בוואריה תותים ../images/Emo210.gif
בהנחה שיש לך גם ג'לטין... המתכון ל-12 מנות בערך: 2 כוסות חלב 20 גרם ג'לטין מומס 1/2 כוס סוכר 4 חלמונים 1 ק"ג תות שדה מרוסק 2 מיכלי שמנת מתוקה בקערית מערבבים 1/2 כוס חלב עם ג'לטין. בסיר מביאים לרתיחה את יתרת החלב עם הסוכר. מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב ומורידים מהכיריים. מוסיפים את תערובת הג'לטין ומצננים. מוסיפים את התותים, טועמים ואם צריך מוסיפים סוכר בשלב הבא. כשהתערובת מתחילה להתקשות מקציפים את השמנת (אם צריך מוסיפים סוכר) ומקפלים לתוך התערובת. יוצקים לתבנית או לכלים אישיים ומקררים עד להגשה. אפשר להגיש עם קצפת, רסק פרי טרי ופרוסות תות שדה. בתאבון. ואם יש לך שמפניה בבית
...
תותים בזביונה שמפניה המתכון: 500 גרם תותים טריים, שלמים או חצויים 3 חלמונים 90 גרם סוכר 190 מ"ל שמפניה מסדרים את התותים בכוסות מרטיני או בקערות הגשה. במיקסר מקציפים את החלמונים והסוכר 3 דקות, עד לתערובת בהירה ואוורירית, ויוצקים פנימה שמפניה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים בבעבוע עדין (אסור שהמים יגעו בקערה). ממשיכים להקציף עד שהתערובת חמה למגע וסמיכה דיה כדי לצפות כף עץ. יוצקים את הזביונה החם על התותים ובתאבון. *מקור: "על השולחן". מוצלח מאוד, ניסיתי, אכלתי ונהנתי.