יש לי אתגר בשבילכם

sugar7

New member
יש לי אתגר בשבילכם

כבר הרבה זמן אני מחפשת מונח/מילה שיחליף את הביטוי הזה: "אמא חורגת". אני לא אוהבת אותו! זה עושה לי קונוטציות לא טובות! חורג זה חריג, מיותר (מטען חורג) ובכל האגדות - תמיד שלילי. אז למי יש?

אחלה אתגר

אולי הורה חורק?
אולי הורה בוחר? אולי הורה חבר? (ואז הילד הוא חבר?
) אולי הורה אחר? אולי,אולי,אולי..........................................לא יודעת לוקחת זמן לחשוב

עלמה 3

New member
אני דברתי על זה כאן, באיזשהו שירשור

לי זה מעלה בחילה, "אמא חורגת" מתחבר לי לסיפורי האגדות, שלגיה, עמי ותמי, ולאמא מרשעת,אני ממליצה על - - אישתו או זוגתו של אבא
- בעלה או אשה או בן זוגה של אמא
ובגלל שאין תחליף לאמא " אין כמו אמא" אז לקרוא בשם המקורי.

ש ח ר י ת

New member
נפש שלי הציע פעם

אמא שניה. האמת היא שהוא פשוט שאל אם שמש הוא אבא שני שלו.

עלמה 3

New member
שוגר, - "משפחה מגובשת"

מה דעתך? טיילתי בפורום שכן - ילדים להורים פרודים, ונתקלתי במשהו שכתב משהו כזה - אחי המגובש במקום אחי החורג....או אחי למחצה.... נחמד לא ? עלמה

rolan

New member
אולי הקושי

הוא במי שחי יום יום עם ילדים קטנים שלאט לאט מתחברים לבן הזוג ואז קשה להם... אצלנו הילדים מתבגרים ובוגרים לכן אין בעיה עם השמות שלנו הם פשוט קוראים לנו בשם הפרטי לי אין בעיה עם זה בכלל לעצם שאלתך - נראה לי שלא כדאי להסתבך עם הסמנטיקה פשוט - אשתו של אבא, בעלה של אמא וכו' וכו' לחרוג מהחורג... יום נעים

blonda3

New member
../images/Emo35.gif

אשתו של אבא. בעלה של אמא. או בשמם הפרטי. אבל-שמעתי כבר סיפורים על ילדים קטנים שבקשו לקרוא ל"אבא חורג" פשוט "אבא".... נדמה לי-שזה לא אנחנו שקובעים פה בכלל..... זה איך שהילדים מרגישים. שמעתי פעם בחורה בת עשרים פלוס שסיפרה על "אביה החורג" שלמעשה גידל אותה מגיל צעיר-היא בחרה לקרוא לו "אבא"....והיו לה שני אבות.הוא לא היה אב חורג מבחינתה. והיא סיפרה שהיא מאד אוהבת אותו.וזה נשמע מאד טבעי.... אבל-יש לכך דעות שונות ומשונות.....

מכיר בחורה בדיוק כנ"ל.

הזמינה לחתונה את אבא שלה רק כי לא נעים אחרת. אבל במרכז העניינים בחתונה היו אמא שלה ו"אבא" שלה. מדברת עליו וקוראת לו אבא. ולעניין אישתו של אבא או הבנזוג של אמא וכו אלא - זה טוב ויפה כשמדברים על מישהו. אבל לא נראה לי מעשי לפנות כך אל מישהו. מה, יגידו דברים כמו "בן-זוגה-של-אמא, תעביר בבקשה את המלח"? לא נראה לי. אפשר כל מיני שמות חיבה אבהיים או אימהיים. כמו פפי, מאמי, DAD, בבה, מאמושקה, וכדומה. תלוי ברקע ובחברתיות (יעני בפוליטיקלי קורקט: עדה, מוצא, תרבות וכו)

עלמה 3

New member
סופ"ס הטון הגברי עלה כאן ../images/Emo11.gif../images/Emo22.gif|שרי

מאד מעניין מה שקורה פה, בהתפקדות בני הזוג שלחו את הנקבה להתפקד, מזה אתם רגילים הנשים עושות את העבודה?????????? מישהו שם
לזה ???????????????????????? ועכשיו לעינייננו : אפשרי שנתשמש בשמות שכתבנו בהתפקדות ובת.ז. ואז בחתונה של המשקיפה שלנו (אופס המורכב שלי יהיה סבא ) אני יקרא לגרגמלית -
"גרגמלית, בואי להצתלם" או מורכבי תמזוג לי קולה..... בבקשה. סתם.... לאור אירועי העבר לא יזמינו אותי לחתונה. ומזה בפוליטקלי - ע"פ עדה, עם אתה תיימני אז הייתה רוצה שהבן שלה יקרא לך ..... ג'חנון או פתות..... עם סחוג בלי סחוג..... אורי , יום נפלא
עלמה

לגפי הפוליטיקלי - אמרתי כינויים

ומילות חיבה מקובלות לאבא או לאמא. לא ג'חנון ולא גפילטע פיש. פשוט PAPA, MAMA, אָבּוּיַה, מאמי, וכדומה. ובעיקר תדעו שאלה לא דברים בלתי הפיכים. הגארפילדית שלנו ביקשה בגיל 5-6 רשות לקרוא לי אבא או DAD (מדברים גם אנגלית אצלנו) אז כמובן ששמחתי וכמובן שהרשנו להל קרוא לי איך שבא לה. ובאמת היתה תקופה של "אבא". אבל זה עבר. והיום בגיל 13 היא בועטת הרבה כולל "אתה לא אבא שלי" וכמובן שמזמן מזמן רק השם שלי משמש אותה. לא שום כינוי. או יותר נכון לא כינויי חיבה...

עלמה 3

New member
אורי - כינויי חיבה

ראשית בתגובתי הקודמת קצת התלוצצתי, אני חושבת שזו נגיעה קצת כואבת במשפחה המורכבת, שאנחנו המבוגרים - כבני זוגם של האמא או האבא, מצפים לאיזה שהיא חיבה או אהבה והפרדוקס- ראבק משקיעים, מפרנסים, מסיעים, מאכילים, מגהצים, נותנים את הלב והנשמה. והילד של לא מוכן לתת מעצמו ולו במעט - לכבד את מקומו באותו בית. אז גם אי אפשר לצפות לכינויי חיבה, ובט ובטח לשם אבא או אמא. אני חושבת וככה מרגישה שלשם ולתפקיד " אבא" "אמא" יש משקל כבד בנפשו של ילד/ה וכל אחד אחר הוא נטע זר, הוא חבר, הוא קרוב משפחה, והוא סתם אחד שאמא או אבא הביאו הביתה או בחרו להינשא ולהביא עוד ילדים לעולם. ומה שנראה לי פשוט זה ליצור מערכת יחסים טובה, בחברות ואיכפתיות, בלי לצפות או בלי לחשוב בכלל שאנחנו תחליף לאבא ואמא, כי אין במקום. לדוגמא : "אך הוא מתנהג אלי ככה.... אני כמו אבא..... " אז אין " כמו ", זה או יש או אין. (איזה נחרצות) ולדעתי הדבר הנכון ביותר זה לקרוא בשמות הרישמיים. איזה פילוספיה יצאה לי היום !!!!!! עלמה.

סול11

New member
../images/Emo68.gifמסכים

הורה עניין של הרגשה ולאו דווקא ביולוגיה.חורג חריג וכ"ו הם מטבע לשון, כל היתר הקשור להורות הם קבלה ונתינה ואין משמעות לשמות תואר.מכיר אני ילדים רבים הקוראים לביולוגיים בשמם הפרטי או בכינוי ואין בכך פגם. לכן חבל להשקיע אנרגיות בכך, ויטב לכולם להשקיען במאחד והמשותף. כל אחת/ד והרגשתו והמשמעות שניתנת לה.

*יערית

New member
אצלינו....

כששואלים מיהו......"זה החבר של אמא" בבית זה בשמו הפרטי..ולפעמים בכינוי שאני קוראת לו..פש{פשוש} אז חורגים לא חושבת שאתן למילה הזו לחלחל ומקובלת עלי הדרך הטיבעית....הוא בהחלט חבר של אמא גם עם יהייה בעלה!

עלמה 3

New member
יערית, את מסתבר גנבת רצינית../images/Emo6.gif

פש , זה שלי אמיתי................... אני לא יכולה להתאפק....... אני שולחת מסר. עלמה

*יערית

New member
אין לי בעיה עם זה../images/Emo13.gif

גם גיסתי קוראת כבר שנים לאחי בשם הזה ולאחרונה רק שמתי לב לזה בעקבות הערה מצידה
לכל אחד יש את הפש שלו...או הפשושית שלו

blonda3

New member
יערית לא להאמין../images/Emo12.gif../images/Emo45.gif

למרץ שיש לך. אני היום עדיין בהלם מהתאונה, עדיין עם יד קצת כואבת מהמכה קוראת איך את צובעת וצובעת איך את עושה את זה כלכך מהר? במברשת או ברולר? גם אני רוצה.

blonda3

New member
אופס-../images/Emo52.gif../images/Emo12.gif

התבלבלתי בשרשור. גם זה קורה.... אוי...

*יערית

New member
בלונדה יקירתי..עניתי לך למעלה...

אך אולי פיספסת... לא יודעת אם זה מרץ שמניע אותי....או הלחץ שבו אני תמיד מכניסה את עצמי
אבל כן כשנכנסת לזה..........חייבים לעצור אותי מתי שהוא.

למעלה