יש לי אבא מעצבן

RCקולה

New member
יש לי אבא מעצבן../images/Emo70.gif../images/Emo46.gif

בשנה שעברה לא כתבתי יפה והיו לי שגיעות קתיב, השנה אני כובתב יפה ואם פחות שגיעות קתיב אבל הוא לא קולת את זה אז הוא ממשיך לקרצץ לי ואני סונה ליכתוב. ~א-ז~ ~ה-ו-ר-י-ם~ ~ת-ע-ז-ר-ו~ ~ל-י~
ו

dor307

New member
טוב.....

תעתיק ממשיהו מהכיתה שלך את מה שהיה צריך לכתוב בשיעור (ככה היו לך פחות שגיאות כתיב ולאט לאט תתרגל איך כותבים וגם היה לך יותר זמן לעתיק והכתב יצא יותר יפה) ושהיה רווח גדול בין מלה למילה ככה זה נירא נקי יותר..

LeeCooper69

New member
בן כמה הוא בכלל../images/Emo35.gif

זה דבר חשוב מאוד לדעת... אז ילד- בן כמה אתה
למה חשוב לאבא שלך שלא יהיו לך שגיאות כתיב
עשו לך אבחונים- לראות מאיפה נובעות שגיאות הכתיב
מה אתה עושה כדי שלא יהיו לך שגיאות כתיב
ואם כבר- עצה קטנה ממני. אם אתה שונא לכתוב, אל תכתוב. תקרא. והרבה. ככה גם תחכים, וגם יהיו לחך הרבה פחות שגיאות כתיב. אני לא מדבר על ספרים כמו "צמרמורת" או משהו כזה- אלא על ספרים ברמה (אני אדהים את עצמי ואגיד "הארי פוטר" לדוגמה) שיהיה בהצלחה

עינת

New member
אני כל כך מבינה

את אבא שלך אבל גם אותך... שגיאות כתיב גם אותי מוציאות מן הדעת וגם לביתי יש בשפע אבל- לשגיאות כתיב יש הרבה סיבות אחת מהן היא גילך הצעיר - אתה רק בן 8 ויש לך עוד הרבה שנים ללמוד
. לקרוא מאוד עוזר ומומלץ. לפעמים לשגיאות הכתיב יש סיבות אחרות כמו ליקויי למידה ואת זה כבר צריך לברר לעומק כיוון שיתכן שאינך אשם . מה דעתך להקפיץ את אבא לפורום שנוכל לבדוק איתו דברים?

jessy19

New member
../images/Emo45.gif

יכול להיות שזה באמת בגלל הגיל או בגלל ליקוי למידה וזה שווה בדיקה. אולי תסביר להוריך זאת ושיפנו ליועצת ביה"ס?

s h o o s h a

New member
שגיאות כתיב

שגיאות כתיב הן כל כך נפוצות בקרב ילדים ובני נוער והדבר לא פוסח גם על המבוגרים שבינינו. (כן, גם מבוגרים טועים לפעמים באיות). מציעה לך לתת לאבא דוגמא של משהו שכתבת בשנה שעברה, משהו שכתבת ממש לאחרונה ושהוא בעצמו ימצא ויראה את ההבדלים. כמו כן, מצטרפת בחום להמלצות שקיבלת לקרוא המון. זה עוזר הן בהעשרת הידע, הן בדרך ההתנסחות ובעיקר עוזר לכתוב נכון. ורק עוד דבר אחד קטנטן-אתה אמנם שונא לכתוב, אבל אין בררה, יש לך עוד המון שנים שתצטרך בהן (מכורח הנסיבות) לכתוב וחוץ מזה, תחשוב על זה שאם לא תדע קרוא וכתוב-איך תרגיש. חג חנוכה שמח ועם פחות עצבים על אבא

למעלה