יש לי בבית גלגל עץ בגודל בינוני

קשכפית

New member
יש לי בבית גלגל עץ בגודל בינוני

אני מדברת על הגלגלים האלה של חברת חשמל שהכבלים מגולגלים עליהם. גלגל עץ זה 2 פלטות עגולות מחוברות באמצע עם גלגל עשוי מוטות עץ כך שזה נראה כמו שולחן, איך אני יכולה לשייף אותו? אין לי משייפת חשמלית, לשייף באופן ידני עם נייר זכוכית זה סיוט... יש רעיון??, חשבתי לשייף, לצבוע, כרגע זה במצב גס כפי שמצאתי את זה ברחוב, אגב הובלתי את זה הביתה בזמנו עם רכב מאלה שנמצאים בתחנה המרכזית הישנה ת"א , שבדרך כלל מובילים מקררים משומשים הביתה... קשכה

amonit

New member
קשכה,

ההמלצה הכי חמה שאני יכולה לתת לך היא להשקיע במשייפת חשמלית, לא חייבת להיות יקרה אפילו הזולות מחזיקות מעמד זמן רב, לאלה היקרות יש יתרונות של גודל נח בכף היד וכדומה אבל בהחלט לא מחייב. המשייפת תהיה לך שימושית גם לשיוף השפכטל אחרי תיקוני הטיח וסתימת החורים כמו שהמליץ הקבלן, וגם לכל הרהיטים שאת אוספת ומשפצת, חייבת לספר לך שמעולם לא הצטערתי על ההשקעה המינימלית שעשיתי בכלי עבודה, הם פשוט נתנו לי את האפשרות לעשות דברים בעצמי, וללמוד לעשות אותם טוב. אל תתני לאף אחד להוריד אותך מזה, רק ככה לומדים. ועוד דבר מברגה נטענת..... פריט חובה!!!

קשכפית

New member
אמונית

אם כבר אז אולי תרשמי לי טווח מחירים למכשירים האלה.. כלומר משהוא כללי כדיי לסבר את האוזן. וגם פירמה מומלצת למשל... אני ארשום את הדברים לפניי בהחלט. ותודה פורים שמיחייחחח

amonit

New member
תראי, יש כמה תאוריות בקשר למכשירים

ידיד שלי קונה רק פירמות ידועות והכי טוב, כל כלי ומכשיר מתחיל מ 400 שח[רק מתחיל ועולה.....] אחותי שלימדתי אותה לעבוד: קונה במבצעים מברגה 100 שח משייפת 90 שח וכ´ האמת? לא יודעת תלויי כמה משתמשים בשימוש כבד ברור שצריך ציוד ארטילריה בשימוש חובבני ? תקני זול תראי שאת משתמשת הרבה תשקיעי בכלי עבודה. כלי עבודה טובים חייבים להיות נוחים לשימוש כמו שכתבתי לך על הגלגלת, אם המשייפת כבדה יחסית יקשה עלייך להרים אותה לאורך זמן,ולתפעל אותה נכון ומן הסתם לא תשתמשי בה הרבה, הנדסת אנוש חשובה לאין ערוך. כלים הם כמו אוסף, יושבים בארון עד לפרוייקט הבא אבל אם כייף לעבוד איתם אז הפרוייקטים איך שהוא מוצאים דרכם אל הכלים........ אני יכולה גם לספר לך שמעולם לא קניתי שידות, ארונות, או שולחנות הכל ממציאות ושיפוצים עצמיים, ובמשך הזמן ההשקעה השתלמה שלא לדבר על התענוג......והגאווה. גם צבע מקצועי כמעט לא נכנס אלי הביתה. במשך הזמן והניסיון והרבה שאלות למדתי לעבוד.

קשכפית

New member
אמונית, האמת שאותי לא צריך לשכנע

שכלי עבודה זה מגניב! תמיד אהבתי את המחסן של אבי ז"ל בחצר הבית שם היה עולם ומלואו. גם לי יש קצת כלי עבודה, חלקם שהיו שלו. אבל בעצם כרגע הצד הפיננסי מאוד חלש אצלי ולכן אני לא יכולה להרשות לעצמי לרכוש את הכלים שאת מדברת עליהם (משייפת, מקדחה, מברגה וכו´) אבל באמת שהייתי רוצה, אולי פעם... אני מאוד אוהבת לעשות דברים בעצמי. תודה על הטיפים צ´או

למעלה