מקטין שינויי טמפ' באקווריום וכן את כמות הכלור במים מקווה שעזרתי קצת ושיהיה בהצלחה

למעלה