יש לגשת ברצינות לתכנון בניית בית המקדש

marabo

Well-known member
אין מי שיכול כעת לעצור את זה.
אפילו המתונים של ממשל טראמפ תומכים בזה

marabo

Well-known member
הוא יֵרד מוגמר משָׁמַיִם...וברדתו ידחה (displace) את המסגדים המצויים שם עתה...
אין סימוכין לאגדה הזו, הרמב״ם כתב מפורשות

ואל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דברים בעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים אלו. אין הדבר כך. שהרי רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה. והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח. ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח. עד שנהרג בעונות. כיון שנהרג נודע להם שאינו. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת. ועיקר הדברים ככה הן. שהתורה הזאת חוקיה ומשפטיה לעולם ולעולמי עולמים. ואין מוסיפין עליהן ולא גורעין מהן:

SupermanZW

Well-known member
אין סימוכין לאגדה הזו, הרמב״ם כתב מפורשות

ואל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים ומחדש דברים בעולם או מחיה מתים וכיוצא בדברים אלו. אין הדבר כך. שהרי רבי עקיבא חכם גדול מחכמי משנה היה. והוא היה נושא כליו של בן כוזיבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח. ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח. עד שנהרג בעונות. כיון שנהרג נודע להם שאינו. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת. ועיקר הדברים ככה הן. שהתורה הזאת חוקיה ומשפטיה לעולם ולעולמי עולמים. ואין מוסיפין עליהן ולא גורעין מהן:
הוספתם לתורה המון דברים שלא היו בה קודם.

Harrington

Well-known member
מנהל

יש לגשת ברצינות לתכנון בניית בית המקדש​

אני מתנגד.

תשתיות במדינת ישראל שמתכננים אותם כמו שצריך, זה אורך שנים על גבי שנים. במקרה הזה גם אין צורך. כל המידות והכל כבר מוכר וידוע לנו ומצוי שחור על גבי לבן במקרא. כל שצריך זה איש מקצוע שיידע להעביר את הנתונים מהמקור שלהם לתוכנית שהקבלן יידע לקרוא אותה ובא לציון גואל, במלוא מובן המילה.

באמת? אתה מאמין שצריך לתכנן את בית המקדש? אתה לא מאמין שהמשיח יבנה אותו?
שיתחילו עם תכנון נתיבי התחבורה הציבורית למקום. על זה יהיה לרשויות מספיק עבודה (על אף שהתחילו עם זה כבר לפני שנים), זה באמת נדרש וזה לא קשור לשאלה אם את בית המקדש השלישי עם ישראל יידרש לבנות או שיירד מוכן משמיים (הדעות חלוקות בעניין ויש האוחזים בשאלה אם הגאולה תבוא בעיתה אם לאו).

marabo

Well-known member
אני מתנגד.

תשתיות במדינת ישראל שמתכננים אותם כמו שצריך, זה אורך שנים על גבי שנים. במקרה הזה גם אין צורך. כל המידות והכל כבר מוכר וידוע לנו ומצוי שחור על גבי לבן במקרא. כל שצריך זה איש מקצוע שיידע להעביר את הנתונים מהמקור שלהם לתוכנית שהקבלן יידע לקרוא אותה ובא לציון גואל, במלוא מובן המילה.

שיתחילו עם תכנון נתיבי התחבורה הציבורית למקום. על זה יהיה לרשויות מספיק עבודה (על אף שהתחילו עם זה כבר לפני שנים), זה באמת נדרש וזה לא קשור לשאלה אם את בית המקדש השלישי עם ישראל יידרש לבנות או שיירד מוכן משמיים (הדעות חלוקות בעניין ויש האוחזים בשאלה אם הגאולה תבוא בעיתה אם לאו).
בית המקדש לא אמור לבוא משמים, הרמב״ם קבע מפורשות בהלכות מלכים

Harrington

Well-known member
מנהל
בית המקדש לא אמור לבוא משמים, הרמב״ם קבע מפורשות בהלכות מלכים

כידוע יש דעות שונות בעניין. דברי הרמב"ם כבודם במקומם מונח ועפר ואפר אני לרגליו כמובן. אבל אין לנו את הדרך לדעת האם גישתו היא דווקא הנכונה או שמא גישת גדולים אחרים, מתקופתו ובכלל. על כן השאלה היא שאלה פתוחה. ציטוט דברים מפי אחד והתעלמות מקיומם של דברים אחרים שסותרים את דבריו, לא משנים זאת.

marabo

Well-known member
כידוע יש דעות שונות בעניין. דברי הרמב"ם כבודם במקומם מונח ועפר ואפר אני לרגליו כמובן. אבל אין לנו את הדרך לדעת האם גישתו היא דווקא הנכונה או שמא גישת גדולים אחרים, מתקופתו ובכלל. על כן השאלה היא שאלה פתוחה. ציטוט דברים מפי אחד והתעלמות מקיומם של דברים אחרים שסותרים את דבריו, לא משנים זאת.
רבים חלקו על פסקי הרמב״ם במגוון הלכות, ראשונים ואחרונים, ומסיבות רבות ומגוונות.

אולם, אין אפילו אחד, לא מהראשונים ולא מהאחרונים שחלק על פסק מפסקי הרמב״ם הללו שנכתבו בפרק יא לגבי המשיח בהלכות מלכים ומלחמות.

ואתה מוזמן לחפש ולמצוא. אם תמצא תביא אותו כאן.
אם צדקת אני לוקח חזרה את דברי.
אם לא מצאת, תהייה הוגן להודות בזה ולקחת חזרה את דבריך
מסכים?

Harrington

Well-known member
מנהל
רבים חלקו על פסקי הרמב״ם במגוון הלכות, ראשונים ואחרונים, ומסיבות רבות ומגוונות.

אולם, אין אפילו אחד, לא מהראשונים ולא מהאחרונים שחלק על פסק מפסקי הרמב״ם הללו שנכתבו בפרק יא לגבי המשיח בהלכות מלכים ומלחמות.

ואתה מוזמן לחפש ולמצוא. אם תמצא תביא אותו כאן.
אם צדקת אני לוקח חזרה את דברי.
אם לא מצאת, תהייה הוגן להודות בזה ולקחת חזרה את דבריך
מסכים?
למיטב ידיעתי כאמור יש דעות שונות בעניין (המוכרות לכל). לא שמעתי שדווקא דעה אחת (ולא משנה של מי) התקבלה להלכה, כלומר כקביעה אולטימטיבית, אבל אולי אני טועה, מעולם לא טרחתי להתעמק בזה יותר מדי. במקום לעשות זאת כעת, אישאר הערב עם ערוץ אקטואליה פתוח כדי לשמוע אם וכאשר ביהמ"ק יירד משמיים (לצערי החלופה לפיה ישראל תתחיל לבנות, תצטרך לחכות לפחות עד יום ראשון שכן בסופה"ש פורום מקבלי ההחלטות ככה"נ לא יתכנסו).

אגב לטובת הקוראים שלא לגמרי מבינים את השפה, מאומה מהתגובה הזאת לא נכתב בציניות :).

marabo

Well-known member
למיטב ידיעתי כאמור יש דעות שונות בעניין (המוכרות לכל). לא שמעתי שדווקא דעה אחת (ולא משנה של מי) התקבלה להלכה, כלומר כקביעה אולטימטיבית, אבל אולי אני טועה, מעולם לא טרחתי להתעמק בזה יותר מדי. במקום לעשות זאת כעת, אישאר הערב עם ערוץ אקטואליה פתוח כדי לשמוע אם וכאשר ביהמ"ק יירד משמיים (לצערי החלופה לפיה ישראל תתחיל לבנות, תצטרך לחכות לפחות עד יום ראשון שכן בסופה"ש פורום מקבלי ההחלטות ככה"נ לא יתכנסו).

אגב לטובת הקוראים שלא לגמרי מבינים את השפה, מאומה מהתגובה הזאת לא נכתב בציניות .
טענת טענה, אז אתה מוזמן להביא את הדעות הללו החולקות על הרמב״ם בעניין זה כפי שכתב בפרק יא בהלכות מלכים ומלחמות עם מקור.
לא דברים בעלמא, תביא את הפסק ואת הפוסק ואת המקור, ספר ועמוד.
אחרת במחילה, טענתך אינה רצינית.

Harrington

Well-known member
מנהל
טענת טענה
עד כאן נכון.
אז אתה מוזמן להביא את הדעות הללו החולקות על הרמב״ם בעניין זה כפי שכתב בפרק יא בהלכות מלכים ומלחמות עם מקור.
אני מאוד מודה לך על ההזמנה. באמת, לא יודע מה הייתי עושה בלעדיה :). אקווה רק שהיא בתוקף גם לדברים אחרים, כי אין לי שום כוונה לבקש ממך רשות לשום דבר שאכתוב או לא אכתוב, אביא או לא אביא כאן. אז כדי למנוע מצב בו אעשה חו"ח משהו ללא הזמנתך...

לא דברים בעלמא, תביא את הפסק ואת הפוסק ואת המקור, ספר ועמוד.
אחרת במחילה, טענתך אינה רצינית.
רצינית או לא, זו טענתי. אתה יותר ממוזמן (למדתי מנדיבותך) להתייחס אליה עניינית במקום לטעון שהיא שגויה (או למעשה, לא קיימת) מיסודה.

כך או אחרת, לי אין הרבה מה להוסיף על תגובתי הקודמת (#20) לדבריך אלו.

אא"כ תבחר להתייחס עניינית,
מיצינו.

marabo

Well-known member
באמת? אתה מאמין שצריך לתכנן את בית המקדש? אתה לא מאמין שהמשיח יבנה אותו?
זה ביצה ותרנגולת.
לפי הרמב״ם מי שיבנה אותו ויצליח ויעשה עוד כמה דברים יוכל לקבל את התואר משיח

למעלה