יש לישראל נשיא תומך?.

פולגאר

Well-known member
לא, טראמפ הקדנציה הזאת לא יהיה אותו אחד כמו בקדנציה הקודמת משתי סיבות עיקריות:
  1. יש לו חתן לבנוני טרי שהוא דיי מלקק לו כפי שראינו שהשתתף בועידה למען העכברושים.
  2. הוא טיפוס נקמני ולא נראה לי ששכח לנתניהו את החלפת השלטון הקודם שביידן לקח את מקומו ונתניהו בירך את ביידן.
הוא גם זכה בתמיכה בסנאט ובקונגרס :-):

משתפרת1

Well-known member
אם חושבים על מי טוב לישראל? מתחילת המירוץ קמלה האריס מסתמנת יותר ויותר כאובמה על סטרואידים. היא בוודאות לא טובה לישראל (בהמעטה), כנראה שהיתה אפילו מגיעה להיות רעה לישראל.
טראמפ הוא הימור. הוא הפכפך. בעבר היה טוב לישראל. בעבר נתניהו היה "בסטי" שלו. בשנים האחרונות נתניהו הפך להיות שטן עבור טראמפ. במסע של נתניהו ליום ההולדת של בנו היקר הוא גם טס (עם אשתו ובנו) להפגש עם טראמפ. אז כעת הם מדברים, ואני חושבת שלא מעט קולות יהודיים עזבו את המפלגה המסורתית לה הצביעו והעבירו את קולותיהם לטראמפ. רק שנראה לי שמדובר בהפסקת אש, לא באהבת אחים. טראמפ כרגע מדבר חזק על טובת ישראל מכיוון שיריבתו נתפסה בציבור האמריקאי כפרו ישראלית. הם לא שמעו את ההצהרות ששחררה נגדנו, ובמקומות רבים בהם הופיעה היו הפגנות פרו פלשתינאיות בחוץ. אז טראמפ "עוקף" אותה בדיבור על טובת ישראל. אבל אין לדעת איך יתנהג בעוד שבוע, או בעוד שנה. בכל זאת עדיף בעיני מי שיש סיכוי שלפחות חלק מהזמן ילך איתנו על מי שבוודאות בהקדם היתה נוקטת צעדים נגדנו (להזכירכם- עצירת משלוחי הנשק והחימוש שנקט ביידן, אשר מתבטא מתון יותר מהאריס בענין ישראל).

lemner40

Well-known member
טראמפ אמר מספר פעמים בחודשים האחרונים
1. הוא בעד סיום המלחמה בישראל באופן מיידי
הוא ידבר עם ביבי יודיע לו לסיים את כל המלחמות עד שהוא יכנס לתפקיד בינואר
2. הוא בעד שלום מזרח תיכוני עם הסעודים
והסעודים כבר הודיעו שהם מקימים ועידה להקמת מדינה פלסטינאית (בלי הישראלים)
3. טראמפ כידוע הביא את תוכנית השלום להקמת מדינה פלסטינאית על
70 אחוז משטחי יהודה ושומרון + 120 אחוז מעזה + חלקים מירושלים + אזורי חיבור בן השטחים
והוא כבר אמר שהוא יבצע אותה.
4. כמו שזה נראה היהודים הצביעו נגדו
והמוסלמים גרמו לו להבחר
המשפחה היהודית שלו כבר לא תהיה בשלטון
המוסלמים כן
והוא כידוע עבד של פוטין ,שנמצא בצד השני.
5. טראמפ הודיע שבניגוד לביידן, הוא לא ייתן סיוע בחינם לאף אחד
כל מדינה שתרצה סיוע צבאי, תשלם על זה
להזכיר שביידן שילם על 70 אחוז מעלות המלחמה של ישראל.

לכן להגיד אם הוא יהיה בעד או נגד ישראל
זה מאד תלוי מה זה בעד ישראל
נראה שהימנים מאד יצטערו שהוא נבחר.

Harrington

Well-known member
מנהל
טראמפ אמר מספר פעמים בחודשים האחרונים
1. הוא בעד סיום המלחמה בישראל באופן מיידי
הוא ידבר עם ביבי יודיע לו לסיים את כל המלחמות עד שהוא יכנס לתפקיד בינואר
התקשורת והשמאלנים מנסים לצייר זאת כמשהו רע ואנטי-ישראלי, אבל זה רק מלמד על כך שלא באמת הקשיבו לדברי טראמפ. הוא אכן מעוניין בהפסקת המלחמה, אבל לשם כך הוא רוצה שישראל תפעל להשגת מטרותיה ותגמור עם זה כבר. זאת לעומת ביידן למשל, שדרישתו שלא ניכנס לרפיח האריכה את המלחמה בארבעה חודשים לפחות (סתם דוגמה).
אין שום פסול בדברי טראמפ ונקווה שאכן יצליח לגרום לנו לסיים את המלחמה בדרך הזאת, באמצעות הגעה לנצחון המוחלט.
2. הוא בעד שלום מזרח תיכוני עם הסעודים
והסעודים כבר הודיעו שהם מקימים ועידה להקמת מדינה פלסטינאית (בלי הישראלים)
אשריהו אם יצליח לקדם שלום בין ישראל לסעודיה. אין שום בעיה עם הוועדה שהסעודים הקימו (וזה גם רחוק מלהיות חדש. הם עשו משהו דומה גם לפני הרבה שנים כבר).
3. טראמפ כידוע הביא את תוכנית השלום להקמת מדינה פלסטינאית על
70 אחוז משטחי יהודה ושומרון + 120 אחוז מעזה + חלקים מירושלים + אזורי חיבור בן השטחים
והוא כבר אמר שהוא יבצע אותה.
לא שמעתי שאמר זאת, אבל ישראל לא חייבת להסכים לכל דבר שטראמפ ירצה לקדם. זה בדיוק מה שטוב לנו עם הממשל שלו, עובדים ביחד, משתפים פעולה, לא כופים כלום על אף אחד. כל זאת בניגוד גמור לשיטת ביידן-האריס.
4. כמו שזה נראה היהודים הצביעו נגדו
והמוסלמים גרמו לו להבחר
המשפחה היהודית שלו כבר לא תהיה בשלטון
המוסלמים כן
והוא כידוע עבד של פוטין ,שנמצא בצד השני.
כלל לא ידוע שהוא "עבד של פוטין". ידוע שהם מסתדרים. מצוין. ייתן ה' וזה יוביל לסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה. שיעור היהודים שבחר הפעם למועמד הרפובליקני גדול יותר מכפי שהיה אי-פעם בעבר, אבל אכן רוב היהודים עדיין מצביעים דרך קבע לדמוקרטים ואין כל חדש תחת השמש. זכותם. בסופו של דבר עליהם להצביע לפי מה שטוב לדעתם למדינה שהם חיים בה. מה עדיף לישראל הם לא ממש מבינים. הרוב בישראל, עם טראמפ.
5. טראמפ הודיע שבניגוד לביידן, הוא לא ייתן סיוע בחינם לאף אחד
כל מדינה שתרצה סיוע צבאי, תשלם על זה
להזכיר שביידן שילם על 70 אחוז מעלות המלחמה של ישראל.
ביידן לא משלם על 70% מהמלחמה כאן, זאת שטות של התשקורת הישראלית. אבל זה כלל לא משנה. נסתדר עם כל מה שטראמפ יעשה בעניין ובפועל הוא לא עומד לפגוע בישראל בשום צורה או דרך. סתם הפחדה שלא צפויה להתממש.
לכן להגיד אם הוא יהיה בעד או נגד ישראל
זה מאד תלוי מה זה בעד ישראל
נראה שהימנים מאד יצטערו שהוא נבחר.
המדיניות שלו והתרבות שלו עדיפה לנו על המדיניות והתרבות של האריס. ככה פשוט. אם בכל רגע נתון יזרום עם הימין האידאולוגי של ישראל? לא יודע אבל זה גם ממש לא חיוני מבחינתי.

SupermanZW

Well-known member
התקשורת והשמאלנים מנסים לצייר זאת כמשהו רע ואנטי-ישראלי, אבל זה רק מלמד על כך שלא באמת הקשיבו לדברי טראמפ. הוא אכן מעוניין בהפסקת המלחמה, אבל לשם כך הוא רוצה שישראל תפעל להשגת מטרותיה ותגמור עם זה כבר. זאת לעומת ביידן למשל, שדרישתו שלא ניכנס לרפיח האריכה את המלחמה בארבעה חודשים לפחות (סתם דוגמה).
אין שום פסול בדברי טראמפ ונקווה שאכן יצליח לגרום לנו לסיים את המלחמה בדרך הזאת, באמצעות הגעה לנצחון המוחלט.

אשריהו אם יצליח לקדם שלום בין ישראל לסעודיה. אין שום בעיה עם הוועדה שהסעודים הקימו (וזה גם רחוק מלהיות חדש. הם עשו משהו דומה גם לפני הרבה שנים כבר).

לא שמעתי שאמר זאת, אבל ישראל לא חייבת להסכים לכל דבר שטראמפ ירצה לקדם. זה בדיוק מה שטוב לנו עם הממשל שלו, עובדים ביחד, משתפים פעולה, לא כופים כלום על אף אחד. כל זאת בניגוד גמור לשיטת ביידן-האריס.

כלל לא ידוע שהוא "עבד של פוטין". ידוע שהם מסתדרים. מצוין. ייתן ה' וזה יוביל לסיום המלחמה בין רוסיה לאוקראינה. שיעור היהודים שבחר הפעם למועמד הרפובליקני גדול יותר מכפי שהיה אי-פעם בעבר, אבל אכן רוב היהודים עדיין מצביעים דרך קבע לדמוקרטים ואין כל חדש תחת השמש. זכותם. בסופו של דבר עליהם להצביע לפי מה שטוב לדעתם למדינה שהם חיים בה. מה עדיף לישראל הם לא ממש מבינים. הרוב בישראל, עם טראמפ.

ביידן לא משלם על 70% מהמלחמה כאן, זאת שטות של התשקורת הישראלית. אבל זה כלל לא משנה. נסתדר עם כל מה שטראמפ יעשה בעניין ובפועל הוא לא עומד לפגוע בישראל בשום צורה או דרך. סתם הפחדה שלא צפויה להתממש.

המדיניות שלו והתרבות שלו עדיפה לנו על המדיניות והתרבות של האריס. ככה פשוט. אם בכל רגע נתון יזרום עם הימין האידאולוגי של ישראל? לא יודע אבל זה גם ממש לא חיוני מבחינתי.
אם רוצים שישראלים יצביעו בבחירות בארה"ב, צריך שישראל תהפוך לstate של ארה"ב, והסיכוי לכך אפסי אם לא אפס. אפילו פוארטו ריקו לא הפכה לstate של ארה"ב אפילו שהיא מדינת חסות שלה, ולכן אם לפוארטו ריקו לא נותנים קל וחומר שלישראל לא יתנו.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם רוצים שישראלים יצביעו בבחירות בארה"ב, צריך שישראל תהפוך לstate של ארה"ב, והסיכוי לכך אפסי אם לא אפס. אפילו פוארטו ריקו לא הפכה לstate של ארה"ב אפילו שהיא מדינת חסות שלה, ולכן אם לפוארטו ריקו לא נותנים קל וחומר שלישראל לא יתנו.
לא הבנתי את הקשר בין דבריך לדברי עליהם הגבת כביכול, אבל מי בכלל רוצה שישראלים יצביעו בבחירות בארה"ב, או שישראל תהפוך למדינה של ארצות הברית?

SupermanZW

Well-known member
לא הבנתי את הקשר בין דבריך לדברי עליהם הגבת כביכול, אבל מי בכלל רוצה שישראלים יצביעו בבחירות בארה"ב, או שישראל תהפוך למדינה של ארצות הברית?
כתבת שהיהודים האמריקאים הצביעו כמו תמיד הדמוקרטים ומתעלמים ממה שטוב לישראל. אלה שאכפת להם מה טוב לישראל הם ישראלים מן הסתם, ואם רוצים שישראלים יצביעו בבחירות בארה"ב צריך שישראל תהיה state של ארה"ב, אחרת זה לא יכול לקרות.

Harrington

Well-known member
מנהל
כתבת שהיהודים האמריקאים הצביעו כמו תמיד הדמוקרטים ומתעלמים ממה שטוב לישראל.
נכון. מציאות. אמנם חלק מאותם יהודים (לא כולם כאלה כמובן) עושים זאת כן מתוך סברתם שמה שהם מצביעים עבורו טוב לישראל, אבל זה נובע מבורות. אחרים פשוט מצביעים לפי מה שטוב בעיניהם עבור מדינתם ובדיוק כך צריך להיות.
אלה שאכפת להם מה טוב לישראל הם ישראלים מן הסתם, ואם רוצים שישראלים יצביעו בבחירות בארה"ב צריך שישראל תהיה state של ארה"ב, אחרת זה לא יכול לקרות.
תתפלא, לא צריך להיות ישראלי כדי שיהיה "אכפת לך מה טוב לישראל". ים של יהודים בעולם אכפת להם מבלי שהם ישראלים פר סיי. בכל מקרה כאמור, אף אחד לא רוצה שישראל תהיה מדינה של ארה"ב. לא יודע מה הרגשת צורך להקריץ את זה לשיח, אבל זה רלוונטי כמו קולוניה אוזבקית על מאדים.

משתפרת1

Well-known member
מכירה הרבה ישראלים החיים בישראל שמצביעים לבחירות בארה"ב. מכירה גם כמה ישראלים החיים בישראל שמצביעים לבחירות בצרפת. יש להם אזרחות של המדינות הללו.

Harrington

Well-known member
מנהל
מכירה הרבה ישראלים החיים בישראל שמצביעים לבחירות בארה"ב. מכירה גם כמה ישראלים החיים בישראל שמצביעים לבחירות בצרפת. יש להם אזרחות של המדינות הללו.
לא מבין את מי שנוהגים כך, אלא אם יש להם חיבור ממשי למדינה ש'בה' הם מצביעים. אני למשל יכול תיאורטית להצביע לפרלמנט ההולנדי, אבל נראה לי מגוחך לעשות את זה. לא מבין שום דבר (כמעט) בפוליטיקה ההולנדית, לא גר שם ולא מושפע מתוצאות הבחירות. באיזו זכות אצביע שם ואשפיע על חיי אחרים?

משתפרת1

Well-known member
לא מבין את מי שנוהגים כך, אלא אם יש להם חיבור ממשי למדינה ש'בה' הם מצביעים. אני למשל יכול תיאורטית להצביע לפרלמנט ההולנדי, אבל נראה לי מגוחך לעשות את זה. לא מבין שום דבר (כמעט) בפוליטיקה ההולנדית, לא גר שם ולא מושפע מתוצאות הבחירות. באיזו זכות אצביע שם ואשפיע על חיי אחרים?
ישראלים יכולים להצביע רק בקלפי בישראל לפי האיזור בו רשומה כתובתם. מי שחי בחו"ל יוכל להצביע רק אם יחזור ארצה ביום הבחירות, בהתאם לכתובת שרשומה במשרד הפנים. ההגיון בדבר הוא בדיוק זה שרשמת: מי שחי כאן ונמצא כאן יכול ורשאי להשפיע, ורצוי שיעשה זאת. זו הסיבה שהמוני יורדים לא יכולים להצביע ולהחליט עבורך ועבורי מה יהיה צביון המדינה שלנו.
יש מדינות שנוהגות אחרת.

Harrington

Well-known member
מנהל
ישראלים יכולים להצביע רק בקלפי בישראל לפי האיזור בו רשומה כתובתם. מי שחי בחו"ל יוכל להצביע רק אם יחזור ארצה ביום הבחירות, בהתאם לכתובת שרשומה במשרד הפנים. ההגיון בדבר הוא בדיוק זה שרשמת: מי שחי כאן ונמצא כאן יכול ורשאי להשפיע, ורצוי שיעשה זאת. זו הסיבה שהמוני יורדים לא יכולים להצביע ולהחליט עבורך ועבורי מה יהיה צביון המדינה שלנו.
יש מדינות שנוהגות אחרת.
עזבי יכול. זה משתנה ממדינה למדינה (שאליה מצביעים). אני מדבר על רצון. אז לגבי ארה"ב אני עוד מבין. הנשיא/ה שם משפיע גם על ישראל וזה הגיוני. אבל צרפת? מדינות אחרות? בעיני סוג של חוצפה להתערב בבחירות שם מבלי שהן משפיעות על המצביע כהוא זה. לא כל מה שאני יכול לעשות נכון שאעשה.

SupermanZW

Well-known member
בזכות האזרחות.

אני מצדיק אותך שאינך מצביע לפרלמנט ההולנדי מכיוון שלא אכפת לך מה קורה שם ואתה גם לא רוצה להבין בפוליטיקה ההולנדית, אבל אם היה אכפת לך היית מבין והייתי מצביע וזה היה ראוי. בדרך כלל אכפת לאדם מה קורה במדינה בה הוא אזרח, גם אם יש לו יותר מאזרחות אחת.

משתפרת1

Well-known member
בזכות האזרחות.

אני מצדיק אותך שאינך מצביע לפרלמנט ההולנדי מכיוון שלא אכפת לך מה קורה שם ואתה גם לא רוצה להבין בפוליטיקה ההולנדית, אבל אם היה אכפת לך היית מבין והייתי מצביע וזה היה ראוי. בדרך כלל אכפת לאדם מה קורה במדינה בה הוא אזרח, גם אם יש לו יותר מאזרחות אחת.
איזה מזל שבישראל נוהגים אחרת. אני ממש לא רוצה שנחיל עצום של יורדים שחיים במקום אחר יקבעו עבורי כיצד אחיה כאן.

SupermanZW

Well-known member
איזה מזל שבישראל נוהגים אחרת. אני ממש לא רוצה שנחיל עצום של יורדים שחיים במקום אחר יקבעו עבורי כיצד אחיה כאן.
וזה למה? האם את סבורה שלהם לא אכפת מה קורה בישראל? מי שלא אכפת לו מן הסתם לא יצביע, אז ממה את חוששת?

משתפרת1

Well-known member
אז מה אם אכפת להם שם בנכר? זה לא מקנה להם זכויות כאן. כשם שלמורמונים אוהבי ישראל או לאנשי מקויה יפנים אין זכויות לקבוע מה קורה כאן. אזרחות או לא, מי שלא כאן הוא זר. הצבעתו תשפיע רק על מי שחי כאן, אםילו אם אם מי שחי כאן יקר לזר שבנכר, לא עליו עצמו.

Harrington

Well-known member
מנהל
בזכות האזרחות.
זה שייך לטור ה"יכול".
אני מצדיק אותך שאינך מצביע לפרלמנט ההולנדי מכיוון שלא אכפת לך מה קורה שם ואתה גם לא רוצה להבין בפוליטיקה ההולנדית, אבל אם היה אכפת לך היית מבין והייתי מצביע וזה היה ראוי.
אז זהו, שבעיני לא. זה לא נובע מחוסר ההבנה, אלא מכך שזה נראה לי לא הוגן.
בדרך כלל אכפת לאדם מה קורה במדינה בה הוא אזרח, גם אם יש לו יותר מאזרחות אחת.
לא עניין של חוסר אכפתיות.

ai27

Well-known member
כי היא ענייה מדי והתשתיות שלה זבל.
הכינו road map להצטרפות שיקח זמן.

גם כלכלית וגם מבחינת תשתיות אנחנו כבר שם
אבל לארה"ב אין עניין להפוך ממעצמה אמריקאית לאימפריה חובקת עולם עם סכסוכים נוספים
ולנו איו עניין לתת לטמבלים ווקיסטים להרוס לנו את המדינה היפה

למעלה