יש לישראל כזה מטוס?!

DeniDen

New member
יש לישראל כזה מטוס?!

בטח הרבה אנשים מתבלבלים וחושבים שזה עב"מ..

DeniDen

New member
שלחו לי סרטון קוראים לו

"b2bomber" .. והסרטון הזה זה על המטוס ... וחיפשתי בגוגל b2bomber וזה מה שיצא.. ותודה..

מצטער לאכזב

אבל עם כל הכבוד, לישראל אין מטוס כזה... אתיכולה למצוא מידע עליו במאמר שלי על "חמקנות" בטאגליין אבל בכל מקרה אני מצטט "(בשמו המלא B-2 Spirit) - מפציץ חמקן, מתוצרת חברת נורת'רופ האמריקנית. המטוס תוכנן במטרה להתחמק מגילוי ע"י מכ"ם האוייב, וצורתו המיוחדת נועדה לשרת מטרה זו. בנוסף, הוא מצוייד במיטב מערכות הטכנולוגיה החמקנית המתקדמת של ארה"ב. המטוס טס לראשונה בשנת 1989. בגלל מחירו הגבוה (כ 2ץ.2 מיליארד דולר ליחידה), יוצרו רק כעשרים מטוסים. זהו המטוס היקר ביותר שנוצר אי פעם, עד כי מחירו לגרם, העומד על כ 30 דולר, יקר פי שניים עד שלושה ממחיר הזהב. המטוס ספג ביקורת רבה מצד אישי ציבור וחברי קונגרס אמריקאים, הואיל ולמרות מחירו הגבוה באופן חריג, הוא עדיין מתוכנן באופן לקוי. לדוגמא, את המטוס מצפה שכבה של חומר סופג מכ"ם מיוחד שמטרתו להקטין את חתימת המכ"ם של המטוס. עם זאת, לאחר הייצור התברר כי חומר זה אינו עמיד לאורך זמן במים, ולכן לאחר כל משימה של המטוס שבה יורד גשם יש להעביר אותו טיפול מיוחד וארוך על מנת לחדש את שכבת הצבע. בנוסף, כל שריטה בגוף המטוס מחייבת טיפול מיוחד גם כן, מאחר והיא מגדילה את חתימת המכ"ם של המטוס."

Gilliana

New member
באופן רשמי, אתה צודק ../images/Emo8.gif

וזה אכן B2 ולא F-117, אשר הצורה שלהם דומה.

DeniDen

New member
אממ יש לה אבל יותר טובים?

חח

Gilliana

New member
באופן רשמי - אין לנו כלום

באופן בלתי רשמי - יש לנו הכל. מקווה שעכשיו זה ברור...

מאיפה המידע הזה?

לא כך כך פשוט להסתיר מטוס כזה... צריך להכשיר טייסים, מכונאים, חשמלאים ושאר צוות קרקע. צריך האנגרים מיוחדים בשבילו וכו' וכו' כל ההתעסקות סביב המטוס יכולה להכיל מאות (ואם מחשיבים את שאר האנשים שנמצאים בבסיס ופה ושם רואים משהו אז מדובר באלפים) במציאות של חיל האוויר שלנו, לא נראה לי שאפשר להסתיר כלי כזה לאורך זמן... אלא אם המטוס מוחזק מחוץ לישראל או שהוא מתחוזק בארץ ע"י גורמים חיצוניים...

Gilliana

New member
מסתבר שיש מי שמדליף... ../images/Emo8.gif

תתפלא, אבל בחוגים מסויימים (שלא אפרטם כאן) העניינים הללו כבר לא נחשבים לסודות כל כך גדולים. בסה"כ אין הכרה רשמית - זה הכל, אבל מעבר לזה - הרבה אנשים יודעים.

Gilliana

New member
לא ../images/Emo13.gif

זה לא קשור לחוצנים - רק לעניינים ארציים.

אני חולק על דעתך...

לישראל לפי דעתי יש את המידע המדויק על איך ליצור כלי תחבורה חמקניים... אבל היא לא מבצעת את המידע הזה..יותר מדי כסף כרוך בפרוייקט כזה ובשביל ליצור פרויקט יוקרתי צריך תמיכה של גורם צבאי אמריקאי...ושום גורם אמריקאי לא יתמוך בפרויקט כזה מסיבה אחת: ארה"ב שומרת לעצמה ורק לעצמה את טכנולוגית החמקנות

Gilliana

New member
כן, אבל...

... אני לא הבעתי דעה, ציינתי עובדות. אני לא אפרט יותר כי זה באמת לא לעניין אבל תאמין לי שהאינפורמציה הזו מסתובבת יופי יופי, כאמור - בחוגים מסויימים, ולא כאלו סודיים כפי שאתה עשוי לחשוב. בשורה התחתונה - הרבה מאד אנשים יודעים ממקור ראשון.

ת'אמת?

המטוסים האלה לא משהו...לרובם ישנה אפשרות רק לטילי אוויר קרקע (זאת אומרת טילים שמשוגרים מהמטוס לקרקע)...ישנו את הראפטור שהתגברו על הבעיה והצליחו לשים בו גם טילי אוויר אוויר אך לנו יש את מטוס ה"סופה" שנחשב למטוס הטוב בעולם...ועוד משהו..הראפטור אולי מתחמק ממכ"מים על הקרקע אך מסתבר שהשח"ם שלו במכ"ם של הסופה הוא די גדול...

טעות

מדובר במטוס שנקרא בי 2 (B2). הוא מפציץ חמקני נמצא בשירות חיל האוויר האמריקאי בלבד. הוא נבנה בתקופת המלחמה הקרה ויעודו היה להטיל פצצות גרעיניות במקרה של מלחמה.

למעלה